Skip to main content

Full Metal Jacket sekä siihen sisältyvä raiskaus- sekä aivopesu-teema


Kaikki me jotka olemme nähneet elokuvan “Full Metal Jacket” olemme varmaan törmänneet tuon elokuvan esiin tuomaan sotilaalliseen aivopesuun, sekä erityisen epämiellyttävästi esiin tuotuun “raiskaus”-teemaan, jossa kuvaillaan sotilaiden asennetta prostituutioon sekä inhimillisyyteen ylipäätään. Tuosta raiskaamisesta tietenkin on olemassa sellainen näkemys, että tuota kuvaa sotilaista seksuaalisen väkivallan tekijöinä käytetään paljon heidän eristämiseensä muusta yhteiskunnasta. Samoin raiskaaminen tietenkin on pelote, jolla ihmisten suhtautumiseen viholliseen vaikutetaan. Kuitenkin raiskaaminen on todella vastenmielistä toimintaa, mutta kuitenkin sen aikaansaama inho sekä pelote ovat hyvin tehokkaita toimintamalleja, joilla sitten saadaan aikaan se, että vastapuoli saadaan näyttämään vähintään barbaareilta.

Mutta jos palataan esimerkiksi Vietnamin sotaan, niin silloin tietenkin kyseessä oli ideologinen konflikti. Tuo tarkoittaa sitä, että tuolloin amerikassa olivat kansalaisoikeuksia sekä erityisesti mustien äänioikeutta koskevat kysymykset nousseet pinnalle, ja tietenkin se sai aikaan ristiriitoja myös asevoimien piireissä. Samoin tuolloin alettiin jo varovaisesti keskustelemaan siitä ajatuksesta, että mitä jos erilaisilla ihon-väreillä varustetut ihmiset voisivat sitten esimerkiksi seurustella keskenään, ja että olisiko mahdollista, että homoseksuaali saisi lopulta palvella tuossa länsimaisen vapaamielisen yhteiskunnan laitoksessa eli asevoimissa, joka kuitenkin oli ainakin tuolloin pakollinen.

Se miten esimerkiksi nuori mies suhtautuu seksiin sekä ihmisten väliseen kanssakäymiseen riippuu siitä, miten ryhmän johtajat sekä muu ryhmä siihen suhtautuvat, ja nyt pitää muistaa sellainen asia, että nuoret miehet haluavat varmasti miellyttää omaa ryhmäänsä kaikessa, ja jos ihminen esimerkiksi olisi tuolloin jäänyt kiinni homoseksuaalisuudesta, niin hän olisi joutunut vankilaan.

Tuollainen ajatus saattaa olla hyvin ikävä sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät ole mitään koulutusta hankkineet, ja varsinkin kotona olisi varmaan häpeä ollut suuri, mikäli henkilö olisi paljastunut homoseksuaaliksi, ja lähetetty kotiin “maitojunalla”. Tietenkin tuolla amerikkalaisen nuoren ensimmäisellä ulkomaanmatkalla puhuttiin sellaisista asioista kuin tyttöystävät sekä muu kotiväki, joten jos henkilö ei ollut vain saanut koskaan tavata “sitä oikeaa”, niin silloin tietenkin joku saattoi nälviä tuosta asiasta. Ja sitten kun viinaa oli vähän otettu, ja huumeita kokeiltu, niin silloin ryhdyttiin tekemään kaikkea tyhmää.

Tuolloin joku onneton saattoi sitten alkaa vaatia muita “osoittamaan hetero-seksuaalisuuttaan”, ja tämä tilanne sitten saattoi aiheuttaa sellaisen sosiaalisen reaktion, mikä sitten purkautui raiskaamisena, kun muut sitten yllyttivät yhtä sanomalla, että ryhmän jäseneksi pääsee vain henkilö, joka osoittaa, että “hänessä on munaa”. Eli noita miehiä ehkä tavallaan painostettiin tekemään seksuaalista väkivaltaa paikallisille ihmisille, ja ehkä jotain peruskoulun kesken jättänyttä sitten huijattiin sillä, että vanhemmat sotilaat tekevät hänestä homoseksuaalisuutta koskevan ilmoituksen, jos hän ei suostu tekemään, mitä he halusivat.

Tietenkin Viet Congin sekä Pohjois-Vietnamin asevoimien tiedustelun ainakin epäiltiin käyttäneen “seksivakoojia” saadakseen tietoja USA:n sekä sen liittolaisen Etelä-Vietnamin asevoimien operaatioista. Eli CIA:n sekä SOCOMIN liikkeelle laskemien tarinoiden mukaan NVA:n eli Pohjois-Vietnamin asevoimien tiedustelu olisi maksanut paikallisille ilotytöille, että nämä olisivat udelleet amerikkalaisilta sotilailta heidän sijoituspaikkojaan,  varustustaan sekä operaatioitaan koskevia tietoja, sekä yrittäneet jopa houkutella kokemattomia amerikkalaisia kujille, joista Viet-Congin sekä NVA:n partiot olisivat heidät siepanneet.

Tuollaisia juttuja kerrotaa aina välillä muistakin konflikteista, ja tietenkin tuo asia varmasti on jäänyt aina välillä kaivelemaan siellä olleiden miesten mieliä, eli kuten rumasti sanotaan, niin voidaan suoraan kysyä sellainen sydämetön kysymys, että moniko sotilas amerikkalaisten lisäksi maailmassa on jäänyt vangiksi lähdettyään jonkun ilotytön mukaan jonnekin kujille hakem. Itse kyllä olen sitä mieltä, että tuosta kyllä varoitetaan myös tavallisen turistimatkan yhteydessä, eli “pimeille kujille” ei sovi silloinkaan mennä, jos henkilö sattuu olemaan normaalilla turistimatkalla.

Ja että porukassa liikutaan, jotta pahat pojat eivät yllätä ja hakkaa tällaista nuorta miestä, joka käy hiukan liian kuumana. Joten kuka sanoi sitten tuolla sodan keskellä, että silloin on turvallista lähteä yksin jonkun paikallisen tytön kanssa jonnekin syrjäiselle kujalle. Mutta tiedustelu on likaista työtä, ja siinä ei keinoja kaihdeta, joten noita raiskaus-juttuja on saattanut levitellä myös G-2 eli armeijan tiedustelu, joka olisi näillä jutuilla pelotella Vietnamilaisia ilotyttöjä, jotta nämä eivät tarjoaisi palveluitaan

Joskus olen miettinyt sitä, että onko KGB mahdollisesti houkutellut joitakin noista Vietnamissa kadonneista sotilaista loikkaamaan esimerkiksi tarjoamalla heille turvapaikkoja, jos he sitten olivat vaikka USA:ssa syyllistyneet johonkin rikokseen. Vaikka mikään maa ei oikeasti tarjoa turvapaikkaa henkilöille, jotka ovat tehneet esimerkiksi murhan tai ryöstön, niin KGB on ehkä sitten esittänyt järjestelyjä, joilla nuo henkilöt sitten kykenivät loikkaamaan “Itäblokin” puolelle.

Mutta tietenkään tuollainen toiminta missä kovaan väkivaltaan syyllistyneille tahoille tarjottiin turvaa ei takuulla ollut mitenkään virallisesti hyväksyttyä missään päin maailmaa, ja ehkä noiden henkilöiden piti sitten ensin itse ottaa yhteyttä noihin ihmisiin, jotta loikkaus olisi järjestetty. Eli ehkä tuo kuvitteellinen  yhteydenotto tapahtui Euroopan kautta, eli nuo miehet lähettivät sitten kirjeen Albaniaan, jossa he esittelivät itsensä. Kun kirje siirtyi itäblokin postin, niin silloin CIA ei siihen niin helposti päässyt käsiksi.

Eli tarjokas olisi matkannut Meksikoon, ja laittanut kirjeen Meksikon postiin, ja osoittanut sen Neuvostoliiton Albanian edustustolle, jolloin CIA ei olisi niin helposti sitä löytänyt. Tuon jälkeen kirje toimitettiin KGB:n päämajaan, missä henkilön luotettavuutta arvioitiin. Ja mikäli henkilö todettiin luotettavaksi, niin KGB tai Kiinan tiedustelu otti yhteyttä Viet-Congin miehiin, joiden avulla tuo operaatio olisi tehty. Mutta kuten tiedämme, niin tämä tietenkin on vain spekulointia.


http://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,