Skip to main content

Onko Roswell totta vai tarua, eli miten siitä tuli myytti?

Lautasmainen "Thermoplan" ilmalaiva Venäjällä
Kuva I

“Roswellin UFO” on tapaus, mistä on kirjoitettu todella paljon, ja siitä mikä tuonne pieneen Uuden Meksikon osavaltion kaupunkiin oli aikoinaan pudonnut on keskusteltu todella paljon, koska vaikka monikaan ei tuota esinettä nähnyt, niin kuitenkin asevoimien toiminta tuolla alueella oli todella näkyvää, ja vaikka kuinka ollaan puhuttu säähavaintopalloista, niin kuitenkin oli jo vuosi 1947, jolloin Japanista ei enää noita paljon keskusteluja herättäneitä biologisia aseita sisältäneitä ilmapalloja lähetetty. Tuohon tapaukseen liittyy sellaisia tarinoita, kuten että mikropiirit sekä kosketusnäytöt olisi kehitetty tuon välineen pohjalta.

Mutta kuitenkin tuo “Roswellin UFO” on yksi maailman eniten dokumentoituja mutta samalla myös erittäin kömpelösti toteutettu  suojelu-operaatio, missä kaikki asiat tietenkin olisi voitu hoitaa toisin, mutta kuitenkin siitä teki kuuluisan se, että asevoimat ikään kuin miehitti tuon kaupungin. Jos sotilaita ei olisi ollut, niin tuo tapaus olisi voinut jäädä vaille huomiota. Kuitenkin tuota “UFO:a” on väitetty tutkitun huippusalaisessa sotilastukohdassa Nevadan autiomaassa, josta käytetään nimeä AREA-51 tai oikeastaan sen sisällä olevassa “Sector 4” (S-4) laitoksessa. Tästäkään tähän tapaukseen liittyvästä myytistä tai tarinasta ei olla yksimielisiä, koska joidenkin ihmisten mielestä nuo pudonneen “UFO:n” kappaleet vietiin Andrewsin tai Wright-Pattersonin lentotukikohtaan, missä niitä tutkittiin suojassa ihmisten katseilta.

Todennäköisesti paikka missä tuon väitetyn UFO:n rakennetta tutkittiin oli Wright-Pattersonin tukikohdan Hangaari-18, mitä kutsutaan “UFO-varastoksi”. Mutta se mikä tässä tarinassa on totta, on se, että saattaa olla niin, että Wright-Pattersonin lentotukikohdassa kokeiltiin pääsääntöisesti lautasmaista ilmalaivaa, jonka avulla USAF ajatteli sitten hakea mahdollisesti pudonneita tiedustelukoneita Venäjältä. Itse uskon tuohon ilmalaivateoriaan, ja uskoisin että tuo Hangaari-18 on pikemminkin tuotekehitystä suorittava yksikkö, missä noita laitteita koskevaa tutkimusta tehdään sekä niiden prototyyppejä valmistetaan. Ja vaikka tuo ilmalaiva olisi ollut uniikkikappale, mikä epäonnistui, niin silti voidaan sanoa, että jos testattavan laitteen oli tarkoitus tukea salaisia vakoilukoneita, niin mitään ei varmasti jätetty kokeilematta.

Koska jos esimerkiksi Neuvostoliitto olisi saanut tuon vakoilukoneen käsiinsä, niin silloin seurauksena olisi ollut vakoiluohjelman paljastuminen. Ja nuo koneen hylyt haluttiin takaisin, koska niistä sitten etsittiin mahdollista sabotaasia. Tuo ihmisen rakentama “UFO” olisi sitten varustettu manipulaattoreilla tai muunlaisilla nostimilla kuten vinsseihin  vaijerien kautta kiinnitetyillä karbiinihaoilla, joiden avulla se olisi voinut sitten noutaa tuollaisia pudonneita tiedustelukoneita.

Kuva  2

Jos sen rungon molemmilla puolilla olisi ollut suihkumoottorit, niin se varmaan olisi saavuttanut todella suuren nopeuden. Joten tietenkin tuo “Roswellin UFO” olisi voinut olla tämän kaltainen ilmalaiva. Tähän tarinaan liittyy paljon mystiikkaa, mikä tekee siitä mielenkiintoisen kohteen erilaisille mietteille, koska tuo tapaus on muuttunut urbaaniksi legendaksi. Eräiden legendojen mukaan tuo alus oli varustettu sellaisilla hallintapöydillä, missä ei ollut mitään kytkimiä tai muita vastaavia laitteita, joten kaikkein villeimpien ajatusten mukaan tuon aluksen pohjalta kehitettiin esimerkiksi kosketusnäytöt sekä mikroprosessorit.

Ja tietenkin esimerkiksi “Taken” sarjassa olevien asioiden kuten sen, että tutkijoiden päät räjähtäisivät aluksen sisällä ovat tietenkin lisänneet tuon myytin vaikuttavuutta, ja itse ajattelisin, että jospa tuon aluksen varashälytin olisi sitten unohtunut päälle. Kun taas keskustellaan siitä, miksi alieneilla olisi nuo legendaariset kypäränsä jatkuvasti päässään, niin he saattaisivat sitten kommunikoida keskenään sekä aluksen tietokoneen kanssa WLAN:in avulla välitettävän EEG-käyrän avulla.

Kuitenkin kun puhutaan siitä, että mikä sitten Roswelliin putosi, niin se saattoi olla mikä vain jostain U-2 vakoilukoneen prototyypistä johonkin ilmalaivaan. Ja tietenkään mitään muutakaan vaihtoehtoa kuten mahdollista biologista kapselia jota olisi käytetty jossain aseteknologiaan liittyvissä kokeissa ei voida jättää pois laskuista. Tämä aihe on varmasti erittäin kiehtova, ja sitä voidaan lähestyä todella monilla erilaisilla tavoilla.

Joidenkin ihmisten mielestä esimerkiksi kuvassa kaksi (Kuva 2) oleva riimukiekko voisi olla jokin “UFO”-kaavio, jossa nuo tekstit vain korvataan toisilla, mutta tätä emme voi tietenkään mitenkään todistaa, joten legenda elää edelleen. Tuon tulkinnan mukaan keskellä olevat viivat ovat lasereita, joilla ylläpidettäisiin fuusiota, jolla alusta viedään eteenpäin, eli fuusio vain veisi alusta eteenpäin, ja muu energia tuotetaan normaalilla ydinvoimalla.

Tuo normaalilla ydinvoimalla "avustettu fuusio" olisi sellainen, että varsinaisen laserien tarvitseman energian tuotto tapahtuu perinteisellä ydinreaktorilla, koska fuusio ei kykene tuottamaan niin paljon energiaa, että se kykenisi pitämään itseään yllä. Eli tämän tulkinnan mukaan tuo kiekko olisi sellainen, että siinä olevien uskonnollisten tekstien tilalle vain vaihdetaan toiset, mutta tällainen malli saattaa olla kuitenkin hiukan liian monimutkainen viikinkien tekemäksi, mutta se saattaa olla oikeasti modernien kryptologien tekemä malli, joka valmistettiin siksi, että Neuvostoliiton tiedustelu ei saisi vihiä tuosta laitteesta.


Yleensä riimukiekko on oikeastaan “Vinniéren levynä” tunnettu koodausväline, minkä avulla merkit muutetaan toisiksi, jotta viestin salaaminen onnistuisi. Eli tuon levyn avulla salaaja muuttaa normaalin kirjoituksen sellaiseksi sotkuksi, missä käytetään täysin tekaistuja merkkejä, Tuollainen viesti voidaan lähettää esimerkiksi kirjeenä,  ja tuo salaaminen tapahtuu siten, että ensin kirjoitetaan viesti, jonka jälkeen tuo koodaaja kääntelee kiekkoja niin monta pykälää, kuin mikä minkäkin merkin kohdalla on määrätty, ja tämä sitten salaa tuon viestin. Kun viesti halutaan purkaa, niin sitten tuota levyä käännetään saman verran takaisin, jotta viesti voitiiin lukea uudelleen.

https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,