Skip to main content

Lentokoneiden seisminen salaisuus: vulkanismin hallintaa sekä tutka-tekniikkaa, joka voi olla jonkun pahin painajainen


Vulkanismia on aina pelätty aivan aiheesta, mutta kun puhutaan teknisestä kehityksestä, niin ehkä tulevaisuudessa me ihmiset voimme hallita tulivuoria. Tämä hallinta on periaatteessa hyvin yksinkertaista, eli tulivuoren magma-säiliöön porataan vain reikiä, joiden kautta se voisi purkaa paineensa hiljaa sekä hallitusti. Nuo reiät voidaan tehdä laser-poralla, ja jos niitä on tarpeeksi, ja ne pidetään auki, niin silloin tuo vulkaani voisi olla purkautumatta.

Kuitenkin on toinen tapa hallita tulivuoria, ja se perustuu siihen, että niiden kraaterit räjäytetään auki tai purkautuvan tulivuoren magma-tiehyitä aletaan laajentaa esimerkiksi räjäyttämällä sen huippu kappaleiksi, jolloin kapillaari-ilmiön vaikutus ei niin suuri olisi, tai ainakin purkaus voisi sattua ennalta arvattavaan aikaan. Tietenkin esimerkiksi laava-virtojen suuntaa on osattu kääntää jo pitkään esimerkiksi maa-valleilla tai kaivamalla niiden reitille ojia.

Eräässä elokuvassa on mainintoja “avaruussukkulan seismisestä salaisuudesta” , joka on oikeastaan ikään kuin vitsi tai syy lähettää tuon elokuvan päähenkilö mielisairaalaan. Mutta kuten tiedämme, niin vulkanismia sekä maanjäristyksiä on kautta aikojen haluttu hyödyntää esimerkiksi taisteluissa. Kun puhutaan siitä, miten monissa kirjoissa esimerkiksi Kaliforniassa olevaan Sand Andreasin mannerlaattojen siirroslinjaan on asennettu vetypommeja, joilla kyseinen osavaltio saadaan sitten vajoamaan veden alle. Kuitenkaan ajatus maanjäristysten hyödyntämisestä esimerkiksi vihollisen ohjus-tukikohtien sekä muiden bunkkerien tuhoamisessa ei ole mitenkään uusi.


Jo Toisen Maailmansodan aikaan oli Britannian ilmavoimilla käytössään 5000 kilon “Tallboy” sekä 10 000 kilon “Grand Slam” pommeja, joiden tarkoitus oli tuhota saksan sukellusvenetukikohtia, jotka olivat maan sisään kaivettuja bunkkereita. Noiden bunkkerien tuhoaminen maanalaisella shokki-aallolla oli tehokas tapa murskata vihollisen tärkeää infrastruktuuria. Tuon jälkeen on noista pommeista kehitelty ydin-latauksilla varustettuja versioita, joiden tuhovoima riittää myös hyvin panssaroitujen kohteiden tuhoamiseen. Kyseiset seismiset pommit ovat muodoltaan pitkiä sekä kapeita, ja niiden toiminta on sellaista, että ensin laskuvarjo kääntää aseen oikeaan asentoon maahan nähden, jonka jälkeen sen raketti-boosteri käynnistyy.

Tuo ase saattaa olla tandem-ydinpommi, eli kaksi tai useampia tällaisia aseita suunnataan samaan kohteeseen siten, että ne iskevät samaan paikkaan muutaman sekunnin välein, jolloin ne porautuvat lopulta myös kaikkein raskaimmin  panssaroitujen bunkkerien katon läpi. Kuitenkaan tämä väline ei ole se kaikkein pelätyin seisminen ase, vaikka se voidaan pudottaa kohteeseensa maapallon kiertoradalta.


Erittäin pelätty malli liittyy sähkömagneettisen säteilyn hyödyntämiseen tuollaisen keinotekoisen maanjäristyksen luomisessa. Tuossa elektromagneettiseen laitteeseen perustuvassa  ratkaisussa maan sisään luodaan keinotekoinen magmatasku, joka sitten saa aikaan sen, että maa alkaa jossain kohtaan tärähdellä, ja tuollainen ihmisen aikaansaama maanjäristys voi olla todella vaarallinen. Meillä on jo tähän tarvittava tekniikka hallussamme. Eli meidän pitää vain lähettää maapallon kiertoradalle joko passiivinen radio-heijastin tai sitten maan kiertoradalle voidaan lähettää kaksi radiomaseria, joiden avulla sitten maan pinnan alle luodaan valokaari.

Tuollaiset radiomaserit voivat olla joko omavaraisia tarvitsemansa energian suhteen, eli nuo välineet olisi varustettu valtavilla aurinkopaneeleilla. Tai sitten ne voivat toimia siten, että noihin satelliitteihin kohdennetaan valtavan voimakkaita radioaaltoja, jotka se sitten kokoaa ja välittää nuo signaalit maan sisään. Tuollainen väline on äärimmäisen vaarallinen, koska sen avulla voidaan esimerkiksi talojen sisään muodostaa valokaaria, joiden takia ihmiset voivat polttaa itsensä todella pahasti.

Nämä ELF-radioon perustuvat maserit voivat tuhota minkä tahansa ydinsukellusveneen, minkä ne havaitsevat. Tuollainen laitteisto on periaatteessa jo olemassa. Tarvitaan vain kaksi tutkavalvontasateliittia kuten “Lacrossea”, joiden tutkat synkronoidaan samalle taajuudelle, ja sitten ne kohdennetaan samaan maapallon kohtaan, johon syntyy sitten erittäin kuuma valokaari. Toki noiden radioiden ei välttämättä tarvitse olla mitään suunnattuja laitteita, vaan aivan tavalliset tutkat voivat aiheuttaa tämän ilmiön, joten periaatteessa kaksi AWACS (Airborne Warning And Control System)-koneet voisivat toimia tällaisina aseina niin, että niiden tutkat säädetään toimimaan samalla aaltopituudella, jolloin noiden radiosäteiden leikkauskohdassa ilmenee tuo ilmiö.

Eli tässä kirjoitelmassa AWACS tarkoittaa kaikkia maailman tutkavalvontakoneita eikä vain USA:n Boeing E-3 “Sentry” tai Venäjän IL-76 “Mainstay”- koneita, joiden tehtävänä on sekä etsiä maan pinnan läheisyydessä lentäviä maaleja, ja ohjata omien hävittäjien toimintaa alaspäin katsovan tutkansa avulla.  Toki jos nuo koneet on varustettu sopivilla tutkilla, niin niillä voidaan etsiä myös sukellusveneitä sekä bunkkereita. Tuolloin niihin pitää vain kiinnittää ELF-tutka, joka voi läpäistä esteitä tehokkaammin, ja tuota aallonpituutta käytetään myös sukellusveneiden viestinnässä, kun vene on erittäin syvällä meren pinnan alla.

NORAD:issa on epäilty että Kanadaan vuonna 1978 pudonneen KOSMOS-954-satelliitin ydinreaktori liittyy tämän tyyppiseen aseeseen, jolla olisi voitu periaatteessa tuhota esimerkiksi Minuteman-ohjuksia siiloihin. Kun pohditaan Kosmos-954-satelliitin rakennetta, niin kyseessä oli ydinkäyttöinen satelliitti, joka toimi kuitenkin vain vuoden verran. Ja tuollaista valtavan voimakkaalla voimanlähteellä varustettua satelliittia ei tehdä ainakaan vuoden kestävää tehtävää varten.


Noiden tehokkaiden kompaktien reaktorien valmistaminen sekä lähettäminen maata kiertävälle radalle ei mikään kovin helppo toimenpide, koska jos raketti hajoaa kesken lähdön, niin silloin korkeasti radioaktiivista ainetta leviää pahimmillaan pitkin maan ilmakehää. Ja jos kyseessä on tällainen ase, niin se voi rauhan aikana toimia SORSAT(Sea Observation Reconnaissance Satellite)-tehtävissä, ja jos siinä on käytössä ELF(Extra Low Frequency)-tutka, niin niiden avulla voivat nuo satelliitit paikantaa minkä hyvänsä sukellusvenen tai bunkkerin mitä maapallolta löytyy. Ja kun kaksi näistä satelliiteista haarukoi tutkansa radioaallot samaan kohteeseen, niin silloin siinä oleva kohde kuumenee välittömästi erittäin kuumaksi.

http://seisminensalaisuus.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,