On olemassa lääkityksiä, joiden vaikutus ei ole aivan sitä, mitä niiden käyttäjä toivoisi. Vaikka kyseiset ehkä hyvinkin huumaavat lääkkeet tuntuvat mukavilta käyttää, niin niitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi missään "rave"-juhlissa. Noita lääkkeitä käytetään erityisesti huumevieroituksessa sekä saattohoidossa, ja myös erilaisten munuaissairauksien ja luuydinterapioiden yhteydessä, koska tuolloin kyseinen hyvinkin kivulias dialyysi tai kemoterapia saadaan tuntumaan siedettävältä, ja niiden tuntomerkki on se, että niitä käyttävä potilas ei hikoile edes kovalla helteellä, vaikka hänellä olisi esimerkiksi pilottitakki tai villapaita päällä.
Tällaisten lääkkeiden aiheuttaman hyvän olon tarkoitus on nimenomaan saada kyseinen potilas ottamaan noita aineita, jotta hänen hoitonsa onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuitenkin noiden lääkkeiden kanssa pitää olla hyvin varovainen, ja käyttää samalla tarkoin suunniteltuja seurantoja, joiden avulla potilaan lihomista sekä hänen muuta terveyttään seurataan erittäin tarkasti. Näet näihin lääkkeisiin kuuluu usein myös valvottu ruokailu, sekä erityinen ravintoterapia, koska jos potilas syö väärin, niin hän alkaa sitten lihoa aivan valtavasti. Näet se miten tuo lääke saa potilaan olon hyväksi keskellä kesää on melko yksinkertainen, se alentaa hänen ruumiinlämpöään hieman, jotta henkilö ei hikoilisi.
Noiden lääkkeiden aikaansaama kehon lämpötilan alennus tapahtuu yksinkertaisesti salpaamalla solujen energian tuotantoa, jolloin ruumiinlämpö lähtee alenemaan. Tuon jälkeen potilas tietenkin tuntee olonsa hieman paremmaksi kuin yleensä, mutta silloin hänen pitää muistaa, että keho kuluttaa tuolloin vähemmän energiaa kuin normaalisti. Näin ollen tuollainen tilanne, missä potilaalla on tuollainen lääke, on tilanne se, että hän alkaa lihoa, mikäli tuo henkilö ei ala vähentää ruoan määrää.
Jos henkilö kuitenkin syö liikaa, niin silloin on vaarana se, että hänen painonsa nousee hyvin nopeasti lyhyessä ajassa, ja tuolloin saattaa puku alkaa puristaa hyvin nopeasti ja salakavalasti. Tämän takia pitää lääkärin aina kertoa potilaalleen, miten hänen käyttämänsä lääkkeet tehoavat, ja voiko niiden kanssa ottaa alkoholia. Näet alkoholi pitää sisällään paljon enemmän energiaa kuin esimerkiksi margariini, ja silloin on vaarana se, että liika energia alkaa jäädä potilaan kehoon liian rasvan muodossa. Näet jos keho saa energiaa paljon, niin se alkaa varastoida ruuasta saamaansa rasvaa henkilön ruumiiseen, ja silloin saattaa paino kohota hyvin nopeasti.
Comments
Post a Comment