Skip to main content

Mietelmä siitä mitä kaikkea voivat ajattelemattomasti tehdyt käyttäytymiskokeet sekä geenien ja lajien siirrot aiheuttaa ihmiskunnalle




Elokuvassa “Jurassic Park” käsitellään biotekniikkaa elokuvan keinoin. Tuossa elokuvassa eräs tutkija palauttaa dinosaurukset henkiin kloonauksen avulla, joka on melko yksinkertainen. Siinä matelijan tai sammakkoeläimen hedelmöittyneen munasolun tuman perimäaines vaihdetaan dinosauruksen DNA-molekyyliin. Tuossa elokuvassa esitelty tekniikka, mitä käytettiin kloonien valmistamiseen on melko yksinkertaista, ja siinä pitää sitten ainoastaan olla sellaista DNA:ta saatavilla, mikä on tarpeeksi ehyttä toimiakseen solun tumassa. Ja dinosaurusten fossiileista ei juurikaan voida käyttökelpoista DNA:ta uuttaa.  


Mutta kuitenkin voidaan olettaa, että esimerkiksi Antarktiksen tai Grönlannin ikijään alla voisi olla niin hyvin säilyneitä dinosaurusten jäänteitä, että niistä voitaisiin saada tarpeeksi perimäainesta, jotta sitä voidaan menestyksellisesti siirtää matelijan tai linnun vasta hedelmöitetyn munasolun tai yksisoluisen alkion tumaan. Kuitenkin se että me saisimme käsiimme tarpeeksi hyvin säilynyttä DNA:ta on hyvin epätodennäköistä, sillä tämä vaatii sitä, että dinosaurus on ollut sellaisessa paikassa, missä säteily tai kemikaalit eivät olleet tuhonneet sen perimäainesta. Tuollainen tilanne olisi voinut syntyä silloin, jos dinosaurus on esimerkiksi vajonnut suohon, ja sitten on sen päälle satanut lunta.


Tuolloin on voinut käydä niin, että dinosauruksen DNA-molekyyli olisi saattanut säilyä riittävän eheänä, jotta se voidaan imeä pois solujen tumista. Silloin dinosaurusten kloonaaminen onnistuisi ilman monimutkaisia nanoteknologiaan perustuvia ratkaisuja. Tuo tekniikka on yksinkertaisuudessaan sellainen, että hedelmöitetyn munasolun tumasta otetaan perimäaines pois, ja se korvataan yksinkertaisesti uudella DNA:lla. Tuo toimenpide ei sinällään mikään kovin hankala ole, vaan pikemminkin syy tähän on se, että tiedemiesten oletetaan noudattavan lakeja sekä myös toimivan oikeasti luonnon puolesta. Se mikä dinosaurusten kloonaamisessa  pelottaa sekä tutkijoita että myös tavallisia ihmisiä on sellainen asia, kuin että tuolloin biotooppiin tuodaan eläin, jolla ei ehkä ole ollenkaan luonnollisia vihollisia. Se saattaa aiheuttaa erittäin vakavia seurauksia missä tahansa ympäristössä. Kuitenkin noiden eliöiden kloonaaminen kiinnostaa varmasti monia sellaisia tahoja, jotka vastaavat esimerkiksi asevoimien biologisesta sodankäynnistä.


Kun puhutaan vaikkapa Velociraptor-hirmuliskoista, niin niiden käyttö ihmisten apuna erilaisissa operaatiossa varmasti kiinnostaa esimerkiksi Edgewoodin arsenalia, joka on muutenkin näissä asioissa kunnostautunut. Kun puhutaan siitä, millaisia kokeita liittovaltio on tehnyt esimerkiksi ihmisillä, niin silloin tietenkin voidaan miettiä sitä, mitä he ovat tehneet eläimillä. Kun keskustellaan laittomasta toiminnasta, niin lähes kaikki maailman asevoimat ovat tehneet kokeita, mistä ei olla jostain syystä haluttu keskustella. Noihin kokeisiin on kuulunut esimerkiksi antisosiaalisten ihmisten kouluttamista asevoimissa erilaisiin erikoistehtäviin sekä muitakin käyttäytymistieteeseen kuuluvaa tutkimuksia, joka kuitenkaan ei varmasti ole kestänyt lähempää tarkastelua.


Osa näistä ohjelmista on käsitellyt sellaista asiaa, mitä kutsutaan nimellä “hallittu sosiopatia”, missä täysin tunneköyhää henkilöä on koulutettu käyttäytymään ikään kuin normaalisti sosiaalisissa tilanteissa. Tämä koulutus on kuulemma ollut hyvin menestyksellistä, ja se on perustunut siihen, että henkilöä on opetettu jäljittelemään tunteita. Kyseessä on ollut ohjelma, jolla kuulemma on ollut tekemistä kammottavan ARTICHOKE-ohjelman kanssa. Tuollaiset antisosiaaliset persoonallisuudet ovat oikeastaan täysin tunteettomia, joten sen takia heitä on ajateltu käyttää erilaisissa erikoistehtävissä, koska näiden henkilöiden on helppoa salata esimerkiksi kovia rikoksia, ja siksi esimerkiksi tiedustelupalvelujen erikoistehtäviä suorittavat ryhmät kautta maailman ovat olleet tällaisista persoonallisuuksista kiinnostuneita.


Ensimmäiset kokeet noiden ihmistyyppien värväämisestä esimerkiksi teloittajiksi tehtiin jo keskiajalla, ja silloin esimerkiksi ritareiden joukosta etsittiin henkilöitä, jotka olivat valmiita surmaamaan myös naisia ja lapsia, jos oikea henkilö sattuisi niin käskemään. Tällaisia operaatioita suoritettiin myös tämän jälkeen, mutta vasta Toisen Maailmansodan jälkeen alkoi tulla tietoja siitä, mitä psykiatria voi asevoimien käytössä olla. Tuolloin tulivat ilmi ne sotarikokset, mitä Natsit tekivät, ja silloin alettiin pohtia, miten nämä “totenkopf kommando”-osastoon kuuluneet miehet kykenivät salaamaan tämän toiminnan.


Silloin esimerkiksi huomattiin, että laillistetut sekä hyvämaineiset lääkärit suorittivat vankien murhaamista antamalla myrkkypiikkejä, sekä lähettivät uhreja kaasukammioon ilman mitään tunteita. Vaikka tuo toiminta oli varmasti erittäin stressaavaa, niin silti kyseiset henkilöt kykenivät salaamaan tämän toiminnan jopa omilta perheiltään. Tällaista kutsutaan pahuuden banaaliudeksi, eli nämä henkilöt eivät osoittaneet mitään tunteita ketään kohtaan istuessaan oikeudessa.


Kuitenkin termi “baanaali pahuus” on peräisin eräältä gangsterilta nimetään “Banana Joe”, joka piti huumekauppaa tai murhia pelkästään liiketoimena, ja kun häneltä kysyttiin esimerkiksi huumekaupoista, niin silloin hän kertoi narkomaanien olevan mielestään vain tyhmiä ihmisiä, joiden kohtalona oli kuolla luonnollisen valinnan perusteella. Ja kuten tiedämme. niin nämä filosofiaan perehtyneet mafiosot ovat todellisia ajattelijoita, joiden takaa löytyy monia kuolemattomia lauseita. Yksi kaikkein suurimmista mafian miesten ideoimista ajatuksista on se, että “he ikään kuin nopeuttavat luonnollista karsintaa”. Tällaisten vitsien kertojat varmasti saavat aikaan sen, että ihmisten niskakarvat nousevat pystyyn. Kuitenkin esimerkiksi sotilasjohtajat ovat aina olevinaan niin vastuuntuntoisia, että oikein itkettää. He eivät aina muista ajatella tekojensa seurauksia, kun nämä henkilöt kouluttavat niitä kovia sekä korrekteja tyyppejä johonkin asevoimien erikoisasastolle.


Tuolloin mm. mafian jäseniä on värvätty toimimaan esimerkiksi  operaatioissa, joissa vihollisen sotilaita on lahjottu antautumaan, ja tietenkin tunnetuin näistä toimista on sisilian valtaus 1943, kun CIA:n edeltäjä OSS (Office of Strategic Services)otti mafian jäsenten avulla yhteyttä italialaisiin joukkoihin ja painosti näitä antautumaan liittoutuneille. Tuolloin kukaan ei ajatellut, että esimerkiksi jotkut mafian miehet olivat mukana operaatioissa vain luodakseen liikesuhteita valtameren yli. Jo tuolloin 1940-luvulla tuosta operaatiosta keskusteltiin hyvin vakavasti FBI:n ja asevoimien johdon välillä, ja syynä tähän keskusteluun oli se, että esimerkiksi eräs Salvatore Lucania, jonka FBI tunsi nimellä “Lucky “Luciano” kuului niihin miehiin, joita OSS ajatteli käyttää tähän operaatioon.  


Asevoimien koulutusjärjestelmä on tarkoitettu normaalien ihmisten eikä sosiopaattien koulutukseen.  mikäli tuollaiseen paikkaan otetaan henkilöitä, jotka eivät ole sitä, mitä heidän pitäisi olla, voivat tulokset olla varsin kamalia. Ja kun keskustellaan esimerkiksi biologisesta torjunnasta, missä suojellaan vaikkapa kasveja, niin aina eivät nuo suojelijat ehdi tajuta sitä, mitä he oikeastaan tekevät.   Kuitenkin voidaan hyvin sanoa, että missään nimessä ei ole turvallista tuoda mitään lajia mihinkään ympäristöön, mihin se ei kuulu, ja hyvänä esimerkkinä voidaan vaikka ajatella tilannetta, missä vihreän mamban kaltaisia eliöitä päästetään johonkin Floridan kaltaiseen paikkaan.


Kyseisellä eliöllä on sellainen ominaisuus, että Floridan alkuperäiseen eläimistöön kuuluvat lajit eivät ehkä osaa tätä isokokoista sekä erittäin myrkyllistä käärmettä metsästää ollenkaan. Mutta kun puhutaan vastuuttomasti tehdystä kokeilusta, niin silloin voidaan ajatella sitä, että joku Porton Down kaltainen laitos alkaisi risteyttää jotain hyönteisiä esimerkiksi biologista sodankäyntiä koskevia kokeita varten tuolloin voidaan ajatella niin, että tuo laitos käyttäisi pohjana esimerkiksi mäkäräisiä, koska hyönteisten hallinta on tehokkaampaa sekä helpompaa kuin bakteriologisten aseiden. Riittää että alue myrkytetään hyönteismyrkyillä, jotta hyönteiset saadaan tuhottua.


Tuolloin voidaan kehittää sellainen siirtogeeninen mäkäräinen, jonka sylkirauhasten syljen tuotantoa ohjaava geeni vaihdetaan esimerkiksi mustan lesken myrkkyä tuottavaan geeniin, jolloin tuo eliö muuttuu biologiseksi aseeksi. Näiden hämähäkkien myrkky aiheuttaa ihokuolion, joten silloin voidaan kehittää hyönteinen, joka surmaa uhrinsa erittäin tehokkaasti. Toki tuollainen hybridigeeneillä varustettu mäkäräinen sopii hyvin esimerkiksi kauhuelokuvan “pääpahiksen” rooliin. Se varmasti olisi hyvin tehokas sekä vaarallinen biologinen ase,jonka käyttö voidaan rinnastaa sotarikoksiin. Tai oikeastaan tuon aseen käyttö varmasti olisi sotarikos, jos siitä jää joku kiinni.


Mutta voidaan sanoa, että tuollaisten hyönteisten käytöstä ei ehkä useinkaan jäädä kiinni, koska kukapa epäilisi hyönteisiä biologiseksi aseeksi, joka on manipuloitu surmaamaan kohteensa  yhtä armotta kuin muutkin massatuhoaseet tekevät. Kuitenkaan ei kukaan varmaan epäilisi hyönteisparven olevan oikeasti massatuhoase, joka ei kohdettaan erottele. Ja jonka uhriksi voi joutua kuka vain, joka kävelee väärässä paikassa väärään aikaan, joten tällainen eliö sopisi hyvin myös kauhuelokuvien aiheeksi.


https://sites.google.com/view/dinossicpark/etusivu

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,