Skip to main content

Ihmismieli on hyvin synkkä paikka, ja aina välillä sitten tulee vastaan ihminen, jolla ei ole mitään omaatuntoa tekojensa suhteen.


Väkivallasta ja varsinkin perheen sisäisestä väkivallasta sekä siitä aiheutuvista traumoista on vaikea kirjoittaa. Jos ihmistä hakataan sekä alistetaan lapsena, niin hän saa siitä trauman, mikä voi ilmetä myöhemmin väkivaltaisena käytöksenä muita ihmisiä kohtaan, ja varsinkin jos oma vanhempi on ollut tuollaista ihmistä kohtaan väkivaltainen, niin silloin on suuri uhka siitä, että hän siirtää tuon käytösmallin omiin lapsiinsa. Tuota tilannetta kutsutaan “Lucifer-efektiksi”, missä alistettu henkilö päästessään samaan asemaan, kuin hänen kiusaajansa oli muuttuu itse kiusaajansa kaltaiseksi, ja alkaa esimerkiksi pahoinpidellä omaa perhettään.

Elokuva “The Ring” kertoo tarinan filminauhasta, joka sitten surmaa katsojansa. Tuossa filmissä on sellainen hiukan erikoinen asia, että tuollainen kuvanauha voi oikeasti aiheuttaa niin kovan pelkotilan, että ihminen saa silloin ikään kuin sairaskohtauksen. Tuollaisen pelkotilan syntyminen ei kuitenkaan ole aivan helppoa, vaan se vaatii tuollaiseen filmiin liittyvän traumaattisen kokemuksen, mikä sitten painetaan muistissa taka-alalle, ja sitten joku päivä tuollainen filmi saattaa sitten laukaista takauman. Kyseinen takauma saattaa olla niin voimakas, että ihminen saa sitten kohtauksen, mikä johtaa hengenahdistuksen kautta kuolemaan.

Tuollainen äärimmäinen fimiin liittyvä  trauma syntyy siten, että kyseinen filmi pyörii lastenhuoneessa, ja sitten tuo äärimmäinen pelkoreaktio voi aiheutua aivan lapsena koetusta tulipalosta, joka ikään kuin jäänyt traumana tuon henkilön mieleen. Sitten kun tuollainen elokuva näkyy, niin se sitten saa aikaan erittäin voimakkaan pelkoreaktion. Trauman synty on aina vähän samanlainen asia, eli siihen liittyy äärimmäisen epämiellyttäviä muistoja, jotka jokin tuolla trauman syntypaikalla nähty tai koettu asia sitten muuttavat sellaiseksi, että toistaessaan itseään joskus tulevaisuudessa ne laukaisevat psykosomaattisen reaktion, joka voi olla sellainen, että ihminen ei sitä sitten enää kykene hallitsemaan.

Myös esimerkiksi tiettyyn ruokaan kohdistuva viha saattaa johtua siitä, että henkilö on joskus nuorena syönyt joko mädäntynyttä versiota tuosta annoksesta, tai sitten hän on ollut aterialla vatsataudissa, ja jos tuo ruoka on silloin ensimmäistä kertaa tarjoilla, niin silloin siitä tulee tietenkin antipatiaa kyseisiä ruoka-aineita kohtaan. Kun tällaisia asioita tutkitaan, niin silloin tällöin tulee mieleen, että millaisia kauhutarinoita noihin ehkä hyvin syrjässä oleviin taloihin kätkeytyy. Se että henkilö saa kotonaan jatkuvia pelkotiloja, pitää aina tutkia, koska tuollainen reaktio saattaa merkitä hyvin vakavaa uhkaa tuolle henkilölle tai hänen lähipiirilleen.

Monissa kauhuelokuvissa ihmiset joutuvat sarjamurhaajan tai jonkun muun väkivaltaisen henkilön hyökkäyksen kohteeksi ollessaan jossain yksinäisessä talossa. Tuollainen asia missä henkilö menee ehkä vuosien päästä trauman synnystä samaan paikkaan vaikkapa perheensä kanssa saattaa aiheuttaa psykoosin sekä väkivaltaisen kohtauksen, kuten elokuvassa “Hohto” ja monissa muissa tuon elokuvan kaltaisissa kauhufilmeissä tapahtuu.

Kun tuollaista väkivaltaista käytöstä pohditaan tarkasti tällaisen filmin kautta, niin tietenkin silloin saattaa mieleen tulla se, että tuo filmin päähenkilö muuttuisi väkivaltaiseksi jonkin aivokasvaimen tai muun vastaavan asian takia, mutta kuitenkin tilanne voi olla myös muusta asiasta johtuva. Eli jos henkilö on aivan normaali muuten, mutta sitten hän jossain tietyssä tilassa alkaa muuttua vaaralliseksi, niin se saattaa johtua siitä, että tuota henkilöä on jotenkin pahoinpidelty tuollaisessa tilassa.

Leikitään sellaista ajatusleikkiä, missä “Jack” on lapsena asunut ehkä jossain samanlaisessa hotellissa, ja sitten hänelle on siellä tehty fyysistä tai psyykkistä pahoinpitelyä, missä tuota henkilöä on uhattu esimerkiksi kuolemalla, niin siitä sitten syntyy trauma. Ja sitten yhtenä päivänä kyseinen henkilö on tullut takaisin tuohon paikkaan, ja siellä sitten mieleen palaavat kaikki ne nöyryytykset, sekä pahat teot, mitä tuolle ihmiselle on tehty. Jos tuolla ihmisellä olisi vielä aivokasvain, niin se saattaisi lisätä hänen aggressiivisuuttaan, ja vähentää kykyä kontrolloida varsinkin vihan tunnetta.

Ja jos kasvain on “oikeassa kohdassa” saattaa käydä niin, että ihmisestä tulee ikään kuin äärimmäisyydestä toiseen heilahteleva persoona, jonka ilo muuttuu sekunnissa äärimmäiseksi raivoksi. Tuohon tunnetilaan saattaa kuulua tarve tuhota tai vahingoittaa muita ihmisiä. Tuolloin voi käydä niin, että hän ei sitten enää kykene käsittelemään tunteitaan, ja tuo tilanne sitten ajaa kyseisen ihmisen täysin raiteiltaan, ja sitten hän muuttuu väkivaltaiseksi. Kun puhutaan ihmisen häiriintyneestä käyttäytymisestä, niin se toki ei itsestään muutu häiriintyneeksi, eikä kukaan normaali ihminen ole toista kohtaan väkivaltainen.

Joten mitä on tapahtunut silloin, jos henkilö osoittaa perhettään kohtaan sellaista tarvetta, että hän haluaa sitten surmata nämä. Se saattaa johtua sellaisesta tilanteesta, että joku perheenjäsen eli sisarus tai toinen vanhemmista on sitten mennyt koulukiusaajan puolelle sekä pahentanut siten tuon onnettoman asemaa. Ja kun häiriintymisestä sitten ollaan aloitettu kirjoittamaan, niin silloin voisin alkaa pohtimaan hyvin synkkiä sekä kammottavia asioita, jotka saattaisivat liittyä tuollaiseen kuviteltuun tulipaloon, ja tällainen ajatuskin saa minut pelkäämään.

Se on juuri tuollainen tilanne, missä veli tai sisko on jotenkin pettänyt toisen, ja sitten tilanne on muuttunut väkivaltaiseksi. Ja sitten on käynyt niin, että sakset on otettu käteen, mikä sitten johtaa toisen kuolemaan. Kyseinen tilanne on kauhein, mitä ihminen voi ajatella, ja tuon jälkeen tämä toinen on ehkä sitten polttanut huoneen tai muuta vastaavaa. Jos tällaista tapahtuu niin silloin tietenkin pitää asia tutkia, jotta syy tällaiseen päältä päin katsottuna järjettömään käytökseen saadaan selville.

Perheen keskuudessa tapahtunut henkirikos on erittäin traumaattinen asia, eikä se varmasti ole mitenkään helppo asia käsitellä yhtään missään. Kun tällaista hyvin surullista väkivaltaa käsitellään, niin missään nimessä siitä ei saa kirjoittaa uhreja syyllistäen. Koti on ihmiselle pyhä paikka, missä me kaikki olemme ainakin toivon mukaan turvassa, ja jos siellä on väkivaltaa, niin se sitten kostautuu jälkipolville.

Tällaisia tekoja tekevät ihmiset ovat sellaisia, että heidän elämänsä sekä motiivinsa tutkitaan äärimmäisen huolellisesti sekä tarkoin, jotta missään tapauksessa tällainen tapaus ei sitten toistuisi. Joissain tapauksissa esimerkiksi pelko häpeästä perheen edessä on ajanut jonkun sairaan henkilön tällaiseen tekoon, ja tässä viittaan erääseen julkisuudessa käsiteltyyn tapaukseen, missä vailla koulutusta oleva henkilö oli esiintynyt lääkärinä vaimolleen, ja sitten kun hän jäi kiinni, niin tuloksena oli varsin murheellinen otsikko lehdessä.

Vaikka kuinka puhutaan siitä, että esimerkiksi itsemurhaa haluava joka  kirjoittaa lapun eivät tuota tekoa oikeasti aio tehdä, tai että ne henkilöt, jotka pohtivat tuota asiaa eivät puhu siitä, niin kuitenkin jos henkilö tuosta asiasta puhuu tai esimerkiksi Facebook-tililtä löytyy sellaisia päivityksiä, mitkä koskevat tällaista päätöstä, niin silloin kannattaa tuo mahdollinen väkivaltainen aikomus saattaa viranomaisten tietoon. Jos nuo pelottavat kirjoitukset päätyvät poliisille, niin veriteko saadaan ehkä estettyä tai ainakin henkilön ase otettua pois.Mutta jos poliisi ei saa tuota tietoa, niin silloin se ei varmasti tiedä, mitä joku kaheli suunnittelee omissa aivoissaan.

Ja vaikka tuo viranomaisten tiedottaminen  ei toiminut noissa koulusurmissa eli aseet jäivät surmien tekijän haltuun, niin jos ei tuollaisesta asiasta kerrota, niin silloin ei ole mitään mahdollisuutta että viranomaiset ehtisivät toimia ajoissa. Tällaiset asiat ovat todella vaikeita käsitellä, mutta kuitenkin niistä pitää aina puhua, jotta nuo hyvin järkyttävät tapaukset eivät koskaan toistuisi uudestaan. Kun puhutaan sosiopaatista, niin ensin tuo henkilö saattaa vaikuttaa erittäin miellyttävältä tuttavuudelta, mutta suhteen edetessä hän muuttuu aina vain omistavammaksi, ja eristää perheensä muusta maailmasta täydellisesti, ja hän saattaa sitten ryhtyä hakkaamaan vaimoaan, kun pari muuttaa yhteen.

Mutta kuitenkin pitää muistaa se, että lähimmäistä on hyvin helppo käyttää hyväksi. Joku huumekauppias tai muu alamaailman mies saattaa käyttää tuollaista itsemurhakirjettä indikaattorina, jolla hän sitten valvoo sitä, käydäänkö hänen asunnossaan esimerkiksi poliisin toimesta ilman hänen lupaansa. Eli hän saattaa jättää tekaistun itsemurhakirjeen pöydälle lähtiessään ulos, jotta sitten hän huomaa, jos joku käy tonkimassa noita hänen piirongin laatikoitaan.

Ihmismieli on muuten sellainen paikka, mikä on todella synkkä sekä joskus tuollaisen rikollisen henkilön ajatuskuvio on vieras meille kaikille. Hän saattaa esimerkiksi teeskennellä  itsemurhayritystä, jotta pääsisi vankilan sairastuvalle tai sitten tuollainen psykopaattisia luonteenpiirteitä omaava henkilö ehkä esittää olevansa joku itsemurhakandidaatti, kun hän pyrkii hankkimaan uusia asiakkaita omille huumeilleen. Eli hän pyrkii ehkä masennuspotilaiden ryhmään, jotta voisi kaupata huumeita tuolle ryhmälle.

Joten tuolloin hän ehkä ajattelee tarinan itsemurhasta vakuuttavan jonkun vastakkaisen sukupuolen edustajan siitä, että tuollainen hyväksikäyttäjä on todellisuudessa hyvä ihminen. Kun puhutaan äärimmäisestä narsismista, niin silloin tietenkin täytyy muistaa se, että tuollaisella henkilöllä on vain yksi ihminen maailmassa, jota pitää miellyttää, ja se on tuo narsisti itse. Hän on sellainen ihminen, että mikään valhe ei ole tälle yksilölle vieras.


Hän saattaa tehdä mitä hyvänsä saadakseen jonkun naisen tai miehen ihastumaan itseensä, ja kun pari muuttaa yhteen, niin silloin seuraa tilanne, missä tuo narsisti ikään kuin lähtee varmistamaan, että hänen sijoituksensa on edelleen hänen kanssaan. Tuolloin hän saattaa sitten kehittää tarinoita itsemurhasta, jotta toisen esittämät kysymykset, jotka koskevat menneisyyttä  eivät niin kovin vaikeita olisi. Tuolloin saattaa huulilta päästä sellaisia asioita, mitkä varmasti eivät ole totta.

http://ihmismielionsynkkapaikka.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,