Skip to main content

Geenimanipuloitujen trikiini-matojen avulla ehkä tulevaisuudessa hoidetaan myös syöpää

Trikiini eli Trichinella Spiralis

Elämäntavoista on aina välillä käyty hyvinkin tiukkoja keskusteluja, mutta kuten tiedämme, niin kaikki me olemme lopussa yksin itsemme kanssa. Jos ihmisellä on vaikkapa maksasyöpä, niin silloin ei kukaan muu kuin hän itse sairasta tuota tautia, joka on yksi kaikkein tappavimmista ihmiskuntaa vaivaavista sairauksista. Se on oikeastaan alkoholistien tapauksessa  puhtaasti elämäntapasairaus, mikä johtuu liiasta alkoholin käytöstä tai muusta jatkuvasta kemiallisesta rasituksesta, joka kohdistuu ihmisen maksan soluihin. Maksaan tulee syöpä, jos maksakirroosi pääsee etenemään tarpeeksi pitkälle.


Kyseinen sairaus syntyy siitä, että maksaa rasitetaan pitkäaikaisesti erilaisilla kemikaaleilla kuten alkoholilla, huumeilla, sekä  lääkkeillä tai muilla vastaavilla aineilla kuten kemianteollisuuden tuottamilla kemikaaleilla, joita käytetään viljan suojeluun. Nuo korkeasti karsinogeeniset kemikaalit, jotka tappavat hyönteisiä syöpään päätyvät  ihmisen lautaselle, jos ruoka-aineita ei puhdisteta  tarpeeksi hyvin näistä myrkyistä.


Pääosin huonoista elämäntavoista johtuva sairaus on erittäin tappava siksi, että kaikki elimistön veri kulkee maksan läpi, ja tuo syöpä lähettää helposti epiteelisoluja kaikkialle muualle elimistöön. Eli pienikin maksassa oleva kasvain saa aikaan sen, että syöpäsoluja matkaa pitkin elimistöä, ja kaikkein pahimmillaan uhri saa imusolmukkeisiin kasvaimen, minkä hoito vaatii sitten vuosien sädehoitoa ja kemoterapiaa, ja tuon syöpätyypin hoito on erittäin  vaativaa sekä ennusteeltaan huono.


Kun ihminen sairastuu syöpään, niin silloin hän on vangittuna ruumiiseensa, ja jos kemoterapia sekä sädehoito eivät toimi, niin kukaan ihminen ei voi häntä auttaa. Toki biotekniikan avulla voidaan tulevaisuudessa valmistaa ihmisille uusia elimiä. Tuossa teknologiassa ihmisen soluja siirretään elatusalustalle, ja siinä pitäisi sitten tuon elimen alkaa kasvaa. Kyseisessä tekniikassa käytetään potilaan omia tuosta elimestä otettuja soluja, jolloin hylkimisreaktio voidaan välttää. Tuon soluryhmän puhdistaminen syöpäsoluista olisi tehokkainta hoitaa sentrifugilla eli keskipakolingolla.


Kasvatusalustalla olevan elimen puhdistaminen syöpäsoluista on erittäin tärkeää, jotta syöpä ei pääse uudistumaan. Mutta ongelmia maksasyövässä tuovat verisuonissa olevat epiteelisolujen aikaansaamat etäpesäkkeet, joiden tuhoaminen on hiukan hankalaa. Etäpesäkkeiden tuhoamisessa voidaan hyödyntää tulevaisuudessa geenimanipuloituja basilleja sekä ameeboja ja erilaisia trikiinejä, jotka on geneettisesti muunnettu siten, että ne etsivät sekä syövät ihmisen syöpäkasvaimia sekä yksittäisiä syöpäsoluja. Tulevaisuudessa ihmisen sisällä voi olla tuollaisia geenimanipuloituja limamatoja, joiden sylkirauhaset on muutettu kehittämään ihmisen soluja. Noiden matojen avulla ehkä tulevaisuudessa hoidetaan esimerkiksi suuria haavoja ja ne ehkä myös palkkaavat luunmurtumia.


Biotekniikka sekä geenimanipulointi ovat antaneet mahdollisuuden kehittää myös biologisia torjuntamenetelmiä erilaisille taudeille, joihin ennen ei ole kyetty löytämään parannuskeinoja. Yksittäisten syöpäsolujen poistaminen elimistöstä on todellinen haaste syöpätutkimuksessa, koska ne kehittävät usein pesäkkeitä, jotka aiheuttavat syövän uusiutumisen ja tuolloin voi hoito vaikeutua entisestään, koska tuolloin jäljellä on vain kaikkein lääkeresistenteimmät solut, ja tuolloin saattaa olla niin, että kemoterapia ei ehkä enää tehoa kuten ennen. Tuon takia pitää kehittää uusia sekä tehokkaampia hoitomuotoja tällaiselle sairaudelle, joka aiheuttaa valtavasti kustannuksia valtiolle, sekä on joka kerta valtava inhimillinen tragedia sairastuneelle sekä hänen perheelleen.


Kun puhutaan biotekniikasta, niin se varmasti tuo sitten esiin sellaisen asian, että vaikka nämä hoidot ovat jo ovella, niin kuitenkin osa potilaista on noiden uusien hoitojen ulottumattomissa. Samoin geenimanipuloitujen eliöiden kehittäminen on todellisessa elämässä hiukan eri asia, kuin mitä se jossain kirjassa on. Näet bakteereja tai muita alkukantaisia eliöitä ei suorastaan voida kouluttaa etsimään syöpäsoluja ihmisen ruumiista, vaan kaikki pitää tehdä olion DNA:ta manipuloimalla. Silloin pitää huomioida sellainen asia, että nämä olennot eivät saa käydä kiinni terveeseen kudokseen, ja siksi näitä hoitomuotoja on niin vaikea käytännössä kehittää.



Toki trikiini varmasti kasvaimen syö, mutta ongelmana sitten on se, että se aiheuttaa samalla trikinoosin tämä pieni mato syö ihmisen sisältä ontoksi. Trikiinejä on yleensä sairastuneen karhun lihassa, josta sitä joskus siirtyy ihmiseen. Yksi pelätyimpiä trikiinin muunnoksia on bilharzia, joka aiheuttaa valtavasti inhimillisiä kärsimyksiä Afrikassa. Tässä geenimanipuloitujen eliöiden käytössä ihmisen lääkintään on sellainen aspekti, että käytettävä eliö on yleensä ihmisille hengenvaarallinen, ja siksi sen geneettinen perimä on muutettava sellaiseksi, että se ei vahingoita ihmistä. Tietenkin tämä on erittäin vaativa tehtävä, ja sen vuoksi tuollaisen eliön luominen on todella vaikeaa, koska tuolloin pitää sen DNA:ta muuttaa pikkuhiljaa, minkä jälkeen täytyy luomus testata, jotta voidaan sanoa, että löytääkö se sitten nämä kasvaimet elimistöstä.


Ja sitten täytyy muistaa, että jos joku asia onnistuu tetrimaljassa, niin se ei ole  välttämättä sama asia, kuin jos tuollainen mato tai basilli päästetään ihmisen verenkiertoon etsimään noita soluja. Tuolloin voidaan ihmiseen siirtää munakennoja, joiden avulla nuo madot saadaan ihmisen elimistöön. Kyseisestä asiasta tulikin mieleeni, että noita trikiinejä voidaan käyttää esimerkiksi vaarallisten vankien hallintaan, ja jos vanki sitten lähtee ilman lupaa laitoksesta, niin silloin munakennot aukeavat, ja noita matoja päästetään tuon henkilön elimistöön. Tuo munakenno voi olla sellainen, että jos henkilö ei saa tiettyä immuunipuolustusta lamaavaa lääkettä, niin elimistö avaa tuon munakennon, ja nämä madot pääsevät syömäänhänet elävältä, jos hän poistuu vankilasta ilman lupaa.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,