Skip to main content

Kun vanginvartija tekee rikoksen, on edessä vaikeita aikoja sekä hänelle itselleen että muille vartijoille


Kuinka kummassa voikaan käydä näin, eli vanginvartija syyllistyy tällaiseen toimintaan? Kun ihminen on työssä sellaisessa laitoksessa kuin vankila, niin hänen pitää tietää, mitä tuolla paikassa saa tehdä ja mitä taas ei saa edes ajatella tekevänsä. Tässä alla olevassa linkissä on muuten sitten koko tätä tapausta koskeva juttu, joten siitä sitten voi jokainen tarkistaa, että tapaus on määrätty pidettäväksi salassa, mutta olisiko sitten päässyt tapahtumaan sellainen asia, missä vartija on käyttänyt asemaansa hyväksi, kun hän on tehnyt noita tekojaan?

Tällöin sitten tietenkin herää sellainen kysymys, että ovatko nuo teot kohdistuneet vankien perheenjäseniin, eli onko tuo vartija sitten kohdentanut tekonsa vankien lapsiin, ja onko hän sitten tehnyt asian uhkailemalla esimerkiksi järjestää tuolle sellissä istuvalle henkilölle vaikeuksia, jos ei tuota "palvelua" ole tulossa? Tuollainen tapa varmasti on erittäin ikävä asia, mutta kuten tiedämme, niin tietenkin tällaisessa laitoksessa työskentely voi aiheuttaa sen, että henkilö ikään kuin käyttää asemansa väärin.

Vanginvartijoilla on joskus sellainen asenne vankeja sekä heidän omaisiaan kohtaan, että kun vangin lapset tulevat tapaamaan vankia, niin silloin ikään kuin vitsinä toivotetaan "nuorempi väki tervetulleeksi peremmälle", eli siellä sitten leimataan noita alaikäisiä suoraan rikollisiksi, vaikka teon tekijä on heidän isänsä tai äitinsä. Samoin noilla vartijoilla sekä poliiseilla on sellainen tapa, että he vaativat esimerkiksi päiväkirjoja sekä matkapuhelimia nähtäväksi.  Mutta joskus sitten edessä on sellainen tilanne, että joku noiden kahden ammattikunnan jäsenistä tulee itse tehneeksi rikoksia, ja sitten tie vie kohti vankilaa. Siellä sitten on edessä entisten työkavereiden ammattikunta, joka varmasti muistelee silloin kaikki asiat, mitä heidän sääntökirjoissaan sattuu lukemaan.

Tuolloin sitten unohtuu sellainen asia, että tuollaisia pieniä lipsahduksia, kuten tablettien sisällön tutkimisia  tai toisten päiväkirjojen lukemisia sekä muita asioita, joista aina välillä saa sitten lukea jostain lehdistä, ja näitä asioita sitten ovat erilaiset riisuttamiset ja suun sekä peräaukon tutkimiset. Ja silloin tietenkin tuo tyäkaverin joutuminen vankilaan saa aikaan sen, että kaikki mahdolliset asiat käydään vartijoiden kanssa läpi, jotta raukan oikeusturvaa ei sitten missään vaiheessa rikota.

Ongelma kuitenkin on joskus ollut se, että tuollainen ehkä kielletty toiminta on jatkunut melko kauan aikaa, ja vasta kun entinen työkaveri sitten tulee istumaan tuomiotaan puututaan tällaiseen toimintaan. Sitten saattaa kuitenkin käydä niin, että tuollaisesta toiminnasta seuraa rikossyyte vartijoille. Ja silloin tietenkin tulee mieleen se, että missä vanginvartija voi tuomionsa istua. Osa heistä ei kovin pidettyjä ole, eikä vankilan työntekijöiden istuttaminen vankilassa ole mitään kovin turvallista toimintaa.

Noiden ihmisten tiedossa on paljon vankilan turvallisuuteen sekä henkilökunnan henkilötietoihin liittyvää materiaalia, ja tietenkin tuollainen asia kiinnostaa rikollisia. Ja tietenkin heidän tehtävänsä rangaistuksen toimeenpanijoina on sellainen, että se pakosta tekee heistä ikään kuin vihattuja vankien parissa. Siksi tuollainen vanginvartija joka joutuu vankilaan on tietenkin pelokas, koska vangit saattavat kostaa hänelle, ja samalla tietenkin tulee mieleen sellainen asia, että jotkut vartijat saattavat haluta ikään kuin näyttää hänelle "taivaan merkkejä", eli osoittaa suurta innokkuutta rangaista tuota henkilöä, koska hän on ikään kuin pettänyt työtoverinsa.

 Ja joskus taas tuollainen vartija taas päästetään liian helpolla, kun hän on entinen työtoveri. Tämän takia vanginvartija saadessa rangaistuksen on hänen sijoituslaitoksensa päättäminen vaikeaa, koska rangaistuksen pitää olla sen verran kova, että se toimii pelotteena, mutta liiallisuuksiin ei saa mennä. Eikä vartijaa saa koskaan kuitenkaan päästää liian helpolla tuosta rangaistuksesta.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/sorkan-vankilan-vartija-vankilaan-useista-seksuaalirikoksista-raiskauksia-ja-torkeita-lapsen-seksuaalisia-hyvaksikayttoja/6480990

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,