Skip to main content

Hollannin painajainen: terroristien hyökkäys sen patorakennelmia vastaan

Ydinkoe Tyynellä valtamerellä
("Redwing Seminole")

Kaikki me olemme joskus lukeneet kirjoja, joissa tehdään asioita, jotka ovat kamalia.  Kaikkein pahin asia sitten on se, että esimerkiksi terroristit lukevat samoja kirjoja, ja siitä sitten voidaan tietenkin päätellä heidän ammentavan ideoita omiin toimiinsa noista mielikuvitukseen perustuivista kirjoitelmista, joita myydään ehkä jossain kioskissa. Kuitenkin tuollaiset terroristit varmasti ottavat kirjoista sekä elokuvista mallia, kun he alkavat tehdä suunnitelmia, millä nämä hiukan erilaiset ihmiset pääsevät julkisuuteen, ja tietenkin terroristien motiiveista tärkein on saada julkisuuteen heidän omia aatteitaan kuten pyhää sotaa, joiden puolesta he ovat valmiit tappamaan tai jopa itse kuolemaan.


Valmius uhrautua eli se että nuo fanaatikot eivät epäröi surmata itseään iskun yhteydessä, tekee niistä väkivallan työkaluksi ottaneista ihmisistä erittäin vaarallisia henkilöitä, joiden ainoa päämäärä on päästä paratiisiin. Yksi terroristien kohde saattaisi olla esimerkiksi Hollannin polderi-patorakennelma, johon asennettu räjähde voisi aiheuttaa valtavaa tuhoa tuossa maassa, josta suuri osa on veden alla. Kun tuollainen erittäin voimakas räjähde räjähtää esimerkiksi Ijisselmeerin padon sulkuportissa, niin tuiloksena voi olla erittäin vaarallinen tilanne, jossa Amsterdam voisi jäädä veden peittoon.


Tuollainen panos voisi aiheuttaa myös valtavan voimakkaan myrskytulvan kaltaisen tilan, jos se pystyy tuhoamaan itse patorakennelmaa. Tuolloin terroristit voisivat käyttää erittäin voimakasta FAE (Fuel Air Explosive)-panosta, joka voidaan rakentaa vaikka propaania tai muuta nestekaasua kuljettavasta rekasta, jolloin tuollainen panos aiheuttaa valtavan paineaallon, joka voi olla hyvin tuhoisa erittäin laajalla alueella. FAE-panosten tehosta kertoo jotain sellainen asia, että USA:n asevoimien käytössä olleet FAE-panokseen perustuvat “Frag-käsikranaatit” ovat tappavia jopa 30 metrin säteellä, ja nuo kranaatit aiheuttivat omille joukoille tappioita, kun niiden vaikutusta ei tunnettu. Ja tuolloin oli kyse siis käsikranaatista, joka oli täytetty propaanilla, ja joka siis kannettiin vyössä kuten muitakin kranaatteja.


Mutta jos terroristeilla on suhteita, niin he voivat saada käyttöönsä SADM (Special Atomic Demolition Munition) ydinräjähteen, jolla he sitten voivat aiheuttaa laajoja tuhoja koko polderi-järjestelmälle. Vaikka SADM mielletään usein erittäin pienellä teholla varustetuksi  atomi-räjähteeksi, jonka teho on vain 1-3 kilotonnia, niin kuitenkin tuollainen ase voi olla myös hyvin tehokas.  Vuonna 1956 USA:n asevoimat suoritti ydinkoe-sarjan, nimeltään “Operation Redwing”, ja sen kuudes testi koodinimeltään “Redwing Seminole” on sikäli mielenkiintoinen, että siinä 40 kilotonnin ydinpommi laukaistiin vedellä täytetyssä säiliössä, ja sen takia tämä koe ehkä kiinnostaa strategisia suunnittelijoita, jotka vastaavat SADM:ien rakennesuunnittelusta.


Näet vesi peittää erittäin tehokkaasti radioaktiivisen sätelynlähteen, ja sen takia voidaan ajatella, että terroristit ehkä sitten yrittävät ajaa maahan ydinpommin, joka on asennettu vedellä täytettyyn säliövaunuun, jolloin aseen olemassaolo on vaikea havaita. Se mikä tekee ydinpommista vaikeasti havaittavan on se, että tuon pommin radioaktiivinen boosteri-osa tai siinä oleva radioaktiivinen materiaali voidaan jakaa hyvin pieniin kappaleisiin, ja mitä pienempi on radioaktiivisten kappaleiden koko, niin sitä pienempi on sen lähettämä radioaktiivisen säteilyn määrä. Ja sitten kun ase laukaistaan, niin silloin ajopanokset vain työntävät nuo kappaleet toisiaan vasten.


Tuolloin voidaan käyttää moninkertaista imploosio-palloa, jossa on useita kerroksia plutoniumia, joka sitten sorretaan kasaan. Tai sitten voidaan käyttää sekä tykkilaitteen että imploosio- eli pallomaiseen rakenteeseen perustuvan ydinpommin yhdistelmää, missä pienen ydinpommin viereen on laitettu U-238 sauva, joka sitten lisää fissioon osallistuvan aineen määrää, kun tuo kappale sitten sieppaa tuosta ydinfissiosta lähteviä neutroneja, jotka muuttavat sen Pu-239:i. Impoloosiomekanismi on siis pallomainen kappale, jossa on kaksi sisäkkäistä plutoniumista tehtyä palloa, joista ulompi sitten laukaisun hetkellä puristetaan  puristetaan sisempää palloa vasten, ja tuo pallo on asemoitu toisen pallon sisään niin, että se on tarkalleen pallon keskellä.


Kyseisen välineen asemointi tapahtuu useimmiten nailonilla, ja tässä prosessissa pitää muistaa sellainen asia, että jos kappaleet koskettavat toisiaan ennen aikojaan, niin silloin seurauksena on ydinräjähdys.  Pallorakenteen käyttö pommeissa  johtuu  siitä, että noiden kappaleiden liikkuminen toisiinsa nähden on tällöin estetty, ja se tekee imploosiomekanismia käyttävästä  pommista turvallisemman kuin tykkilaitteesta, joka voi laueta yllättäen, jos nuo pommissa olevat kaksi radioaktiivista kappaletta  koskettavat toisiaan esimerkiksi kuljetuksen aikana.


Tietenkin imploosio-pommin etuna on se, että ase voidaan varastoida käyttökunnossa  eli kappaleita ei tarvitse silloin kiinnittää pommiin, kun pommikone lähtee partioimaan. Ja varsinkin laskeuduttaessa on turvallisuus parempi, koska pommikone joutuu noissa operaatioissa laskeutumaan pommit kiinnitettyinä. Mutta “imploosiopallon” ongelma on sellainen, että kun tuo sortaminen tapahtuu, niin silloin pitää hyvin voimakkaan räjähteen painaa tuo ulompi pallo nailonin läpi, jotta se voi sitten  koskettaa tuon pallon keskellä olevaa kappaletta aiheuttaen ydinräjähdyksen.  Kuitenkin voidaan sanoa, että nuo terroristit eivät varmaan omaa sellaisia suojajärjestelmiä, että heidän olisi mahdollista tehdä oikeaa ydinpommia turvallisesti, vaan he ehkä sitten saisivat säteilymyrkytyksen noita kappaleita käsitellessään.


Mutta ehkä joku fanaatikko ei siitä välitä, vaan ajattelee palvelevansa aatettaan rakentaessaan tuollaisen välineen. Tai sitten hän ehkä ottaa tuollaisen plutoniumin haltuunsa ja jauhaa sen jollain viilalla, minkä jälkeen hän sitten mielessään  liuottaa tuon jauheen jonkun kaupungin vesijohtoon tai laukaisee dynamiittia noiden hiukkasten ympärillä, jolloin kyse on “likaisesta aseesta”, jonka ainoa tarkoitus on levittää radioaktiivista säteilyä ympäriinsä. Näet tutkimattomia ovat fanaatikkojen mielenliikkeet,  ja noiden miesten ainoa haave on päästä paratiisiin pyhässä sodassa, ja siksi he voivat tällaista sitten tehdä.

http://hollanninpainajainen.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,