Skip to main content

Kuka olikaan "John Titor", mystinen aikamatkaajana esiintynyt henkilö, joka väitti olevansa sotilas, joka palveli armeijassa vuonna 2036?


Internetin alkuaikoihin kuuluu eräs mysteeri, joka on kaivertanut ihmisten tai ainakin mysteereihin orientoituneiden ihmisten mieltä, ja se liittyy aikamatkailuun tai henkilöön, joka väitti olevansa aikamatkaaja.  Oletteko koskaan kuulleet miehestä tai naisesta, joka käyttää nimeä “John Titor”, ja jonka väitetään olevan “aikamatkaaja”. Hän on kertonut tarinoita “parelli-universumista” tai rinnakkaisista universumeista, jotka mahdollistavat aikamatkailun. Eli kyseessä on teoria siitä, että on olemassa useita rinnakkaisia universumeita, joiden läpi voidaan kulkea neljännen ulottuvuuden muodostaman tunnelin kautta, ja tämä universumien malli sitten mahdollistaisi joidenkin fyysikoiden mukaan matkan ajassa menneisyyteen sekä tulevaisuuteen.

Hän lähetti viestejä eräälle internetin keskustelupalstalle, mutta lopetti nuo viestit vuonna 2001. Tuo mies väitti olevansa ikään kuin “amerikkalainen sotilas” tulevaisuudesta. Tekstin alla on pari linkkiä, jotka saattavat selventää sitä, kuka tuo mies tai nainen on tai oli. Eli noita tekstejä tai filmejä en toki omista enkä niiden tekijänoikeuksista mene mitään sanomaan, mutta kai ne sitten ovat jotenkin tuon tarinan mukaisia, sekä tuon henkilön luvalla julkaistuja. Ja yksi sana tuosta aikakoneesta, eli jos oikein annamme mielikuvituksen lentää, niin kyseessä voisi olla sellainen väline, joka varaa itsensä sähköllä muodostaen itsestään singulaarin eli mustan aukon. Mutta tässä taas annoin sitten mielikuvitukseni lentää.

http://www.johntitor.com/


Syy miksi häntä ei ehkä kyetty jäljittämään saattoi johtua siitä, että hän käytti ketjuutettuja eli eri puhelinkeskusten kautta ohjattuja puheluita, ennen kuin tuo henkilö sitten otti yhteyttä BBS-boksiin, jonka kautta hän sitten siirtyi Internetiin. Saattaa olla niin, että “Titor” käytti viestintäänsä tavallista läppäriä, jonka hän sitten kuljetti esimerkiksi kauppaan, ja sieltä sitten otti ehkä luvatta käyttöön puhelinpistokkeen, jota hän käytti operaatiossaan.


Hän ehkä lopetti nuo viestit huomatessaan käyttämänsä BBS-boksin muuttuvan Internet-pohjaiseksi, jolloin useiden eri keskusten kautta ohjatut puhelinsoitot eivät enää kyenneet peittämään hänen käyttämäänsä liittymää, koska Internetiin kytketyt tietokoneet voidaan jäljittää tietokoneen IP-osoitteen perusteella hyvin nopeasti. Tuolloin voitiin Internetiin ottaa yhteyttä tavalliseen puhelinpistokkeeseen liitetyn modeemin avulla, ja tuo yhteydenotto saattoi tapahtua esimerkiksi ravintolasta, jonka portieerin puhelin oli vedetty seinästä, ja seinään oli työnnetty läppärin johto.


Tuolloin puhelinlaskut ohjautuivat ravintolaan, mikä teki hakkerin jäljittämisestä hankalaa, mutta nykyään esimerkiksi ostoskeskusten WLAN:iin kiinnitetyt koneet voidaan jäljittää niiden IP- ja MAC-osoitteiden perusteella. Joten enää ei voida tietokonetta käyttää anonyymisti juuri missään, ja ehkä tuo IP-osoitteen köyttöönotto sai aikaan sen, että “Titor” lopetti toimintansa. Jos henkilö käytti BBS:ää Internetiin liittyessään, niin tuo BBS oli se mihin IP-osoite viittasi, ja sen jälkeen data liikkui modeemin lähettämän signaalin avulla normaalina puhelinlankojen kautta lähetetvänä datana, joka oli teoriassa anonyymiä dataa, ja se voitiin jäljittää vain.purkkien puhelutietoja selaamalla.


Joten jos “Titor” sitten käytti esimerkiksi aikuisviihde-purkkeja tuohon Internetiin siitymiseensä, niin silloin tuo hänen lähettämänsä puhelun data peittyi muiden puhelujen sekaan. Ja joidenkin ihmisten mielestä tuo “John Titor” saattoi olla henkilö, joka halusi vuotaa tietoja esimerkiksi AREA-51. Tuo mies sitten selitti olevansa “amerikkalainen sotilas, joka on matkustanut menneisyyteen  vuodesta 2036”.


Osa ihmisistä on sitä mieltä, että tuo mies tai nainen saattoi olla vain joku pilailija, joka oli katsonut liikaa “Terminatoria”. Uskoisin että “John Titor” on oikeasti erittäin taitava Internetin  tai hakkeri käyttäjä, joka saattoi esiintyä esimerkiksi aikamatkaajana, ja tämä saattoi viitata siihen, että kyseessä oli ehkä hakkeri, joka oli onnistunut tunkeutumaan ehkä jonkun Lockheed Martin “Skunk Works” teamin kaltaisen tuotekehitysyksikön tietokoneille. Olen kuullut että esimerkiksi AREA-51.n salaisuudet vaikuttavat monista henkilöistä ikään kuin matkalta tulevaisuuteen, ja ehkä hän halusi tehdä kavereihinsa vaikutuksen noilla tiedoillaan.


Se että nuo “Titorin” viestit loppuivat Maaliskuussa 2001 ei tarkoita sitä, että hän olisi mitenkään niitä itse kyseisille keskustelupalstoille laittanut, vaan ne on saatettu ajastaa, jotta tuo henkilö ei sitten jäisi tällaista asioista kiinni. Vaikka kukaan ihminen ei ilmeisesti ole ilmoittanut olevansa “John Titor”, niin uskoisin että hän ei koskaan uskoisi, millainen julkkis hänestä oli tullut. Nykyään monet ihmiset haluaisivat tietää, kuka tuo ydinkatastrofeista ja muista asioista kertonut henkilö oikeastaan on. Internetistä löytyy monia valokuvia, jotka kuulemma esittävät kyseistä henkilöä, mutta yksikään niistä ei varmuudella esitä tuota miestä. Eli hän on edelleen eräänlainen Internetin "mister X".


Jos hän oli joku julkisuuden kipeä henkilö, niin miksi hän ei tullut tuolloin esiin, ja kertonut ihmisille oikeaa nimeään? Yksi kamalimmista ajatuksista olisi sellainen, että tuo henkilö olisi kuollut ehkä onnettomuuden seurauksena, jolloin sitten tietenkin viestit olisivat loppuneet. Tällaista kohtaloa en kyllä tällaiselle ihmiselle toivo, ja tuollaiset ajatukset tekevät minusta surullisen, mutta kuitenkin tällaiset ihmiset varmasti herättävät kiinnostusta. Ja onhan “John Titorista” tehty monia Internet-dokumentteja, joten melkoinen julkkis hän sitten on ollut.


Syy tähän on tietenkin se, että miksi hän olisi ikään kuin paennut tuosta tilanteesta, ja tietenkin olisi mukavaa selvittää hänen oikeat motiivinsa. Kun tästä henkilöstä keskustellaan, niin missään ei olla mainittu esimerkiksi tuon henkilön puhuneen itsemurhasta tai koulukiusaamisesta, eikä hän muutenkaan ole jakanut itsestään mitään tietoja tai kuvia.


Joten se tekee tuosta henkilöstä hyvin arvoituksellisen, koska yleensä tuollaiset pilailijat kirjoittelevat vähän aikaa anonymiteetin turvin  Internetiin, ja sitten he kertovat reilusti keitä he ovat. Ja tuo “John Titorin" arvoitus syvenee, koska hän ei esitellyt mitään väkivaltaisia fantasioita, kuten tuollaiset trollaajat yleensä tekevät, eikä kukaan ole koskaan ladannut Internetiin yhtään sellaista kuvaa, mikä todistettavasti esittäisi häntä itseään, mikä ei tuolloin Internetin alkuaikojen hitailla yhteyksillä olisi ehkä edes ollut edes järkevää. Mutta hän lähetti sinne muutamia kuvia omasta "aikakoneestaan", ja nuo kuvat on löydettävissä hänelle tehdystä Web-sivustosta: http://www.johntitor.com/, jonka tekijänoikeudet ovat niiden hallussa, jotka omistavat tuon materiaalin, ja heihin voitte ottaa sivujen sisällöstä sitten yhteyttä, jos siinä on jotain virheitä.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,