Skip to main content

Tieteen tekijöillä pitää olla tietty välimatka omaan yhteisöönsä, jotta he voivat tehdä työnsä kunnolla vaarantamatta koko maailman väestöä samalla, kun he tekevät kokeellista tutkimusta.


Yllä fyysikko joka rakensi ensimmäisen toimivan ydinreaktorin:  Enrico Fermi (1901-1954)  työssään Los Alamosissa

Kun aikoinaan yliopistot kouluttivat Enrico Fermin,  Albert Einsteinin, Isaac Newtonin tai Robert Oppenheimerin kaltaisia neroja, niin heidän uskollisuutensa valtiota kohtaan piti tietenkin varmistaa. Samoin piti varmistaa se, että näihin henkilöihin ei kukaan pääsisi käsiksi, jotta heidän turvallisuutensa olisi taattu myös silloin, kun valtakunnassa vaihtui valta. Kun tehdään tieteen vallankumousta, niin silloin on vaarana se, että tällainen tiedemies joutuu jonkinlaisen poliittisen vainon kohteeksi, jolloin hän sitten voi joutua pahoihin vaikeuksiin työnsä takia, joka ehkä saattaa viedä joltain hyvinkin arvostetulta ammattikunnalta sen aseman yhteiskunnassa, eikä myöskään ole mukavaa, jos tuollainen tiedemies sitten esimerkiksi saa miekasta jossain oppilaskunnan juhlissa. Kuten Fermin elinvuosista voitte huomata, niin atomiajan alussa ei säteilyn haitallisuutta tunnettu kovin hyvin, joten monet radioaktiivisten alkuaineiden löytäjät sekä ydinaseen kehittämiseen tähtäävän Toisen Maailmansodan aikaiseen Manhattan-ohjelmaan kuuluneet ydinfyysikot kuolivat melko nuorina nimenomaan radioaktiivisen säteilyn aiheuttamaan syöpään.

Kuitenkin Einsteinin tai Newtonin kaltaisia ihmisiä tarvittaisiin myös muissa kuin tieteellisissä ohjelmissa, ja varmasti esimerkiksi asevoimat haluaisi johtajia, joilla on visioita. Se että nämä yliopistoissa pätevät nerot eivät ehkä kuitenkaan ole sellaisenaan sopivia esimerkiksi asevoimien johtoon ei tarkoita sitä, että heistä ei voitaisi kasvattaa sekä kouluttaa huippuluokan sotilaita. Kukaan ihminen ei ole luonnostaan täsmällinen eikä järjestelmällinen, eli kukaan ei ole syntynyt esimerkiksi NAVY SEAL-sotilaaksi. Kuitenkin oikeilla koulutuksessa sekä kasvatuksessa käytettävällä kognitiivisten toimintojen harjoittamiseen perustuvalla terapialla voidaan kenestä hyvänsä tehdä huippuluokan sotilashenkilö.

Kun puhutaan esimerkiksi siitä, miten esimerkiksi Isaac Newtonia koulutettiin niin, että hän kykeni sitten myöhemmin ottamaan kuninkaallisen rahapajan johtajan viran vastaan, niin tietenkin hänet piti eristää omasta oppilaskunnastaan. Uskoisin että hän oli jossain vaiheessa elämäänsä melko lihava, eli tuon miehen liikuntaa vähennettiin sekä hänen ruuastaan tehtiin melko raskasta, jotta hän ei oleskelisi väärässä seurassa. Tuolloin kuningas tietenkin oli valtiossa se, joka päätti mikä oli valtion kannalta parasta. Ja koska Isaac Newton oli valtion palveluksessa oleva ihminen, niin tietenkin se mikä oli parasta kuninkaalle sekä valtiolle oli parasta myös Isaac Newtonille.

Kyseinen mies loi aikoinaan gravitaatioteorien sekä aloitti empiirisen tieteen valtakauden. Tuolla tarkoitan sitä, että Newton aloitti lopullisesti puhtaasti kokeellisuuteen sekä siihen, että samanlaisissa valvotuissa olosuhteissa tehdyn kokeen pitää antaa täsmälleen samat tulokset riippumatta siitä, kuka nuo kokeet on tehty, ja esimerkkinä tällaisesta valvotusta kokeesta voidaan ajatella painovoimakoetta, joka tehdään tyhjiökammiossa. Tuolloin varataan tyhjiökammioita sekä täsmälleen samaa korkeutta olevia pöytiä, ja laite millä kaksi esinettä saadaan putoamaan pöydältä täsmälleen samaan aikaan, eli siinä voisi olla vaikka luukku, mistä sitten voidaan esineitä pudottaa täsmälleen samaan aikaan. Tämä on tietenkin hypoteettinen eli abstrakti koe.

En usko että kukaan oikeasti lähtee varaamaan 30 tyhjiökammiota ympäri maailmaa, jotta voisi todistaa uudelleen Isaac Newtonin teorian, jota on 1700-luvulta asti pidetty fysiikan kulmakivenä. Kuitenkin Newtonin ongelmana oli valtion suhde kirkkoon. Hän tietenkään ei voinut sanoa olevansa ateisti, koska se ei 1600- ja 1700-lukujen ahdasmielisessä yhteiskunnassa ollut sopivaa. Ja Newton tietenkin joutui kehittämään uuden käsityksen Jumalasta, jotta hän voisi vastata myös teologien esittämiin kysymyksiin. Hän kehitti ajatelman, missä maailmankaikkeus on kuin kello, jonka toimintaan ei Jumala suoraan pysty vaikuttamaan.

Newtonin ideoimassa mallissa Jumalan paikka on taivaassa, ja maassa hänen vaikutusvaltansa on rajallinen. Tuo mies oli siis myös loistava teologi. Newton oli loistava tiedemies siksi, että hän oli omien sanojensa mukaan saanut kasvaa "jättiläisten olkapäillä", eli hänen orientoitumistaan yliopiston opettajaksi sekä fyysikoksi ja matemaatikoksi oli tuotettu todella paljon. Ja tuo hänen saamansa tuki poiki paitsi painovoimateorian niin myös integraalilaskennan sekä derivoinnin, jotka hän teki yhdessä Gottfried Leibnizin kanssa. Ja ehkä Newton tutustui tuohon loistavaan matemaatikkoon, kun hän etsi laskinta, millä nuo hänen tekemänsä kaavat voitiin tarkastaa.

Se kumpi keksi derivaatan ja kumpi integraalin on vähän jäänyt epäselväksi, mutta kuitenkin Leibniz keksi mekaanisen laskukoneen, jota pidetään tietokoneen esi-isänä . Se mihin näitä kaavoja tarvitaan liittyy muuten tykistöön, eli niiden avulla on melko helppo laskea kaaren pituutta, jolloin tuolloin uusi ballistista lentorataa käyttävä tykki muuttuu tarkaksi, koska sille voidaan silloin laskea suuntaustaulukoita, jotka parantavat sen tarkkuutta ainakin vuosatoja käytössä olleeseen paljon käytettyyn "musta tuntuu" periaatteen mukaan toimivaan tykkiin verrattuna.

Kuitenkin Newton oli ihminen, jota piti kasvattaa niin, että hän osasi pitää etäisyyttä muihin ihmisiin, ja se mikä tietenkin pistää tuossa miehessä silmään on se, että hän oli naimaton. Tuolloin homoseksuaalisuus oli asia, mistä saattoi joutua hirteen. Mutta kun ajatellaan Newtonin persoonallisuutta, niin uskoisin, että nuorena hänen neroutensa peitettiin jollain muulla asialla, jotta tuo mies sai sitten sellaisia elämänkokemuksia, jotka palvelivat valtiota. Kuten voidaan kauniisti sanoa, niin tuon miehen kaunis mieli piilotettiin kansalta, jotta ihmiset eivät ajattelmattomuuksissaan vahingoittaisi häntä. Nykyään toimitaan vähän samalla tavoin, kun huippuluokan tiedemiehiä tai sotilaita koulutetaan. Project Sleeping Beauty on ilmeisesti sellainen ohjelma, missä ihmisestä kasvatetaan tiedemiehiä tai sotilaita valtion käyttöön.

Kun pohditaan sitä, miten esimerkiksi estetään jotain tiedemiestä vuotamasta valtion salaisuuksia muille valtioille, niin silloin tietenkin pitää muistaa se, että hänestä pitää tehdä sellainen, että esimerkiksi vastapuolen tiedustelupalvelu ei hänestä olisi kiinnostunut, mutta tietenkin myös hänen perheensä pitää suhtautua tuohon henkilöön oikealla tavalla, koska ei ole mukavaa olla Oppenheimer, kuten voisi uuden sukupolven lentävä lause kuulua. Maailma on täynnä erilaisia rauhan- ja isänmaan kansanliikkeitä, joiden avulla jotkut poliitikot ajavat omia asioitaan, ja varsinkin Oppenheimerin kaltaiset henkilöt ovat heille ikään kuin vapaata riistaa. Noiden ihmisten mielestä on mukavaa levitellä toisten diagnooseja sekä piirrellä rauhanmerkkejä muiden oviin. Sillä sitten saadaan taas vähän huomiota omalle asialle, joka ei ole yhtään niin valoa kestävä kuin nämä lähinnä toisten ihmisten diagnooseja aseenaan käyttävät henkilöt haluaisivat niiden näyttävän.

Tuohon toimintaan on kiitettävästi osallistunut muutama eturivin toimittaja, joiden käsitys esimerkiksi eräiden nobel palkinnon saaneiden mielentilan käsittelystä on todella ala-arvoista. Heidän mielestään toisen ihmisen diagnooseja sekä henkilökohtaisia asioita saa levitellä ympäriinsä kaiken maailman medioissa. Tuo tietenkin on jossain mielessä varmaan puhdistavaa toimintaa, koska sillä sitten saadaan selville ne kaiken maailman psykiatrit, joista on mukavaa kertoilla potilaiden asioita ympäriinsä. Tietenkin heidän mielestään työnantajien pitää tietää, että mitkä sairaudet heidän työntekijöitään vaivaa, jotta voivat olla varmoja siitä, että herran pelko säilyy yhteiskunnassa. Kuitenkaan ei ole mitenkään mukavaa lukea siitä, millainen diagnoosi jollain ihmisellä on jostain lehdestä.

Kun mietitään sitä, missä esimerkiksi Stalinin turvallisuuspalvelun valvoma tiede-eliitti olisi ollut parhaassa mahdollisessa turvassa, niin tietenkin tuo paikka armain olisi ollut GULAG, vankileirien saaristo, missä isä aurinkoinen sälytti poliittisia vankejaan. Tuossa paikassa ollut saattoi sanoa aivan hyvin, että hän oli "vain uhri". Samoin olisi voinut toimia myös KGB:n eliitti, joka varmasti ei mitään kovin pidettyä väkeä ollut. Se että nämä henkilöt olivat varmaan käsittäneet aivan oikein, että he eivät olleet enää seuraavan vallanpitäjän suosiossa, aiheutti ehkä sen, että nämä henkilö saattoi harkita nimen vaihtamista sen jälkeen, kun hän ensin oli laittanut muutamia satoja ihmisiä istumaan tuohon kammottavaan "vankileirien saaristona" tunnettuun laitokseen.

Tiedemiesten kohdalla tietenkin täytyi hiukan miettiä sitä, että tietenkään silloinen NKP.n keskuskomitea ei ollut ikuisesti virassaan, koska ihminen elää vain tietyn ajan, ja jossain vaiheessa tulee sitten eteen henkilövaihdoksia. Ja tuolloin saattoi sitten tuollainen tiede-nero, joka tietenkin merkitsi asesuunnittelua sekä välineistöä ideoivia henkilöitä piti suojella jotenkin myös tulevien vallanpitäjien taholta tulevaa uhkaa vastaan. Mikäli joku sitten päättää ampua kaikki valtion tiedemiehet ja insinöörit, niin silloin jäävät sen asevoimat ilman "legoja", kuten kauniisti sanotaan.

Kuitenkin tulevaisuudessa voidaan ehkä kehitellä nanotekniikkaan perustuvia sovelluksia, jotka sitten korjaavat ihmisen DNA:n. Kyseinen tallenne voidaan tehdä niin, että ihmisen DNA-molekyylistä tehdä digitaalinen kopio, eli sen emäsjärjestys ajetaan tietokoneen muistiin. Tuon jälkeen nuo nanokoneet käyvät kokoamassa ihmisen perimän uudestaan, jos se sattuu vaurioitumaan. Digitaalinen tallenne tietenkin tehdään jokaisesta yksilöstä erikseen, jonka jälkeen hänen oma perimänsä saatetaan korjata tietyn ajan välein, kun siihen tulee vaurioita sekä kemiallisen altistuksen että luonnosta tulevan sähkömagneettisen säteilyn ansiosta. Tämä tekniikka ehkä tuo meille sitten joskus kuolemattomuuden.

Tässä seuraavassa hypoteesissa kloonaamalla voidaan teollisesti tuottaa geneettisesti yhteneväisiä kopioita Newtoneista sekä Einsteineistä, joita sitten tuotetaan jossain säiliöissä vaikkapa S-4-alueella, ja niitä lapsia sitten kasvatetaan eri olosuhteissa, jotta esimerkiksi Pentagon sekä tiedemaailma voisivat saada näiden nerojen tuotoksia haltuunsa myös muilla kuin tieteellisessä työssä. Ja tuolloin voidaan esimerkiksi NAVY SEAL-saada oikeita Albert Einsteinejä johtamaan omia ryhmiään, koska vaikka Einstein ei ehkä olisi mikään kovin sopiva mies johtamaan huippuluokan sotilasyksikköä, mutta jos hänen koulutuksensa aloitetettaisiin tarpeeksi aikaisin, niin silloin tuo henkilö voisi olla ihan hyvä sotilas, jos valtio sellaisia sattuu joskus tarvitsemaan

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,