Skip to main content

Syy siihen miksi Tarzan osaisi ehkä keskustella eläinten kanssa

Fredrik Suuri (Fridericus Rex)
(1712-1286)


Fredrik Suuri oli valtiomies sekä suuri kokeilija, jonka yksi suurimmista ideoista johti epäeettisimpään tutkimukseen, mitä ihmiskunta on milloinkaan kohdannut. Hänen ajatuksensa oli sellainen, että otetaan vastasyntyneitä lapsia, ja sitten heille ei puhuta mitään kunnes nämä lapset olivat siinä iässä, että heidän puhekykynsä olisi normaalien ärsykkeiden täyttämässä ympäristössä kehittynyt normaaliksi.


Tämä ajatus, mikä johti yhteen maailmanhistorian julmimmista psyykkisistä kokeista perustuu sellaiseen teologiseen käsitykseen, että ihminen tai hänen sielunsa ikään kuin siirretään ruumiiseen “sielujen huoneessa" tai ehkä taivaasta tulisi jokin kone, joka siirtää sielun tuohon ruumiiseen.Tuolloin heidän aivonsa olisivat ehkä tallentaneet jotain tuossa paikassa tai koneen ääressä tapahtunutta toimintaa.  Ja tuon asian mitä tuonpuoleisessa tapahtuu halusi tietenkin myös Fredrik Suuri selvittää, jotta hän tietäisi sitten, mitä siellä pitäisi tehdä.


Tai itse en tiedä, mitä tuo mies ajatteli, mutta varmaan jotain tuollaisia ajatuksia hänen päässään liikkui, kun tuo euroopan edistyksellisin monarkki sitten määräsi tuon kokeen alkamaan. Ja tuolloin varhaisten psykologien tiedossa oli se, että mitä köyhempi oli henkilön ärsyke-ympäristö, niin sitä paremmin hän saisi palautettua muistiin lapsuutensa tapahtumat. Tässä tekstissä käytän niistä Fredrik Suurelle neuvojaan antaneista  henkilöistä nimitystä “varhaiset psykologit", koska vasta Wilhelm Wundt perustettua psykologian laboratorion vuonna 1879 katsotaan psykologian muuttuneen tieteeksi, jossa voitiin käyttää hyväksi empiiristä todistamismallia, missä vain kerran toisensa perään tehdyt toisistaan riippumattomina, mutta toisiaan tarkasti  jäljittelevät kokeet voivat osoittaa teorian olevan joko oikein tai väärin.


Tuossa “enkelikokeessa” käytettiin täydellistä sensorista adaptaatiota, jotta eläinten kommunikaatio ei tarttuisi niihin henkilöihin, jotka oli pakotettu koehenkilöiksi tähän erittäin kyseenalaiseen toimenpiteeseen. Joten sitten vain ryhdyttiin tuumasta toimeen, minkä jälkeen tuo koe suoritettiin. Kun nuo ihmiset sitten tuotiin Fridericus Rex:in palatsiin, niin tuo kuningas halusi kuulla enkelten puhetta, ja seurauksena sitten oli katastrofi. Tai ainakin jotain sellaista tapahtui, mitä sitten ei koskaan mainittu. Kielen kehitystä tutkitaan kaiken aikaa, ja koska kielen oppiminen on mallien kautta opittua toimintaa kuten psykologian perustaja Wilhelm Wundt aikoinaan sanoi. Tai oikeastaan Dr. Margaret Mahler on ehkä saattanut tuon asian pukenut tuohon muotoon.

Tohtori Mahler keksi aikoinaan sellaisen käsitteen, että ihmismieli on ikään kuin valkoinen kirja, johon sitten opettajat sekä kouluttajat tekevät piirroksia. Ja se miksi emme pysty palauttamaan mieliin niitä asioita, mitä esimerkiksi synnytyshuoneessa tapahtui johtuu siitä, että meidän mielemme tai "kirjamme" täytyy kuvioista. Ja koska lapsella on vähemmän elämänkokemusta kuin aikuisilla, niin heidän aivoihinsa tallentuu tietoa erittäin tehokkaasti, ja siksi lapsen on helppo muistaa esimerkiksi USA:n itsenäistymisen vuosiluvun kuin aikuisen. Toki myös aikuiselle tallentuu tietoa, mutta sitä on vaikeampi saada aivoista ulos, ja siksi aikuinen on parempi monisanaisissa sekä pohdintaa vaativissa tehtävissä. Aikuinen osaa paremmin sitten kirjoittaa esseitä, jotka käsittelevät esimerkiksi USA: oikeusjärjestelmää.


Se kuka niin on sanonut on kuitenkin yhdentekevää. Kun Wundt sekä hänen koulukuntansa jäsenet keksivät sen, että ihmisen käytös sekä taidot periytyvät mallioppimisen kautta, niin silloin syntyi paljon mukavia asioita, joista yksi on ajatelma siitä, että ihminen voisi oppia myös eläinten puhetta, tai oikeastaan kyse on psykologien eli psyykkisten ilmiöiden tutkijoiden esittämän teorian  mukaan  tilanteesta, missä niin sanottu “susilapsi" oppii kommunikoimaan eläinten kanssa yhtä luontevasti kuin hän  tekisi kommunikoidessaan ihmisten kanssa. Tuolloin nämä suuret käyttäytymistieteelliset nerot kehittivät tuon “enkelikokeen” pohjalta “Lordi Greystoke"-kokeen, missä ihminen kasvatettaisiin välillä eläinten sekä välillä ihmisten parissa, ja sitten hänestä luotaisiin linkki eläinten sekä ihmisten välille.


Tuo teoria perustuu niihin kokemuksiin, mitä on saatu kaksikulttuurisessa ympäristössä kasvaneista lapsista, joista toinen vanhemmista asuu esimerkiksi kaukana Ranskassa ja toinen taas esimerkiksi Helsingissä. Itse-asiassa aikoinaan suurta suosiota saaneet “Tarzan”-elokuvat sekä sarjakuvalehdet ja kirjat perustuvat siihen ajatukseen, että ihmiselle voitaisiin opettaa eläinten kieltä. Vaikka suuri valtiotieteilijä sekä sotilas Fredrik Suuri teki tai ehkä ideoi sekä  teetti  tuon “enkelikokeen”, niin hän ei kuitenkaan ollut keksinyt tuota ajatusta itse, vaan hän oli oikeastaan varastanut tuon idean adaptaatio-kokeeseen mieheltä nimeltään Homeros.


Kreikan kansallisrunoilija oli kirjoittanut kauan ennen ajanlaskumme alkua “Seireeneistä” eli naista muistuttavista olennoista, jotka houkuttelivat merimiehiä uimaan liian kauas rannasta tai muista aluksistaan, ja sitten nämä miehet hukkuivat. Vaikka tuo olento, josta käytetään nimeä merenneito aluksi vaikuttaa melko mielikuvitukselliselta olennolta, niin itse uskon että kyseessä on nainen tai mies, joka käyttää yksinkertaisesti kahden jalan räpylää, mikä saa aikaan uskomattoman nopeuden vedessä. Ja noita räpylöitä näkee olympia-altaissa, missä niille on oma kilpailunsa.


Kun puhutaan siitä, että esimerkiksi merenneidot ovat ihmisiä, joiden jalkojen paikalla on kalan pyrstö, niin jos vähän tarkemmin ajatellaan, niin saattaa olla niin, että tuo kansa on käyttänyt esimerkiksi tonnikalan tai jonkun muun suurikokoisen kalan ontoksi nyljettyä pyrstöä uimisen apuvälineenä. Tai sitten he ovat vain liittäneet jalkoihinsa levyn, jolla sitten on saatu aikaan erittäin suuri nopeus. Kuitenkin tuollaisia suurikokoisia räpylöitä valmistetaan esimerkiksi välimeren alueella.


Kun puhutaan seireeneistä tai pikemminkin niitä kuvailevista tarinoista, niin kyseessä on eräs maailman vanhimmista versioista, jotka kertovat ihmisistä, jotka ovat kykeneviä kommunikoimaan eläinten kanssa. Kun ajatellaan tuota Homeroksen kuvailemaa kansaa, niin itse olen sitä mieltä, että kyseessä on ehkä joku heimo, joka on aikoinaan elänyt jossain saarella kaukana Monoklidien saaristossa. Ehkä heillä on ollut sellaisia taitoja, että he ovat kyenneet esimerkiksi kutsumaan valaita luokseen jäljittelemällä niiden kutsuhuutoja.

Tuo kansa tai heimo on voinut matkata pitkiäkin matkoja uimalla, jos he ovat käyttäneet kelluntapusseja, jotka on valmistettu eläinten virtsarakoista. Ja ehkä he sitten toimivat myös merirosvoina, mikä selittäisi tuon tehokkaan liikkumistavan. Näet jos noilla henkilöillä olisi käytössään tuollainen räpylä sekä ilmapussit, ja tietenkin he myös hallitsivat korren läpi hengittämisen, niin silloin nämä seireenit voivat ryöstellä laivoja pitkällä emä-aluksestaan, jolloin aluksen avulla ei heitä voisi jäljittää.  Mutta tietenkin voi olla niin, että Homeros on hiukan kohottanut tuon kuningas Odysseuksen mainetta.

Yleensä ihmiset jotka ovat opetelleet vain yhtä asiaa selviävät siitä erittäin nopeasti, vaikka he eivät sitten muuta osaisikaan tehdä. Kuten tiedämme, niin periaatteessa armeijan kannalta edullisinta olisi se, että henkilö osaisi vain ne asiat, mitkä olisivat aseen käsittelyn kannalta välttämättömiä. On olemassa erilaisia sotilasmunkkien yhteisöjä, joista kaikki eivät ole tietenkään kristillisiä. Tällaiset yhteisöt ovat olleet oikeastaan yleisempiä "ei-kristillisessä maailmassa", ja äärimmäinen esimerkki tällaisista yhteisöistä ovat tietenkin samurait, joiden tavaramerkkinä oli äärimmäisen tehokas taistelukoulutus.

On teoriassa mahdollista että henkilölle kehittyisi niin nopeat refleksit, että hän voisi halkaista kohti tulevan luodin miekallaan, mutta itse en kyllä tätä lähtisi kokeilemaan. Ja joidenkin ihmisten mielestä saattaa olla niin, että esimerkiksi Kaspar Hauser olisi tällaisen kokeen uhri, eli hänet olisi äärimmäisellä eristyksellä muutettu "valkoiseksi kirjaksi", mihin sitten voitiin siirtää se malli, mitä armeija halusi. Lievempänä tämä adaptaatio näkyy siinä, että ammattilaisurheilija voittaa aina amatöörin, koska hän voi keskittyä vain omaan suoritukseensa.

http://kielenoppiminen.webnode.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,