Skip to main content

EVP (Electronic Voice Phenomena) sekä sen käyttö sissien ja rikosten vastaisessa vastaisessa toiminnassa


“Valkoinen melu” on eräs asia, mitä välillä tutkitaan siksi, että siinä pyritään “saamaan viestejä kuolleilta”. Tuossa tutkimuksessa käytetään hyväksi laitteistoa sekä metodologiaa, mistä käytetään nimeä EVP (Electronic Voice Phenomena). Kyseinen väline on oikeastaan melko helppo valmistaan. ja tuo laitteisto on sellainen, että siinä mikrofonilla äänitettyä ääntä ajetaan vahvistimien lävitse. Tuo laitteisto on muuten osoittautunut tehokkaaksi työvälineeksi myös “anti-guerilla” operaatioissa, joissa sen avulla hankitaan tiedustelutietoa siitä, mitä jollain operaatio-alueella puhutaan. Sissien vakoileminen on hiukan vaikeaa, koska heillä ei ehkä ole kiinteää tukikohtaa, sekä telttoihin on vähän vaikeaa laittaa kuuntelulaitteita.

EVP on kehitetty alun perin sukellusveneiden havaitsemiseen, mutta sen avulla voidaan myös taltioida muutakin ääntä, ja  osa noista taltioinneista on sellaisia, mitä ihminen ei normaalisti kuule, koska kaikki mikrofonit äänittävät myös ääntä, joka on ihmisen kuuloalueen ulkopuolella. Tuollaisen laitteiston rakentaminen on melko helppoa, eli siihen tarvitaan vain mikrofoni, joka liitetään peräkkäin, sarjaan asennetuihin vahvistin-piireihin. Tai sitten tuolla mikrofonilla voidaan tehdä normaali äänitys, minkä jälkeen nauha soitetaan sarjaan kytkettyjen vahvistimien kautta tietokoneen massamuistiin.

Tuollaisella välineellä on joskus pyritty saamaan yhteys “kuolleiden henkiin”, koska jotkut ihmiset uskovat, että kun ihminen on elänyt jossain taloissa, niin hänen äänensä ikään kuin varastoituu seiniin, ja sitten kun nuo varaukset purkautuvat, niin silloin EVP-laitteisto voi saada nuo äänet esiin. Jos laitteiston yhteyteen asennetaan graafinen äänenvoimakkuuden mittari, joka on yleensä ohjelma, mikä asennetaan tietokoneeseen, niin silloin voidaan saada selville se, että onko tuossa tilassa melua, mitä ihminen ei kuule. Tuollainen EVP-laite voi toki siepata ääntä hyvinkin pitkältä matkalta, ja silloin saattaa sen käyttäjä saada käsiinsä sellaista puhetta, mitä ei olla tarkoitettu hänen korvilleen.

Mutta toisaalta tuollainen laitteisto voi paljastaa sitten myös sellaisen asian, mitä kutsutaan “subliminaaliseksi käskytykseksi”. Tällaisessa mallissa henkilöön tai hänen asuntoonsa suunnataan infra-äänistä melua, jotta hänet saadaan pois tolaltaan. Ja tuolloin pitää tietenkin tapaus tutkia, jotta saadaan selville se, että yrittääkö joku sitten saada tuon henkilön myymään maatilaansa halvalla. Tuollaisen “valkoisen melun” avulla voidaan ihmisen elämästä tehdä “helvetti”, ja silloin tietenkin on hyvä selvittää se, että miksi tuohon toimenpiteeseen on ryhdytty? EVP-laitteita käytetään muuten esimerkiksi taistelukentillä vastapuolen liikkeiden paljastamisessa. Syy miksi joku voisi haluta esimerkiksi maatilan haltuunsa voi olla hyvin yksinkertainen.

Hän saattaa haluta käyttää noita maa-alueita esimerkiksi huumekaupan tukikohtana, eli huumelantokone lentää silloin alueen ylitse, ja pudottaa lastinsa tuolle tilalle, mikä on paljon huomaamattomampaa kuin laskeutua koneella maan pinnalle, ja tuolloin huumekauppiaat eivät ole tekemisissä lentäjän kanssa. Mutta tietenkin myös aseita voidaan toimittaa huomaamattomasti perille, ja tuollaisia liiketoimia hoiteleva henkilö ei tietenkään halua näyttää tällaisia tulonlähteitä kenellekään. Tuollainen toimitustapa voisi olla esimerkiksi Mafian aseissa, jotka sitten kuljetetaan pienkoneella kuten De Havilland DHC-2 “Beaverista” tuon tilan yläpuolelle, ja sitten yön turvin käydään pudottamassa tuolle alueelle. Tuollaisesta lentokoneesta voidaan muuten tehdä käden käänteessä “gunship”, eli sen oviaukosta vain tulitetaan konekiväärillä maassa olevia kohteita.

Tämä huomautus tuli sitten vain siitä, että mitään lentokoneita ei voida antaa kenenkään henkilön käsiin, joka on aseiden vientikiellossa, koska kaikista lentokoneista voidaan heitellä käsikranaatteja vihollisen päälle ja ampua konekiväärillä oviaukosta.  Kun tuollainen henkilö jää tästä toiminnasta kiinni, niin silloin häntä odottaa varmasti pitkä vankeustuomio. Jos joku henkilö sitten tuollaisia liiketoimia harjoittaa, niin tietenkin hänellä pitää olla sellaiset tilat ja suhteet, että kyseinen toimija saa yhteyden näitä tavaroita kauppaaviin hämärämiehiin.

Tuo aseiden tai huumeiden toimitus voi tapahtua niin, että ne pudotetaan melko läheltä maanpintaa, jolloin tuota toimenpidettä on vaikea havaita. Ja silloin jos tuollaista isoa tilaa aletaan pieniä, niin on vaara, että kyseiset toimitukset sitten havaitaan. Tällaisessa toimintamallissa on huumekauppiaiden sekä muiden hämärämiesten etuna se, että tuollainen maata omistava suuren luokan tilallinen varmasti herättää ihmisten luottamusta, mikä helpottaa huume-miesten toimintaa.

Mutta jos nuo pudotukset havaitaan, niin silloin voi tilanne olla hyvin kiusallinen. Joskus käy niin, että tuollainen huumeiden välittäjä saa tietää liikaa organisaatiostaan, jolloin noiden ihmisten pitää hänet sitten vaientaa. Ja silloin kätevin mahdollinen varuste on käsikranaatti, mihin on kiinnitetty propaanisäiliö, jollaista käytetään retkeilijöiden suosimissa kaasukeittimissä. Tällaista välinettä kutsutaan sellaisella nimellä kuin “Frag-kranaatti”. Näiden termobaaristen kranaattien tappava säde on noin 30-metriä, ja niitä käytettiin ainakin Vietnamin sodassa sissien eliminoimiseen.

Tuolloin pienissä OH-6/ MD500 helikoptereissa oli mukana laatikollinen noita käsikranaatteja, joita kutsuttiin “mehiläis-kranaateiksi”. Niiden käyttö oli helppoa, eli lentäjän vieressä istuva mies vain viskoi noita kranaatteja vihollisen niskaan, jolloin tietenkin “charlie” teki melkoisia tappioita, mutta myöhemmin USA:n asevoimat luopui virallisesti näistä välineistä. Näet suuri osa Vietnamin tappioista johtui siitä, että taistelijat eivät tienneet käyttäneensä “frag-kranaatteja”, jolloin panos räjähti liian lähellä heitä.

Vaikka nuo pienet helikopterit olivat näennäisesti melko kevyesti aseistettuja, niin niiden ampujilla oli käytössään tavalliset kädessä pidettävät konekiväärit sekä käsikranaatit, joiden avulla he sitten suorittivat noita operaatioita. Eikä niissä olevat konekiväärit sekä sirple- ja HEAT-kärjillä varutetut raketit muutenkaan mitään vaarattomia välineitä ole. Tekniikan kehittyessä on noihin kevyisiin taisteluhelikoptereihin tullut myös TOW sekä Hellfire-tyyppisiä ohjuksia sekä infrapunakameroita, joilla ne löytävät kohteensa. Ja kuten monesti olen kirjoittanut, niin “gunshipit” ovat oikeastaan vain tavallisia lentokoneita, joissa on käytössä konekivääri. Ja tietenkin myös tavallisista kuljetushelikoptereista voidaan ampua  maassa olevia kohteita tavallisilla rynnäkkökivääreillä, eli noihin koneisiin ei mitään sen kummempaa muutosta tarvitse tehdä, jotta niihin saadaan ovikonekiväärit käyttöön. Ja tietenkin myös tarkka-ampujat voivat käyttää helikoptereita alustana.

Joskus USA:n laivasto on käyttänyt gyroskoopilla varustetulla alustalla vakautettua Barrett 50 tarkkuuskivääriä vihollisen laivoja tai pikaveneitä vastaan. Tuo väline tunnetaan peitenimellä PRIME CHANGE, ja sitä pidetään erittäin kehittyneenä aseena. Joidenkin ihmisten mielestä esimerkiksi John F. Kennedy on saatettu ampua helikopterissa olevan normaalilla kiväärillä varustautuneen tarkka-ampujan toimesta, ja tuo sitten selittäisi sen, miksi “Ruohokukkulalta” ei ole löytynyt hylsyjä.


Mutta tällainen asia varmasti on pelkkää tuon rikoksen ympärillä olevaa spekulaatiota, eikä kukaan ole siitä mitään sen kummemmin kirjoittanut. Tällaisten valtionpäämiesten murhien yhteydessä on aina esillä joku salaliitto, joka sitten saattaa osoittautua valheeksi. Kuitenkin helikoptereissa olevia tarkka-ampujia on käytetty esimerkiksi Hormuzin salmessa hyökkääviä Iranin islamilaisen tasavallan laivaston pikaveneitä sekä somalipiraatteja vastaan.  Samoin SWAT-poliisit sijoittavat joskus noita miehiä helikoptereihin, jos alueella epäillään olevan kiväärillä varustettu terroristi. Tuolloin noiden miesten tarkoitus on surmata tuo henkilö, jotta suuremmilta vahingoilta säästytään.

http://electronicvoicephenomena.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,