Skip to main content

Robur valloittajan "ilmalaivalla" läpi universumin



Jos ihminen käy yliopistossa, niin silloin hänellä on vapaus käyttää mielikuvituksestaan nimitystä “hypoteettinen pohdinta”, ja samalla vaikka hän esittäisi kuinka omituisia asioita hyvänsä, niin silti hän ei koskaan ole kenenkään mielestä mitenkään erityisen hullu. Kun puhutaan hypoteettisista tilanteista, niin itse olen paljon miettinyt sellaista tapausta, missä me ihmiskunta olisimme saaneet yhteyden vieraaseen sivilisaatioon. Tuo asia tarkoittaa virallisella kielellä CSETI-tilannetta, eli tilannetta missä ihminen saa joko omasta tai vastapuolen toiminnan ansiosta yhteyden maan ulkopuoliseen älyyn. Eli tällaisessa hypoteettisessa tilanteessa myös humanoidit voisivat olla se aktiivinen osapuoli, ja ehkä he sitten tekniikkansa turvin ajattelevat ehkä ottaa Maapallon hallintaansa.

Kuitenkin nimenomaan maapallon mikrobien takia täytyy tuon maan ulkopuolisen älyn käyttää biologisia suojapukuja, jotta sen iho ei tuhoutuisi mikrobien tai hyönteisten puremien takia, ja me ihmiset emme ole tietenkään koskaan ajatelleet, että me olemme oikeastaan koko ikämme olleet tekemisissä esimerkiksi  hyttysten kanssa, ja jos planeetallemme sitten laskeutuu joku humanoidi, niin silloin pitää muistaa sellainen asia, että tuolla kuvitteellisella olio, joka ei koskaan ole kohdannut esimerkiksi hyttystä, ja jonka immuunipuolustus ei koskaan ole altistunut tuon hyönteisen pistolle saattaa aiheuttaa alienille todella pahoja kompolikaatioita.

Toisaalta tuollainen kontakti voi syntyä tahattomasti, eli tilanne voi olla sellainen, että alien lentää vahingossa UFO:sa johonkin elektromagneettisen aseen testiin, ja joutuu tällöin alas-ammutuksi, kun hän ohjaa aluksensa tuollaiseen mikroaalto-keilaan, mikä siten aikaan sen, että hänen aluksensa putoaa. Tai voihan tuollainen humanoidi sitten myös joutua”Black Bandit” ohjusten tulilinjalle tai törmätä toiseen ilma-alukseen, kuten tunnistustehtävään lähettyyn hävittäjään.

Tuolloin tietenkin edessä olisi kontakti vieraan sivilisaation kanssa, ja silloin tietenkin pitää muistaa se, että esimerkiksi humanoidi voi olla aivan toisenlainen olio kuin, mitä me ihmiset olemme tottuneet kohtaamaan. Yksi tärkeimmistä asioista, joita tällaisessa kuvitteellisessa tilanteessa toimivan miehistön pitää muistaa on se, että tuon vieraan älyn  käsitys väkivallasta sekä itsepuolustuksesta saattaa olla hieman toinen, kuin mihin me ihmiset olemme tottuneet.

Kun pohditaan esimerkiksi “liskoihmisten” eli reptianien tapaa taistella, niin pitää muistaa se, että nuo olennot voivat olla myrkyllisiä, ja heillä voisi olla esimerkiksi kameleontin kieltä muistuttava saalistus-elin, jonka päässä on  myrkkypiikki. Tietenkin tuollainen alien takuulla puhuu eri kieltä kuin ihminen, ja siksi saattaisi käydä niin, että kun hänen kotitähteään kysellään, niin että tuo tähti olisi humanoideille hiukan eri niminen, kuin mitä se on maan ihmisille. Kun puhutaan esimerkiksi alienien pään muodosta, niin iso laajentunut pääkallo viittaa sellaiseen eläimeen, mitä kutsutaan “meloniksi”, ja jollainen esimerkiksi valailla vahvistaa niiden lähettämää ääntä.

Tuo elin koostuu erityisistä tiehyistä, jossa valas kierrättää ilmaa, mikä antaa erittäin kovan äänen, joka tainnuttaa sekä myös surmaa sen saaliit. Kun puhutaan noista “isopäisistä alieneista, niin niilläkin saattaa olla sellainen ääntä vahvistava elin, mikä sitten saa aikaan valtavan voimakkaan äänen, jolla tuo olio ehkä voisi puolustautua hyökkääjää vastaan. Keskusteltaessa noista asioista, niin pitää muistaa se, että nimenomaan tieteisromaanit ovat pullollaan näitä “kohtaamisia” vieraiden älyjen kanssa, ja esimerkiksi  George Bulwer-Lytton, Jules Verne sekä H.G Wells olivat aikoinaan kirjoittaneet todella loistavia kirjoituksia noiden “vieraiden rotujen” mahdollisista tukikohdista maan alla. Eli jo nuo klassikko-kirjailijat kuvailivat “alien yhteistyötä” melko huimissa kirjoituksissaan, joista voidaan mainita esimerkiksi Jules Vernen legendaarinen Nautilus, millä hänen luomansa legendaarinen kapteeni Nemo ajelee pitkin valtameriä.

Kun tuota sukellusveneen muotoa ajatellaan, niin silloin tietenkin mieleen tulee se, että olisiko Verne sitten ajatellut, että tuossa hänen ideoimassaan sukellusveneessä olisi ääniä se, eli sen omituinen muoto ohjaisi ääntä kohti kohdettaan. Eli siinä kaiuttimet suuntaavat ääntä kohti teräsrakennetta, joka johtaa nuo värähtelyt tuon teräsrakenteen päähän. Ja mikäli tällainen SONAR-ase asennetaan johonkin lentokoneeseen, niin se voisi tehdä jostain koneesta erittäin vaarallisen. Näet jos tuo järjestelmä asennetaan yli-äänen nopeudella lentävään koneeseen, niin koneen nopeus sitten siirtyy noihin ilmamolekyyleihin, jolloin tuosta kaiuttimesta lähtee itse asiassa ääniaalto, mikä  liikkuu ääntä nopeammin, ja tuolloin kaiuttimesta lähtevä  paineaalto muuttuu hyvin kovaksi.

Mutta kuten kaikki noita ihastuttavia kirjoja lukeneet tietävät, niin missään ei olla mainittu sitä, missä tuon Vernen mielikuvitushahmon telakka olisi muka sitten ollut. Samoin hänen toinen kuuluisa hahmonsa Insinööri Robur, joka matkasi pitkin taivasta lentävällä laivallaan nimeltään “Albatross”, joka oli itseasiassa jättimäinen helikopteri on varmasti ilmoittanut monia ihmisiä pohtimaan sitä mahdollisuutta, että humanoideilla olisi ehkä tukikohta Maan pinnalla tai pikemminkin maan alla, missä sitä ei ehkä havaittaisiin.

Monet ihmiset eivät usko, että purjelaivalla voisi lentää tähtiin, mutta jos asiaa ajatellaan tarkemmin, niin mikään ei estä valmistamasta laivan näköistä avaruusalusta, joka sitten nostetaan maapallon kiertoradalle esimerkiksi ionimoottorien tai aivan tavallisten rakettien avulla,ja tuolla avaruudessa siten voidaan avata valtavan suuri mylarista valmistettu aurinkopurje, joka sitten kuljettaa tuota “lentävää hollantilaista” pitkin avaruutta. Tuo nousu kiertoradalle voisi tapahtua niin, että ensin tuo laivaa muistuttava lentolaite nostetaan ilmakehän yläosiin valtavan vetypallon avulla.

Tässä mallissa aluksen päälle avataan valtava mylarista tehty ja vedyllä täytetty kaasupallo, jolla alus vedetään johonkin 30 kilometrin korkeuteen. Tuo vety voidaan sitten tuottaa tuossa aluksessa elektrolyysin avulla, ja sitten kun kyseinen alus on noussut niin korkealle, kuin mylar-pallo vain kykenee sen nostamaan, niin silloin laivassa olevat raketit käynnistetään. Jos aluksen edessä olevaan mylar-kaivoon liitetään sementti-kerros, niin silloin tuohon kalvoon voidaan ampua antimateria-ioneja, joilla tuota alusta voidaan vauhdittaa erittäin suureen nopeuteen. Tai konventionaalisella menetelmällä toimivassa  mallissa voidaan tuo valtava purje sijoittaa todella pitkälle aluksen eteen, ja sen lähellä sitten voidaan räjäyttää ydinpommeja, joiden lähettämä hiukkasvirta työntää alusta eteen päin. Ja tuollainen laite voisi toimia myös aurinkokunnan ulkopuolella, missä aurinko tuuli ei enää vaikuta niin paljon.

Eli ehkä joku henkilö sitten aikojen alussa ajatteli matkustavansa tähtiin tuollaisella laivaa muistuttavalla aluksella. Tuollainen kuvitteellinen purjelaivaa muistuttava avaruusalus voisi olla sellainen, että sen sisällä olisi sylinterimäinen, lontoonrae-karkkia ulkoisesti muistuttava paineistettu kapseli, jonka sisällä miehistö eläisi, ja sitten tuo laivamainen rakenne olisi tehty sen päälle vain ulkonäön takia. Tuolla rakenteella kyseinen alus sitten naamioidaan tavalliseksi purjealukseksi.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,