Skip to main content

Kirjoitelma kansan edustamisesta sekä siitä millainen kuva ihmisen kannattaa itsestään antaa, jos mielii päästä pitkälle politiikassa


Kaikki ihmiset ovat jollain tavoin itsekkäitä, mutta viisaat ihmiset osaavat naamioida itsekkyyden yhteisen edun ajamiseksi, ja esimerkiksi poliitikkojen pitää aina välillä ikään kuin osoittaa välittävänsä kansasta. Jos hän ei miellytä äänestäjiä, niin silloin käy niin, että hän putoaa pois Eduskunnasta tai kunnanvaltuustosta, mikä tietää tulojen laskua.

Kukaan meistä ei voi väittää, että hyvä palkka ei olisi yksi syy siihen, että ihminen haluaa lähteä eduskuntavaaleihin. Poliittinen päättäjä on töissä työpaikassa, jossa hänen pitää pystyä miellyttämään äänestäjiä. Tuollainen työ kansanedustajana tarkoittaa sitä, että aina välillä poliitikko joutuu työhaastatteluun, missä hänen on koottava äänestäjät taaksen ja mitattava oma  suosionsa  vaaliuurnilla.  Silloin voi käydä niin, että edelliset istuntokaudet parlamentissa voivat muodostua tuollaisen poliitikon kannalta pahaksi rasitteeksi, jos hän on luvannut asioita, joita sitten ei ole pystynytkään pitämään.

“Kyllä kansa tietää”  on moneen poliittisen päättäjän huulilla  vähintään silloin, kun hän sattuu hiukan “munaamaan” erillaisia asioita tai tekemään sellaisia asioita, joita sitten myöhemmin katuu. Ja kuten presidentti Martti Ahtisaari on sanonut, niin ainakin jotkut poliitikot piiloutuvat kansanäänestyksen taakse, ja kuten varmaan kaikki tietävät, niin silloin saattaa kansa joutua tekemään päätöstä asiasta, mistä sillä eli äänestäjillä ei ole sellaisia tietoja, että he voivat päätellä onko joku päätös oikea vai väärä.

Kuitenkin kun puhutaan poliitikosta, niin hänen pitää vakuuttaa äänestäjät siitä, että juuri tuo mies tai nainen on se henkilö, joka ajaa heidän asiaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Tuolloin pitää hänen itse puhua asiansa sekä sanoa sanottavansa. Se lisää hänen uskottavuuttaan ihmisten silmissä. Jos tuota tilannetta verrataan esimerkiksi oikeudenkäyntiin, niin siellä sitten parhaan mahdollisen kuvan antaa henkilö, joka uskaltaa itse esittää puolustus puheenvuoronsa. Mikäli hän on kaltoin kohdeltu jenginuori, niin pahin virhe, minkä hän voi oikeudessa tehdä on pukeutua varta vasten oikeudenkäyntiä varten hankittuun pukuun, ja antaa muiden puhua puolestaan.

Oikeus voisi heltyä sellaisen ihmisen edessä, joka tulee revityissä farkuissa oikeussaliin ja sitten osoittaa itse kypsyyttä sekä muutenkin käyttäytyy hillitysti. Jos henkilö ei saavu oikeuteen, niin hän antaa silloin vähän sellaisen “hällä väliä” kuvan itsestään.  Mikäli hänellä sitten on myös joku puku päällään, niin silloin hän saattaa joskus antaa sellaisen kuvan itsestään, että tuo henkilö on ikään kuin “hemmoteltu kakara”.

Erittäin ikävää on sellainen tilanne, missä syytetyn ja hänestä annetun kuvan välillä on ristiriita, eli esimerkiksi maltin menettäminen sekä uhkaaminen näyttävät puvussa pahemmilta kuin pilotti-takissa ja revityissä farmareissa.  Muistakaa että kaikkein tärkein asia on se, että henkilö muistuttaa sitä kuvaa, mikä puolustus hänestä antaa, ja kaikkein parasta tietenkin on se, että hän itse puhuisi tuossa tilaisuudessa. Kyse on tuolloin retoriikasta, eli tavasta tuoda asioita esiin.

Se mitä tuo henkilö on “jonkin Maken” kanssa puhunut jossain bileissä ei ehkä kuulosta kovin vakuuttavalta, vaan kyse on siitä, kumpi esittää asiansa oikeussalissa paremmin, ja silloin kyse on siitä, että esimerkiksi kirjoitettu puolustus, joka ojennetaan tuomarille sekä valamiehistölle vakuuttaa heidät paremmin, kuin joku “make”, joka sopertelee oikeuden edessä, ja yrittää tehdä vaikutusta tappelu-taidoillaan.

Jos puhutaan esimerkiksi siitä, tiesikö maamme kansa siitä mihin se oli menossa, kun Suomi silloin aikoinaan liittyi EU:hun, niin siitä voimme sitten vetää omat kukin johtopäätökset. Tuolloin Suomen kansa ilmeisesti käsitti, että  EU on sama kuin NATO, ja tuolloin kansamme halusi turvaa, koska Neuvostoliitto oli juuri hajonnut, ja tilanne itärajan takana oli sekava. Samoin meidän pitää tässä sitten huomauttaa siitä, että tuolloin liityimme Euroopan Yhteisöön eli EY:hyn, mikä sitten myöhemmin muotoutui Euroopan Unioniksi, ja tuolloin me menimme aivan eri valtioliittoon, kuin mitä tämä organisaatio nykyään on.   

Kun oma puolue menestyy  loistavasti gallupeissa, niin tietenkin silloin tuo poliittinen eliö saaa päähänsä alkaa  vaatimaan uuttta kaansanäänestystä. Tuolloin tietenkin on monen poliitikon mielestä oikea aika  ottaa kansanäänestys käyttöön, jotta saadaan aikaan uusi luottamus poliittisiin päättäjiin. Mutta aina pitää miettiä sitä puolta, että poliittinen päätös tehdään aina ryhmänä, eli tuolloin tietenkin jokaisen poliitikon oma ja henkilökohtainen etu on välillä ristiriidassa ryhmän edun kanssa, jolloin tietenkin voidaan asettaa sellainen oletus, että tuo poliitikko odottaa muiden tyrmäävän hänen esityksensä.

Kun poliittista historiaa tarkastellaan, niin tietenkin voidaan huomata jokaisen hyvin menestyneen poliitikon Julius Caesarista Martti Ahtisaareen olevan retoriikan eli esitystaidon mestareita. Se miltä ihminen näyttää tai kuulostaa on aivan sama, jos hän osaa esittää asiansa hyvin sekä perustellusti, niin silloin hän saattaa vakuuttaa ihmiset siitä, että tuollainen ihminen puhuu sitä, mitä hän oikeasti tarkoittaa. Retoriikka on nimittäin sellainen asia, että maailmassa on monia hyvin lahjakkaita puhujia, joilla on tapana näytellä ihmisten edessä esimerkiksi vihaa tai tehdä jotain “virheitä”, kuten tunnustaa katsovansa aikuisviihdettä, jotta yleisö sitten kiinnostuisi hänen puheestaan.

Se mikä tekee näistä loistavista puhujista sellaisia, että heitä halutaan kuunnella johtuu siitä, että he eivät yritä esittää mitää stoalaista kivenjärkälettä, vaan osaavat hallita tilannetta osoittamalla avoimesti tunteita. Tuollainen loistava puhuja käyttää elekieltä eli hän uskaltaa heilutella käsiään, tai itkeä ihmisten edessä, koska tuollainen tunteikas esiintyminen, mihin sisältyy virheitä tekee tuosta puheesta mielenkiintoisen. Se että henkilö lipsauttaa kirosanoja tai tekee käytös-virheitä, tekee puheesta uskottavan.

Jos vaikkapa valtion palveluksessa oleva  henkilö uskaltaa sanoa hallituksesta jotain huonoa, niin se osoittaa muiden silmissä sen, että tuossa ihmisten edessä seisovalla  puhujalla “on munaa”, kuten on tapana sanoa. Hän uskaltaa avoimesti sanoa sen, että hallituksen ministerit ovat tehneet virheitä, ja silloin ihmisten silmissä alkaa loistaa kuva henkilöstä, joka osaa ja uskaltaa haastaa esimiehensä väittelyyn. Jos tuo puhuja kohdistaa kritiikin esimerkiksi omiin alaisiinsa, niin silloin hän on vain joku onneton pomo, joka yrittää piiloutua alaistensa selän taakse, mutta jos henkilö uskaltaa arvostella omaa pomoaan, niin silloin hän luo kuvan henkilöstä joka uskaltaa, ja josta voisi tulla johtaja. Omien alaisten haukkuminen voi vaikuttaa todella upealta ratkaisulta, mutta se ei välttämättä sitä ole kenenkään muun mielestä.

Samoin on varmaan hieno ajatus seisoa pomon vieressä, ja silloin henkilö voi tehdä vain niitä töitä, missä pomo itse on katsomassa. Tuokin saattaa vaikuttaa todella hienolta toiminnalta, mutta se ei ehkä ole aivan sitä, mitä työyhteisössä odotetaan, ja tietenkään se ei tee työtehtävistä tehtyjä, jos ne lykätään toisille. On olemassa sellainen asia, kuin esimiehen mielisteleminen mikä ei ole aivan sama asia kuin miellyttäminen.

Se että henkilö osaa miellyttää pomojaan sekä teitittelee heitä ei tarkoita sitä, että hän olisi kovin mukava tuttavuus kenellekään muulle työyhteisön jäsenelle. Ja tietenkin hänet palkataan työpaikalle töihin eikä istumaan johtajien työhuoneissa. Politiikassa tuollainen henkilö saattaa toimia niin, että hän tarjoilee äänestäjille kilokaupalla karkkeja sekä sirkushuveja, ja lupailee samalla myös asioita, joista ei kukaan edustaja oikeasti edes yrittäisi oikeasti tehdä politiikkaa. Kun noita suuria lupauksia esimerkiksi uudesta sellutehtaasta annetaan, niin tietenkin pitää muistaa se, että kyseessä on muuten yksityinen investointi, eikä valtio saa siihen puuttua ainakaan eduskunnan taholta, koska kansanedustuslaitoksen tehtävä on lainsäädännöllinen.

Eli se säätää lakeja, ja käytännön päätökset tällaisesta asiasta tekee virkamies, jolla on nuo valtuudet. Itse en muuten tarkasti tiedä mitä kaikkia asioita nimenomaan sellutehtaan kohdalla pitää käydä läpi, mutta niitä on varmasti paljon. Kuitenkin tuollainen henkilö, joka lupaa asioita, joita hän ei kykene edes pitämään voi olla hyvin rasittava. Poliittisen päättäjän kohdalla kyse voisi olla henkilöstä, joka tulee valiokuntiin sekä eduskuntaryhmiin vain istumaan, ja sitten hän maireasti hymyillen kertoo, että hänelle puolueen johtaja on antanut vallan toisen kannan. Tai sitten kun eduskuntaryhmän asioista keskustellaan, niin hän sitten istuu vain ja katselee kengänkärkiään, kun päätöstä jostain äänestyksestä tehdään.

Sitten kun tuo päätös on hänen itsensä kannalta hiukan ikävä, niin silloin tämä poliittinen sankari sitten televisiossa selittää, että hänet vain pakotettiin olemaan mukana tuossa päätöksessä. Samoin on varmaan mukavaa, kun joku sitten juoruaa kaikki edustajien yksityisasiat julkisuuteen, jotta saisi sitten poliittista selkänojaa tuleviiin vaaleihin, ja tietenkin kaikkein tyylikkäin tapa osoittaa selkärankaa on panetella oman puolueen jäseniä kaikkialla, sekä syytellä heitä takanapäin  selkärangattomuudesta. Kun puhutaan siitä, mikä on kaikkein pahin virhe, minkä poliitikko sitten voi tehdä, on lähteä syyttämään kenttäväkeä jokaisesta asiasta.

Äänestäjä on poliitikon asiakas, ja hän maksaa äänellään tuon henkilön suosiosta, joten äänestäjää on kohdeltava kuten asiakasta kohdellaan. Hän on aina oikeassa, koska äänestäjiä ei vaali-prosessissa voida korvata, koska hän antaa sitten äänensä niille poliitikoille, joiden hän katsoo ajavan omaa asiaansa parhaiten. Ja se poliitikon on hyvä muistaa, että vain ne henkilöt jotka käyvät äänestämässä  ovat hänelle tärkeitä. Ne uurnalla annetut äänet vievät hänet eduskuntaan tai pudottavat hänet sieltä.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,