Skip to main content

Ovatko Mustasilmäiset lapset totta vai tarua? Eli ovatko he jonkinlainen urbaani myytti vai geneettinen mutaatio tai ehkä ulkoisen tekijän aiheuttaman vamman saaneita henkilöitä?

Kuvituskuvaa

Kun keskustellaan koulupsykiatreista sekä psykologeista, niin sen voin sitten sanoa, että näillä henkilöillä on vaitiolovelvollisuus työstään. He eivät saa levitellä mitään diagnooseja ympäriinsä, ja jostain syystä nykyään on tullut eteen sellainen näkemys, että kun henkilö käy jossain psykiatrilla, niin tämä ensimmäiseksi kirjoittaa jonkun diagnoosin, ja sen jälkeen tuota hänen asiakastaan eli potilastaan ei sitten näy koskaan missään.

Ensinnäkin pitää muistaa se, että myös psykiatrin tulee tutkia potilastaan ennen kuin hän kirjoittaa diagnoosin, ja toiseksi pitää sellainen asia kertoa, että jos henkilö on otettu töihin, niin hänelle pitää maksaa sama palkka kuin muillekin työntekijöille. Eli sellaista lääkärintodistusta ei ole olemassa, missä henkilö todetaan palkkatöihin työkyvyttömäksi, mutta ilmaistöitä hän sitten saisi tehdä, ja tämäkin muuten on yksi kaikkein yleisimmistä myyteistä maailmassa.

Sen mukaan henkilö, joka on käynyt psykiatrilla on muka heti työkyvytön. Asia ei nimittäin ole näin, vaan psykiatrin on tutkittava potilastaan huolella, ennen kuin hän tekee mitään diagnooseja, ja jos joku käy psykiatrin luona keskustelemassa jostain asiasta, niin se ei tarkoita että hänet määritellään välittömästi sairaaksi. Ja tietenkin erityisesti psykiatrisiin sairauksiin kuuluu kaiken maailman myyttejä, joiden ansiosta monia potilaita demonisoidaan suotta.

Tässä seuraavassa kirjoituksessa käsittelen erästä urbaania myyttiä siltä kannalta, että näitä salaperäisiä henkilöitä, joita kutsutaan nimellä ”mustasilmäiset lapset” olisi oikeasti olemassa, ja se mikä minusta on hyvin mahdollista, on se, että heillä saattaa olla vain sellainen geneettinen mutaatio, jossa silmistä tulee täysin mustat. Sitä onko tämä myyttinen hahmo sitten totta vai tarua jää jokaisen itsensä päätettäväksi.

Tuollaisten mutaatioiden aiheuttama pelko sekä toisenlaisiin ihmisiin kohdistuva vaino saattaa kuitenkin aiheuttaa sen, että heidän olemassaolostaan vaietaan, koska noita henkilöitä halutaan suojella ihmisten mielivallalta. ”Mustasilmäiset lapset” ovat ikään kuin urbaani legenda tai kauhuelokuva lapsista, joilla on täysin mustat silmät. Heidän silmissään ei ole yhtään valkuaista, mikä sitten tekee niistä henkilöistä erittäin omituisen näköisiä. Tai sitten kyseessä voisi olla jonkinlainen tila, missä jonkun ihmisryhmä silmiin tulee jostain syystä sisäistä verenvuotoa, jonka jälkeen tuo veri hyytyy silmän lasiaisen alle.

Ja voisiko tuo tila sitten aiheutua vaikka kasvoja kohti tulevasta paineaallosta, on jokaisen itse päätettävä, vai aiheuttaako voimakas paineen aleneminen tuon ilmiön, missä verisuonet ikään kuin halkeavat, mutta se että onko noita mustasilmäisiä lapsia olemassa on myytti. Tietenkin tämä ilmiö voisi johtua silmän polarisaatiosta. Polarisaatio tarkoittaa sitä, että esimerkiksi tiettyjen aurinkolasien linssien pintaan koverretaan tietynlaisia uurteita, jotta vaakasuoraan värähtelevät valonsäteet saadaan suodatettua pois. Tai Wikipediassa puhutaan tietenkin molekyyliverkostosta, joka päästää lävitseen vain pystysuoraan värähtelevää valoa. Ja jos kahdet polarisoidut aurinkolasit laitetaan päällekkäin, ja toiset käännetään sivuttain toisiin nähden, niin silloin ei valo pääse tuon pinnan läpi. Eli jos kaksi henkilöä, joilla on tietyllä tavoin polarisoidut silmät kohtaavat, niin kävisi niin, että nuo henkilöt näkisivät toistensa silmät mustina.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Polarisaatio

Noista lapsista on olemassa ilmeisesti jonkinlaisia kuvia, joita on napattu esimerkiksi valvontakameroilla, mutta missään ei heihin olla kuitenkaan oikeasti törmätty, ja se sitten tietenkin pistää erityisesti silmään, että noiden lasten ikähaarukka on noin 10-18 vuotta, mikä merkitsee tietenkin sitä, että heille saatetaan tehdä jonkinlainen kirurginen silmän siirto. Jos heidän ulkonäkönsä korjataan kirurgisesti, niin silloin nuo henkilöt tai hahmot saattaisivat voida elää täysin normaalia elämää ihmisten keskellä.

Tai toinen mahdollisuus olisi sitten se, että heidän ulkonäkönsä korjataan kosmeettisilla piilolaseilla eli lasisilla piilolaseilla, joilla tuo kosmeettinen haitta sitten korjataan. Nämä henkilöt varmasti olisivat ehkä valonarkoja olentoja, jos heillä olisi ikään kuin kyky nähdä täysin pimeässä. Se mikä niistä henkilöistä tekee niin salaperäisiä, on se, että noilla olennoilla väitetään olevan erittäin suuret hengenlahjat, ja että he olisivat hyvin älykkäitä.

Jos on olemassa sellainen geneettinen poikkeama, joka aiheuttaa tuollaisen ulkonäöllisen ongelman, mutta samalla myös sen, että olennolla on erittäin korkea älykkyysosamäärä, niin sellainen asia varmasti kiinnostaa hallituksia ympäri maailmaa sekä samaa varmasti ajattelevat jotkut monikansalliset yhtiöt, joiden toiminta perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen. Tuollaiset hyvin lahjakkaat olennot varmasti olisivat niistä itse kullekin erittäin hyvä lisä tuotekehitys tiimeihin, joiden tarkoitus on kehittää uusia tuotteita sekä valtiolle että yksittäisille ihmisille.

Noiden suuryhtiöiden toimijoiden pitää olla hyvin avarakatseisia ihmisiä, jotka ymmärtävät kestävän kehityksen merkityksen, ja sama asia tietenkin koskee myös hallituksia. Mutta millaisia geneettisiä poikkeamia noilla henkilöillä olisi, ja se mikä näihin poikkeamiin olisi syynä, on varmasti erittäin mielenkiintoinen kysymys. Jos noita ”mustasilmäisiä lapsia” ajatellaan esimerkiksi siltä kannalta, että he ovat erittäin älykkäitä sekä luovia henkilöitä, niin silloin tulee heti mieleen se, että voisiko termi ”kristallilapsi” olla oikeastaan sellainen asia, mikä tarkoittaa periaatteessa samaa kuin ”mustasilmäinen lapsi”. Samoin joidenkin tarinoiden mukaan Kreivi Dracula oli mustasilmäinen lapsi, mutta tätä ei kukaan varmasti voi todistaa.

Yleensä noiden historian suurten roistojen kohdalla on käynyt niin, että heitä on joko kuoleman tai vallasta syöksemisen jälkeen demonisoitu, koska kukaan ei varmasti noiden epähenkilöiksi muuttuneiden entisten hallitsijoiden ystävyyttä halunnut korostaa. Ja kuin tuota Draculan eli Vlad III:en myyttiä hiukan lähemmin tarkastellaan, niin uskon että myös Turkkilaiset osasivat olla vähintään yhtä raakoja sekä kovia kuin tuo ”Valakian musta surma”, joka kuitenkin tunnetaan yhtenä maailman kovakasvoisimmista hallitsijoista. Kuitenkin se että Turkkilaiset hyökkäsivät Valakkiaan ei varmaan johtunut tavallisista ihmisistä, eli Dracula sai kyllä heitä kohtaan olla julma, vaan siitä että hän naulasi Turkin sulttaanin lähettiläiden turbaanit näiden päähän kiinni.

Vaikka Vlad oli periaatteessa Valakian herra, niin hän oli todellisuudessa vasalli, jonka päälle kaadettiin sellaistakin, mikä ei varmaan ollut totta. Eli tuo sota johtui siitä, että Sulttaania oli nöyryytetty ei siitä, että Dracula olisi ollut mitenkään sen kovempi otteinen kuin muutkaan hallitsijat, ja tuossa kuuluisassa ”Linna-episodissa”, missä Dracula kutsui kerjäläisiä linnaansa ja poltti heidät ei kukaan oikeasti itkenyt noiden kerjäläisten puolesta, vaan poltetun linnan takia, joka piti uudelleen rakentaa. Ja saattaa olla niin, että kyseinen linna paloi vahingossa tai sitten joku muu poltti sen, jotta tuon kreivin kansansuosio saataisiin tuhottua.

Itse olen sitä mieltä, että jos tuo linna oli vahingossa syttynyt palamaan esimerkiksi juhlien takia tai sitten sen ruutitynnyrit olisivat räjähtäneet, niin ei sitä kyllä millään sen ajan laitteilla olisi sammutettu. Ja tietenkin tuon linnan olisivat myös Turkkilaiset tai Wienin linnanherrat voineet polttaa. Tai sitten koko juttu voi olla tekaistu, jotta Turkkilaiset näyttäisivät hiukan enemmän miellyttäviltä ihmisiltä, kun he muutaman sadan vuoden kuluttua alkoivat miehittää noita maita. Ja tietenkään kukaan ei tuolloin 1400-luvun Euroopassa uskaltanut kertoa mitään, mikä ei miellyttänyt paikallisia herroja, koska siitä olisi saattanut pää katketa. Joten ehkä tuossa ”Draculan myytissä” on ollut palasia myös muiden ruhtinaiden toimista. Ja muistakaa että Bram Stoker on tuon ”Dracula-myytin” luoja, joka kirjassaan ”Dracula” esittelee fiktiivisen vampyyri-kreivin, joka on saanut vaikutteita tuosta Vlad III ”Seivästäjästä” .

(https://fi.wikipedia.org/wiki/Vlad_III)

Se mitä joissakin ”new age”-julkaisuissa puhutaan noista indigo- tai “kristallilapsista” saattaa olla sikäli totta, että esimerkiksi ADD sekä ADHD-lapset saattavat olla hyvin luovia. Tai oikeastaan hyvin luovat sekä lahjakkaat lapset saavat välillä sellaisen leiman, että heillä on joku ADD tai ADHD. Tuo asia pitää tässä muuten sitten käydä vähän tarkemmin läpi, koska koulupsykologi tai koulupsykiatri ei varmasti saa noita diagnooseja kertoa muille, joten sen takia tällaisiin väitteisiin, että jollakin lapsella tai nuorella on joku keskittymishäiriö kannattaa suhtautua varauksellisesti. Nykymaailma on erittäin kaavamainen paikka elää, ja nykyään esimerkiksi pelkkä käynti psykiatrilla riittää siihen, että koulukaverit alkavat levitellä ikäviä juttuja, joista mikään ei sitten varmaan ole ollenkaan totta.

Sen takia kun ”tuo kaveri” kävi jossain lääkärissä juttelemassa asioista ei kirjoiteta mitään diagnooseja suoraan, ja tuollainen lääkäri on muuten vaitiolovelvollinen siitä, mistä tuolla vastaanotolla puhuttiin. Eikä mikään lääkärissä käynti tee ihmisestä suoraan syyntakeetonta tai rajoitetusrti oikeustoimikelpoista, ja se sitten tietenkin maksaa maltaita, jos joku onneton sitten ajattelee tuollaisessa ”väärinkäsitystä koskevassa tilanteessa” vähän rikkoa toisen oikeuksia vastaan, ja luottaa siihen että joku edunvalvoja sitten vain nyökyttelee tuossa tilanteessa.

Sellainen asia missä henkilöä nimitellään vajavaisesti oikeustoimikelpoiseksi, mutta tämä ei sitä ole, saattaa merkitä todella pitkää oikeudenkäyntiä. Ja toisen ihmisen diagnoosien kuuluttaminen on muuten epähienoa sekä ammattitaidotonta toimintaa. Mikäli joku ottaa esimerkiksi insinöörin työhön, ja uskoo tämän olevan oikeustoimikelvoton, niin silloin voi edessä olla pitkä ja kallis työsuhde. Eli tuolloin saattaa yrittäjä uskoa, että kyseinen henkilö on siinä asemassa, että holhooja korjaa noita työaikoja, jolloin ei sitten kyseisen yrittäjän tarvitse maksaa palkkoja. Jos kuitenkaan holhoojaa ei satu löytymään, niin silloin yrittäjän on maksettava palkka työstä, vaikka tuo henkilö ei olisi saanut koko aikana yhtään työtehtävää. Joten tämän takia ei koskaan saa uskoa kuulopuheisiin, vaan asia pitää aina tarkastaa, jotta kalliilta laskuilta vältytään.

http://kirjabloggaus.blogspot.fi/



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,