Skip to main content

Eilispäivän fantasia on nykypäivän todellisuutta


Kun puhutaan fantasiasta, niin unohdetaan sellainen asia, että kaikki maailman keksinnöt ovat aluksi olleet fantasiaa, ja eräs mielenkiintoisimmista mahdollisuuksista ilmalaivojen hyödyntämiseen esimerkiksi vakoilussa olisi rugby-palloksi naamioitu ilmapallo, johon sitten vaikka nippusiteillä kiinnitetään gondoli, missä on kiinni valvontakamera sekä muita mahdollisia sensoreita, kuten laser-mikrofoneja tai kemiallisia analysaattoreita.

Kyseinen rugbypallo tai sen sisus vain vaihdetaan mylar-palloon,  jos sille halutaan antaa todella suuri lentokorkeus, ja kun tuota ilmalaivaa halutaan lennättää, niin silloin vain tuon pallon päällinen otetaan pois, ja sekin voidaan varustaa vetoketjulla, jolloin sen poistaminen ei paljoa tekniikkaa vaadi, ja tuon suojuksen voi sitten jokainen selittää esimerkiksi sillä, että kyseessä on vaikkapa kynäkotelo. Ja sitten gondoli kiinnitetään tuossa kaasupallossa oleviin lenkkeihin vaikka nippusiteillä.  

Tuollainen ilmalaiva voidaan viedä huomaamattomasti vaikka jonkun toimiston edessä olevaan puistoon, missä se laitetaan kasaan. Tuo väline voidaan varustaa tehokkaalla tietokoneella, joka voidaan modifioida vaikkapa kännykästä. Eli tuolloin kännykän ohjelmistoja vain muokataan siten, että sitä voidaan hallita etäkäytön avulla, tai sitten tuo ilmalaiva voisi olla hyvin autonominen, ja se voisi hyödyntää vaikkapa “periscopea" datan lähetykseen vastaanottajalle. Tuollaisia laitteita voidaan kauko-ohjata vaikka toiselta puolen maailmaa, joten tuollainen ilmalaiva voi aiheuttaa hyvin pahoja tietoturvan vaarantamisia, kun se käy kamerallaan katsomassa asuntoihin ja tuossa kännykässä sitten on valmiina myös “Wardriving” mahdollisuudet.


Fantasiakirjoissa sekä tietokonepeleissä on usein miekkoja, jotka saattavat vaikuttaa hupaisilta yksityiskohdilta muuten niin upean HighTech rymistelyn keskellä, mutta tietenkin voidaan sanoa, että esimerkiksi nykytekniikalla voidaan toteuttaa miekka, missä on samalla sekä ääni tai mikroaaltoase. Jos miekan rakennetta ajatellaan tarkasti, niin silloin pitää muistaa se, että tuon laitteen muoto ohjaa tuota ääntä tai elektromagneettista säteilyä kohteeseen, ja ehkä joskus vielä taistelijoilla on käytössään viikinkimiekkoja, joihin on liitettyultraääniase, mikä toimii samaan tapaan kuin hammaslääkärien ultraäänipuhdistin, jonka avulla hän poistaa plakin hampaista.

Miekan terä sitten ohjaa  ultraääntä kohteeseen, ja jos sillä sitten on sellainen värähtelytaajuus, että uhrin luusto alkaa värähdellä, niin silloin kohteena oleva henkilö saattaa räjähtää kappaleiksi. Kyseinen ultraääniase ei muuten ole kovin vaikea toteuttaa, ja se voi muistuttaa esimerkiksi jotain lasten lelua. Tiedetään että varsinkin asevoimat ja poliisi varmasti ovat kiinnostuneita LRAD-laitteen kannettavasta versiosta.

Tuossa laitteessa oleva piikki ohjaa ääntä siihen suuntaan, mihin tuon laitteen käyttäjä haluaa sen kohdistaa. Mikroaalto- sekä ultraääntä käyttävien käsiaseiden kehittely on käynnissä, ja noihin välineisiin pitää osata varautua sekä lentokentillä että taistelukentillä, joissa niiden aiheuttama uhka on kaikkein todellisin. Tuollainen ultraääntä käyttävä pistooli voi olla hyvin paljon lelua muistuttava, joten sen voi viedä lentokoneeseen huomaamatta.


Eli kun oikein tarkasti ajatellaan, niin silloin tietenkin tulee mieleen se, että tuollaisilla aseilla voisi olla kaksoisvaikutus, eli niissä voisi olla sellainen rakenne, että ne kykenevät iskemään kohteeseen sekä mikroaalloilla että ultra- ja infraäänen yhdistelmällä, joiden ansiosta kohde sitten eliminoituu melko tehokkaasti. Puhtaiden laseraseiden ongelmana on se, että niistä pitää tehdä todella voimakkaita, jotta ne surmaavat kohteen.

Siis kuten kaikki tietävät, niin sokaisevien aseiden käyttö sodassa on kiellettyä, mutta kuitenkin esimerkiksi valonvahvistimen suuntaaminen laseretäisyysmittariin voi aiheuttaa vakavan silmävamman, mutta kuitenkin nuo samat etäisyysmittarit voidaan varustaa niin voimakkailla lasereilla, että ne surmaavat kohteen, tai kuumentavat vaikkapa panssarivaunua erittäin voimakkaasti, ja laserase ei mitenkään muuten eroa etäisyysmittareista paitsi tehonsa puolesta.


Joten oikeastaan voidaan sanoa, että laseraseen tai etäisyys-mittareissa käytettävien mittauksiin käytettävien laserien ero on häilyväinen, ja kuka sitten sanoo, että onko tuollainen laser kohdennettu ihmiseen vahingossa vai tahallaan. Mutta kevyiltä lasereilla voidaan suojautua savuverhon avulla, mikä tietenkin rajoittaa myös omien taktisten tähystykseen sekä tulenjohtoon tarkoitettujen  järjestelmien toimintaa.

http://eilisenfantasia.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,