Skip to main content

Millainen oikea Teräsmies olisi, jos hän olisi olemassa?


Kun pikkupoika ja kosmologi käyvät elokuvissa, niin silloin tuo poika voi kysyä sellaisen kysymyksen, että miksi Teräsmiehellä on trikoot? Tähän kosmologi tietenkin vastaisi niin, että koska teräsmies on kotoisin toiselta planeetalta, niin siksi hän tarvitsee tiukan suojapuvun bakteereita vastaan. Kun pohditaan tuota televisiossa sekä sarjakuvalehdissä usein esitettyä hahmoa, niin monet meistä pitävät tuota “S”-kirjain rinnassaan ympäri Gotham Cityä lentelevää hahmoa vähintään utopistisena, mutta kun ajatellaan sitä, että voisiko jollain älyllisellä lajilla olla sellainen lihaksisto, että se kykenee juoksemaan vaikka 100 km/h tuntinopeudella, niin tietenkin tuolloin voidaan vedota siihen, että esimerkiksi Gepardi saavuttaa 65 kilometrin tuntinopeuden, mutta myös metsäjäniksellä on tavattu jopa 60 km/h-nopeuksia, ja metsäjänis kykenee pitämään nopeuttaan yllä melko pitkään, mutta tietenkin pienten eläinten nopeuden mittaaminen on todella vaikeaa.


Mutta liskoilla on sitten täysin meistä poikkeava lihaksisto, jossa on useita eri lihasryhmiä. Osa noista lihasryhmistä voi olla levossa, kun osa tekee työtä, ja juuri tämä kyky näkyy esimerkiksi käärmeissä, jotka voivat olla samassa asennossa, pää kohotettuna  jopa kuukausien ajan kerrallaan. Joten ehkä tuolla avaruudessa olisi laji, joka kykenee juoksemaan jopa kuukausien ajan yhtä mittaa, joten ehkä tuollainen laji voisi muistuttaa ulkoisesti hyvinkin paljon ihmistä.  


Mutta tietenkin tuolla Teräsmiehellä on esimerkiksi röntgenkatse tai oikeastaan sarjakuvien piirtäjät ovat kuitenkin oikeastaan kuvanneet sitä, että tuo mielikuvituksellinen supersankari näkee talojen seinien läpi, joten ehkä tuolla lajilla sitten olisi niin herkkä infrapunareseptori silmissään, että hän kykenisi sitten havaitsemaan tuon seinän läpi kulkeutuvan lämpösäteilyn. Tietenkin Teräsmiehellä on se kuuluisa laserkatse, jolla hän polttaa reikiä seiniin, ja silloin tietenkin tulee mieleeni sellainen asia, että onhan maassakin olemassa eläimiä, joilla aktiivisesti valoa lähettävät elimet. Tuollaisia eliöitä elää varsinkin valtameren syvyyksissä, ja osalla noista hyvin merkillisistä olioista on sellainen kyky, että ne voivat säädellä valoa tuottavan elimensä toimintaa.


Tuo säätely tapahtuu siten, että kyseinen elin on itseasiassa joko pigmentillä varustetun kalvon tai eräänlaisen huokossolujen ryhmän peittämä, ja jos kala haluaa himmentää tuon valon, niin silloin se vain tummentaa pigmenttisolujen peittämän kalvon tai sitten se voi sulkea nuo huokoset tahdonalaisesti toimivilla  lihaksilla, ja tämä kyky tietenkin on hyödyllinen siksi, että tuolloin voi syvänmerenkala ryhtyä piileksimään tehokkaasti saalistajiaan. Eli jos esimerkiksi syvänmeren krottikalat  tapaavat syvyyksissä hain, niin silloin ne vain sulkevat valoelimet,  jotta tuo niihin nähden suurikokoinen hai ei sitten niitä saisi kiinni. Haista lähinnä jäähai eli holkeri metsästää tuolla  300-600 metrin syvyydessä, jossa ne voivat kohdata syvänmeren krotteja, joiden elinympäristö leikkaa 600 metrin syvyydessä holkerien elinympäristön.


Tuo  kyky sulkea valoa tuottavat elimet on kaikilla muillakin eläimillä, joilla nuo lyhdyt on, koska silloin ne eivät ole niin helposti löydettävissä. Ja kun tässä sitten pitäisi pohtia sitä, millainen Teräsmiehen silmä oikeasti olisi, tai millainen sen pitäisi olla, jotta tuollainen laserkatse olisi mahdollinen, niin silloin tietenkin noiden valoa tuottavien solujen pitäisi sijaita lieriömäisen lasiaisen ympärillä, ja tuon lasiaisen päissä pitäisi olla soluja, jotka voivat muodostaa heijastavan pinnan, jotta lasersäde voisi muodostua silmän sisällä.


Vaikka ihminen ei tällaista kykyä omaa, niin tietenkin tuollainen kyky voisi olla jollain toisen planeetan asukkaalla. Syy miksi noilla supersankareilla on viitta, johtuu tietenkin siitä, että heillä on nanoteknologiaan perustuva liitosiipi, jolla nämä sarjakuvahahmot sitten voisivat hyppiä katoilta toiselle. Eli kun he lähtevät hyppäämään, niin silloin tuo liitosiipi jäykistyy sekä sen molekyylit avautuva, jolloin syntyisi valtava liitopinta, joka sitten vetäytyy kasaan, kun tuon supersankarin ei tarvitse hyppiä katoilta toiselle.


Tietenkin tuollainen Teräsmies on kotoisin planeetalta, jonka painovoima on valtava verrattuna maapalloon. Tämän takia hän kykenee sitten hyppäämään kiertoradalle, ja tietenkin hänen lajillaan on kyky sulkea omat ruumiintontelonsa, jotta ilma ei sitten pääse lähtemään pois hänen ruumiistaan. Teräsmies tulee tietenkin planeetalta, jonka tekniikka on hyvin kehittynyttä, ja jos tässä sitten tätä kirjoitelmaa vähän jatkan, niin silloin tietenkin tulee mieleen sellainen asia, että onko hänen puvussaan gaussin kiihdytin, joka on asennettu puvun ulkopuolelle. Tuolloin puvun ulkopuolen magneettirata kiskoo Teräsmiestä läpi universumin, jos hän sitten päättää lähteä lentämään kohti kotiaan. Tuollainen puku toimisi siten, että sen ulkopuolella oleva kiihdytinjärjestelmä muodostaa WARP-moottorin, jolla tuo olio sitten voisi lentää jopa tähtienvälisen matkan.


Tämä ajatus perustuu siihen, että WARP voi vetää ioneja myös koko aluksen ohitse, jolloin toteutuu sellainen ajatus, että kappale ikään kuin on paikallaan, ja sitten magneettirata vetää universumin ioneja sen ohi, eli kuten Guido Von List asian ilmaisisi, niin kappale pysyy tuolloin paikallaan, ja vetää magneettien avulla universumia ohitseen. Jos tuon ajojärjestelmän avulla voidaan ylittää valonnopeus, niin silloin pelkkä erikoisvalmisteinen avaruuspuku riittää ainakin aurinkokunnan sisällä tapahtuvaan matkailuun.  

Tämän mielikuvituksellisen Teräsmiehen elimistö kykenee kierrättämään bioprosesseissa syntyvät jatteensä sekä pelkistämään happea endeemisillä prosesseilla. Tämä kirjoitelma muuten on tehty ihan pohdinnan vuoksi, ja mitään muuta tarkoitusta kyseisellä tekstillä ei ole kuin ajan tappaminen. Ja kuten tiedämme, niin Teräsmies lentelee vain sarjakuvissa sekä erilaisissa elokuvissa, mutta toki saattaa olla, että joskus voimme geenimanipulaation avulla luoda tällaisen olion tai valmistaa tällaisia tällä hetkellä utopialta vaikuttavia  kykyjä itsellemme.

http://superman21.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,