Skip to main content

Kirjoitelma tiedustelua koskevasta lainsäädännöstä sekä nykytekniikan tuomista mahdollisuuksista viranomaisten toimintaa ajatellen


Tiedustelua koskeva lainsäädäntö asettaa siis SUPO:n ensimmäistä kertaa sellaiseen asemaan, että sen pitää soittaa hätäpuhelu, jos sen jäsenet saavat tietää jonkun ihmisen olevan vaarassa. Tämä tietenkin on todella hieno asia, mutta kuitenkin voidaan samalla kysyä, että onko lainsäädännön tekijä koskaan huomioinut sitä mahdollisuutta, että esimerkiksi terroristit tai jotkut muut rikolliset saattaisivat esittää puhelimessa tai jossain keskustelussa, että he aikovat tappaa tai raiskata jonkun henkilön, jotta saisivat tietää joukossaan mahdollisesti olevasta ilmiantajasta.


On hyvin tärkeää, että tiedustelupalvelut toimivat yhteiskunnassa niin, että niilläkin on raportointi sekä rikosten ennalta-ehkäisyä koskeva velvollisuus. Eikä mikään viranomainen saa olla sellainen, että se vain varastoi tietoa, mikä päätyy sen käsiin. Ja nykyisiin uhkakuviin kuuluu myös terrorismi, jonka torjunnassa tiedustelutoiminta on kaikkein tärkein asia. Terroristit ovat kohteita, jotka on helppo pidättää, jos heidät vain satutaan löytämään. Ihmishenki on todella kallis asia, ja muutenkin on mielestäni oikein, että myös poliisit ja muut tiedustelua hoitavat tahot joutuvat tekemään toiminnastaan tiliä ihmisille. Mutta aina on sellainen vaara, että nämä yhteiskuntarauhan järkyttämiseen tähtäävät tahot näyttelevät esimerkiksi aikomusta surmata joku henkilö paljastaakseen mahdollisen sottauttujan.


Nämä eivät ole helppoja asioita, varsinkaan silloin kun pitää tehdä päätös siitä, että lähetetäänkö erikoisryhmä paikalle, ja lähdetäänkö tilannetta käsittelemään panttivanki-osaston toimesta, tai että jos vaikka telekuuntelussa tulee ilmi sellaisia asioita, että joku "gangsterin heila" aiotaan pahoinpidellä jossain asunnossa, niin lähdetäänkö häntä varoittamaan. Siinä on sellainen aspekti, että jos ihmishenki on vaarassa, niin tietenkin asialle pitää jotain tehdä. Mutta jos tuo puhelinkeskustelu on näytetty, niin kyseinen henkilö voi sitten varoittaa tovereitaan siitä, että poliisi on saanut tietoja heidän toiminnastaan, jolloin kannattaa alkaa pitää hieman matalampaa profiilia omissa toimissa. Kuitenkin tiedustelua pitää voida hoitaa tehokkaasti, ja niin että valtion turvallisuus ei tuossa työssä vaarannu.


Samalla poliisin pitää voida suojella kansalaisia rikolliselta toiminnalta, mikä sitten taas vaatii muita resursseja. Nykyaikainen maailma on todella monitahoinen paikka elää. Internet tekee elämästämme hektisempää kuin koskaan ennen, ja mobiili-teknologiaan perustuva sosiaalinen media, mikä  "What's up"- ja Facebookin kaltaisia sovelluksineen tekee myös valtioiden välillä toimivien rikollisten työstä helpompaa. Mutta samat sovellukset auttavat myös siviilejä jokapäiväisessä työssä. Kuitenkin myös poliisi sekä tiedustelupalvelut ovat kautta koko maailman ymmärtäneet näiden sosiaalisten median työtilojen sekä palvelujen hyödyntävän omaa työtään. Esimerkiksi poliisinkin kenttätoiminta-ryhmä voi hoitaa viestintäänsä Facebookin kautta käyttäen koodikieltä, jossa rikollisjärjestö voidaan nimetä esimerkiksi joksikin bändiksi, ja sitten tietenkin bändin keikkoja eli järjestön tapaamisia voidaan tiedustella netissä melko avoimesti.


Tietenkin soittimet voivat tässä koodikielessä tarkoittaa aseita, eli "sähkökitara" voi olla rynnäkkökivääri tai "rumpusetti" räjähteitä sekä "käyrätorvi" voi tarkoittaa panssarintorjunta-asetta. Tai sitten voidaan sosiaalisen median kautta kysellä sitä, että missä mahtaa olla huumeita tarjolla. Sekä myös vaikka vankilassa olevan rikollisen nimissä avattua Facebook-tiliä voidaan käyttää monenlaiseen tiedustelutoimintaan. Nykyinen huipputekniikka on asia, mitä ei pidä väheksyä, ja poliisin pitää tietenkin hyödyntää mediaa kaikin tavoin. Yksi mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista on se, että rikollisen kehoon asennetaan pienikokoinen GPS- ja integroituun piiriin perustuva salakuuntelulaite. Tuo laite voidaan asentaa huomaamattomasti rikollisen kehoon niin, että se upotetaan kallon sisällä oleviin onteloihin. Se voidaan varustaa tehokkaalla Flash-muistilla, joka sitten puretaan radiosignaalilla, ja tietenkin tuollainen "Maxwell Smartin" lasisilmään sijoitettu kamera voi olla aivan totta nykyään. Epäillään että eräs "Psi-tech"-niminen yhtiö työskentelee myös tällaisten asioiden kanssa.

http://www.psitech.net/

Kyseinen laite perustuu siihen, että silmän sisään asennetaan keinotekoinen verkkokalvo, jollaisia kehitetään sokeiden näkökyvyn palauttamiseksi. Tuo silmäproteesi sitten varustetaan sellaisella laitteella, joka kommunikoi vaikkapa kännykän kautta poliisin päämajan kanssa. Tässä tapauksessa tuo laite sijoitetaan silmän sisään, niin että ulospäin näyttää, että silmä on aivan normaali. Tuo välinen voidaan asentaa siten, että kohdehenkilön silmään suunnataan isku, minkä jälkeen hänet viedään silmäkirurgille, joka laittaa silmän sisään tuon implantin ilman että henkilö tajuaa yhtään mitään. Eli tässä tapauksessa silmän sarveiskalvon tuntoaisti pysyy täysin normaalina, jolloin kukaan ei edes huomaa tuon leikkauksen jälkiä, vaan he luulevat, että kyseessä olisi vain normaali silmän korjausleikkaus.

https://sites.google.com/view/supojalaki/etusivu

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,