Skip to main content

Olemmeko löytäneet uuden Maapallon tai ehkä jopa tarunhohtoisen "Zeta Reticulin" ?


"Maa on elämän kehto, mutta kukaan ei voi jäädä kehtoonsa ikuisesti"
Konstantin Tsiolkovski


Maan kaltainen planeetta aivan meidän lähellämme on varmasti sellainen tiedesensaatio, että siitä tullaan puhumaan hyvin pitkään. Tuollainen 4,7 valovuoden päässä Maasta sijaitseva planeetta on varmasti erittäin houkutteleva matkakohde, koska tuolle etäisyydelle voimme päästä realistisena pidettävällä tekniikalla. Mutta sitten tietenkin meidän pitää varustautua ehkä vieraalta planeetalta tulevaan joko tahalliseen tai tahattomaan uhkaan. Tahaton uhka voisi olla sellainen, että tuosta aurinkokunnasta lentää jotain kappaleita Maahan. Ja jos noissa kappaleissa on oikeanlaiset olosuhteet, niin silloin Maahan saattaisi päätyä esimerkiksi piikuorisia elämänmuotoja, jotka voivat aiheuttaa epidemioita, sekä pahimmassa tapauksessa vaarantaa koko ihmiskunnan.


Tai sitten tuo uhka muodostuu älyllisen lajin määrätietoisesta toiminnasta. Tietenkin tuo laji on oikeastaan vielä pelkkää hypoteesia, mutta voidaan olettaa, että linnunradasta voisi löytyä sivilisaatioita, jotka sitten ovat meitä korkeammalla tasolla, ja ehkä olisivat meitä kohtaan vihamielisiä. Tai sitten tuo laji voisi toimia kuin “Body snatcher”-elokuvan hermoverkko, joka kaappaa isäntänsä hallintaan. Nuo piikuoriset elämänmuodot voisivat olla sellaisia, että päästyään esimerkiksi ihmisen elimistöön, niin ne sitten korvaavat ihmisen hermoston omalla hermotiksellaan, joka levittäytyy isäntänsä elimistöön kuin sienirihma.


Kun tuota 4,5 valovuoden päässä meistä olevaa  maan kaltaista planeettaa ajattelen, niin mietin aina sitä, että onko tuo tarunhohtoinen “Zeta Reticuli” oikeastaan hyvin lähellä meitä oleva tähtijärjestelmä. Jos lähdetään siitä, että esimerkiksi osa UFO-ilmiöistä liittyisi jotenkin tähän järjestelmään, joka on jonkun astronomin nimellä “Zeta Reticuli” merkitsemä, niin silloin tietenkin voidaan miettiä sitä, että onko kyseessä ehkä joku tähti, joka näkyy vain sellaisten ihmisten silmissä, joilla on äärimmäisen hyvä näkö. Tai ehkä sitten kyseessä on joku koealue tai huippusalainen lentokoneiden suunnitteluryhmä, jota kutsutaan peitenimellä “Zeta Reticuli”. Kuitenkin tuollainen maan kaltainen planeetta aivan aurinkomme naapurissa herättää sellaisia ajatuksia, että jos meidän lajimme joskus joutuisi lähtemään Maasta, niin me sitten voisimme muuttaa tuonne planeetalle, jos vain emme kohtaisi mitään älyllistä elämänmuotoa.


Jos oikein pitkälle menemme mietteissä, niin voisi käydä niin, että kohtaamme primitiivisen planeetan, minkä voisimme muuttaa maan kaltaiseksi. Tuollainen planeetan muuttaminen maan kaltaiseksi voisi tapahtua siten, että sen pinta muutetaan ensin laavaksi räjäyttämällä antimateriapommi sen lähellä. Tämän jälkeen tuon planeetan pinnan odotetaan jäähtyvän, ja kun tuon planeetan litosfääri saadaan taas kiinteään tilaan, niin silloin sen pinnalle kylvetään erilaisia bakteereja, joiden avulla saadaan aikaan keinotekoinen kambrikausi, jonka jälkeen voimme sitten siirtää oman planeettamme eläimistön kyseisen planeetan pinnalle. Ainoa asia mitä tuossa operaatiossa vaaditaan on se, että planeetan vesivarat eivät saa lentää avaruuteen, vaan planeetan valtamerten pitää höyrystyä siistiksi kerrokseksi tuon sulaksi laavaksi muutetun planeetan ympärille.


Kyseinen antimateriapommi eli niin sanottu “Tellerin pommi” on melko helppoa valmistaa, eli sen periaate on sellainen, että magneettiseen astiaan suljetaan anti-ioneja, jotka vapautetaan kohdeplaneetan pinnalla. Magneettien tarkoitus on pitää nuo ionit leijumassa niin, että ne eivät kosketa astian seinämiä, jotta ne eivät saa aikaan annihilaatiota, missä koko astia muuttuu enegiaksi. Jos lähdetään siitä, että tuon koneen pitäisi toimia kuin Star Trekissä, missä “maailmanloppukone” ensin kuumensi planeetan pinnan tulikuumaksi, mistä sitten lähti liikkeelle supernopea evoluutio, niin tuollainen väline ei ehkä ole niin mahdoton toteuttaa, kuin miltä ensin vaikuttaa. Kun puhutaan siitä, että kvanttifysiikan mukaan on mahdollista rakentaa sähkövoiman tai muun energian avulla musta aukko, niin tuo silmissä tapahtuva evoluutio voisi johtua siitä, että ensin tuo planeetta ympäröidään mustan aukon vastakappaleella, eli “valkoisella aukolla” missä painovoima muutetaan käänteiseksi.


Koska painovoima aiheuttaa sen, että aika kappaleen pinnalla hidastuu, ja jos painovoima on niin suuri, että kappaleen pinnalla oleva pakonopeus on täsmälleen sama kuin valonnopeus, niin silloin aika kappaleen pinnalla pysähtyy. Jos taas painovoima voidaan muuttaa käänteiseksi, niin silloin kappaleen pinnalla alkaa taas aika nopeutua. Syy miksi fyysikot uskovat pystyvänsä kääntämään painovoiman itsensä peilikuvaksi  eli sellaiseksi, että kappale alkaa hylkiä muita kappaleita johtuu fysiikan perusajatuksesta, jota kutsutaan “suureksi yhtenäisyys teoriaksi”.


Sen mukaan kaikki maailmankaikkeuden perusvoimat eli painovoima, sähkövoima sekä heikko ja vahva ydinvoima, jota myös värivoimaksi kutsutaan ovat itseasiassa saman voiman erilaisia ilmenemismuotoja. Sähkövoimalla eli sähkömagneettisella vuorovaikutuksella on hylkivä ominaisuus, mikä ilmenee siten, että kun magneetin pohjois- tai etelänavat laitetaan toisiaan vasten, niin että samat navat ovat toisiaan kohti, niin silloin magneetit alkavat hylkiä toisiaan. Samoin heikko atomivoima, joka pitää atomien ytimen protoneja sekä neutroneja toisissaan kiinni, ja tuon voiman ilmenemismuoto on radioaktiivinen säteily, jota vapautuu, kun atomien ytimet hajoavat radioaktiivisen hajoamisen yhteydessä.


Vahva atomivoima taas on kvarkkien välillä oleva vuorovaikutus, joka vapautuu annihilaation yhteydessä. Antimaterian ongelma on siinä, että että jos antihiukkanen koskettaa peilikuvaansa, eli antiprotoni koskettaa protonia tai positroni eli antielektroni koskettaa elektronia, niin silloin molemmat hiukkaset muuttuvat energiaksi. Samoin käy myös antineutronin kanssa, joka eroaa neutronista ainoastaan pyörimissuunnan sekä varauksensa ansiosta.


Tuota reaktiota on pyritty selittämään sillä, että noiden hiukkasten sähkövaraus nollaantuu, kun ne kohtaavat toisensa. Ja tuossa kohtaamisessa sitten noiden hiukkasten kvarkit lähtevät syöksymään eri suuntiin.  Koska muillakin luonnon perusvoimista on hylkivä ominaisuus, niin tietenkin myös painovoimalla pitää sellainen olla. Tuosta painovoiman hylkivästä ominaisuudesta ovat kiinnostuneita esimerkiksi Lockheed-Martin “Skunk works”-ryhmät, joiden tarkoitus olisi saada aikaan lentokoneita, jotka voivat lentää äänettömästi. Ja jos planeetan painovoimakenttä voitaisiin muuttaa käänteiseksi, niin silloin alkaisi aika kulua planeetan pinnalla todella nopeasti. Tuolloin tarkkailija näkisi tuon kappaleen pinnalla puiden kasvavan silmissä. Eli tällainen “valkoinen aukko” jossa painovoima muuttuisi käänteiseksi voisi ehkä tulevaisuudessa pelastaa ihmiskunnan. Tuolloin esimerkiksi planeetan muuttaminen Maan kaltaiseksi kävisi muutamassa tunnissa.


Kuitenkin toivotaan hartaasti, että kun lähdemme joskus universumiin etsimään uutta kotia itsellemme, niin silloin saapuisimme primitiivisen planeetan lähelle, missä ei mitään älyllistä elämää olisi. Uuden kodin etsintä tulee ihmiskunnalle eteen silloin, kun Aurinko muuttuu punaiseksi jättiläiseksi, ja paistaa maapallon pinnan elämälle kelpaamattomaksi aavikoksi. Tuolloin on lajimme sitten vaihdettavaa kotiplaneettaa.


Tuolloin tietenkin ideaalista olisi sellainen ajatus, että tuolla planeetalla ei olisi sitten mitään älyllistä elämää. kun lähdemme sitten joskus kohti muita planeettoja, niin meille ei ole muistunut mieleen sellainen asia, että me saatamme olla tuolloin se kehittyneempi sivilisaatio, ja silloin meidän ihmisten on muistettava sellainen asia, että voimme tietenkin kohottaa itsemme tuon ehkä muinaisten babylonialaisten tasolla olevan kansan jumaliksi. Samalla meidän pitää varoa sitä, että ryhdymme tuolla matkalla sitten tukemaan jotain tuon uuden maapallon diktaattoria.  


Tai sitten voimme ihmiskuntana ryhtyä toimimaan tuota kilpailijaa kohtaan samalla tavoin kuin mitä me aikoinamme toimimme esimerkiksi etelä-amerikan intiaaneja kohtaan. Kun kohtaamme vieraan sivilisaation, niin toivotaan sitten että me emme kohtaa oliota, joka on yhtä väkivaltainen kuin me olemme. Tuolloin kuitenkin on edessä hetki, jossa meidän tulevaisuutemme lajina saattaa olla vaakalaudalla, joten sen takia tuon laivaston pitää tarkoin miettiä mitä me tekisimme, jos kohtaisimme vieraan sivilisaation, koska jos jäämme silloin alakynteen, niin seuraukset voivat olla hiukan ikävät.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,