Skip to main content

Kuka on maailman vaarallisin hakkeri?


Maailman vaarallisin hakkeri lienee 58-vuotias”kreikkalainen matemaatikko” jonka koodinimi on “Astra”. Syy tuon henkilön vaarallisuuteen lienee se, että hän on tunkeutunut monien valtioiden kuten Ranskan sekä USA:n puolustusministeriön tietokoneille. Minulla itselläni on perusteltu syy uskoa tuon henkilön olevan jotenkin perillä erittäin salaisista asioista, jotka voivat vaarantaa kansallista turvallisuutta todella pahoin. Näet tuon henkilön oikeita henkilötietoja ei koskaan olla paljastettu millekään medialle, ja sen takia uskoisin hänen olevan jotain aivan erityistä, koska tuolla tavalla hänen identiteettiään varjellaan niin hyvin.

Muiden maailman vaarallisimpien hakkereiden henkilötiedot on julkaistu, paitsi kahden joista toinen on “Astra”, mikä on tarinoiden mukaan sattumoisin myös Pentagonin huippusalaisen STEALTH-lentokoneen koodinimi, ja samoin erään ilmeisesti Venäläisen hakkerin henkilötietoja ei olla julkaistu paitsi nimi, joka on ilmeisesti kuitenkin jotenkin erikoinen, eli tuo henkilö on nimeltään Vladimir Levin, ja mitään syntymä- tai muita aikoja ei hänestä olla medialle annettu. Kuitenkin media on erittäin hyvä väline, kun ihmisen tärkeyttä näissä asioissa pohditaan.

Jos jostain tavallisesta  henkilöstä tai hänen teostaan kirjoitetaan lehdissä paljon, niin se sitten herättää varmasti kysymyksiä siitä, että millaisiin asioihin hän on päässyt käsiksi?  Eli vaikka hakkerointi vaikuttaa ihmisten mielissä varmaan olevan esimerkkinä  vaarattomasta toiminnasta, niin kuitenkin siihen pitää suhtautua erittäin vakavasti, koska esimerkiksi kun  viranomaistoimintaa koskevia tietoja vuodatetaan asiattomille tahoille, voi jonkun ihmisen henki olla vaarassa.

Kuitenkin monien hakkereiden kohdalla pitää miettiä sitä, että mitä he sitten olivat tehneet, kun tuo tietojärjestelmä antaa heille mahdollisuuden temmeltää siellä kuten he haluavat? Eli miten nuo hakkerit ovat saaneet käsiinsä sellaiset “superkäyttäjän oikeudet”, mitkä antavat oikeuden tehdä uusia käyttäjiä johonkin huippusalaiseen järjestelmään? Mistä hakkeri tietää, että kyseessä ei ole “honey pot”, eli ansaksi tarkoitettu tunnus jonka käyttö sitten saa aikaan sen, että tuo yhteydenottoa sekä sisäänkirjautumista suorittava tietokone etsitään välittömästi esimerkiksi sen paikannustoimintoa hyväksikäyttäen? Kuitenkin pitää muistaa se, että superkäyttäjän tunnuksia ei järjestelmässä saa usein antaa muille, joten se miten nuo henkilöt voivat tehdä esimerkiksi NASA:ssa mitä he haluavat varmasti kiinnostaa poliisia.

Kun puhutaan hakkereista, jotka tekevät uskomattomia temppuja omilla tietokoneillaan, niin tietenkin hekin joskus jäävät kiinni. Kuten tiedämme niin tuollaisen tuotekehitysosaston käytössä oleville palvelimille tai heidän verkossa toimivan virtuaaliseen työskentely tilaansa tunkeutuneen henkilön tekemät vahingot yhtiölle voivat olla todella suuret. Ja tällaiset jopa miljooniin euroihin kohoavat maksut sitten voivat aiheuttaa sen, että tuollainen henkilö voidaan kiristää työskentelemään valtiolliselle tiedustelulle tai sitten pahemmassa tapauksessa hänet voidaan pakottaa tekemään vakoilu-työtä myös yksityisille toimijoille.

Tietenkin tuollaisen hakkerin henkilöllisyys voidaan kätkeä, jos hänellä on sitten jotain tärkeää tietoa päässään, mutta kuitenkin voidaan sanoa, että tällaista henkilöä voidaan helposti kiristää taloudellisilla asioilla toimimaan sellaisen tahon määräysten mukaan, jolla ei ole puhtaita jauhoja  pussissaan. Kuten olen joskus kirjoittanut, niin uskoisin että turvallisuuspalveluilla on maailmalla melko paljon valtuuksia, joten saattaa olla niin, että jotkut hakkerit jatkavat työtään ehkä väärien identiteettien turvin.

Nykyaikaisissa käyttöjärjestelmissä on etäkäytön mahdollisuus, joten nuo hakkerit saattavat itse olla oikeasti vankilassa, mutta he sitten hoitelevat valtiollisen toimijan eli tiedustelun töitä etäkäytön tai ketjutetun etäkäytön avulla niin, että heillä on tietokoneet selleissään, ja niiden avulla sitten otetaan yhteyttä agentin johonkin maahan viemään tietokoneeseen, jota sitten käytetään hakkerointiin. Noita etappi-koneita joita käytetään jäljittämisen estämiseen saattaa olla sijoitettuna eri puolille maailmaa, jotta tuo valtio ei kärähdä tuollaisesta toiminnasta.

Ja tietenkin kiinnostava vaihtoehto olisi se, että tuollainen etappi-tietokone olisi sijoitettu esimerkiksi Kiinaan tai Venäjälle, josta sitten otetaan yhteys USA:ssa olevaan tietokoneeseen. Tällainen järjestely olisi loistava, jotta NSA sitten voisi salata sen, että tuo palvelu onkin hankkimassa tietoja USA:n sisäisistä toimijoista, mutta naamioi tuon iskun sellaiseksi, että se tulee jostain kaukaa Kiinasta tai Venäjältä.

Näin eivät nuo miehet sitten jää kiinni USA:n presidentin tietokantojen tutkimisesta tai hänen henkilökohtaisen postinsa lukemisesta. Se voisi näet vaikeuttaa heidän asemiaan. Tosin lavastettuja hakkeri-iskuja, joita tehdään ulkomailla olevien etäkäytössä olevien tietokoneiden kautta voidaan käyttää myös hyväksi, kun nettisensuuria aletaan tiukentaa. Länsimaissa on sellainen asenne, että se jonka haltuun tietoa uskotaan myös vastaa siitä, että sitä jaetaan vain niille tahoille, joille sitä on oikeus jakaa.


Mutta aina välillä eteen tulee tilanne, missä esimerkiksi poliitikko tai joku virkaansa tai asemaansa väärin käyttävä virkamies haluaa peitellä tekojaan, jolloin kaikkein tyylikkäintä olisi sitten tietenkin ryhtyä sensuroimaan Internetiä. Ja onhan tietoturva melkoista bisnestä, joten olisi varmaan mukavaa, jos oman veljen yhtiöiden toimittama tietoturvaratkaisu komeilee tietokoneen ruudulla. Samoin se että ihmiset siirtyisivät käyttämään maksullisia sähköposteja varmasti toisi lisää tuloja monille web-palveluita tuottaville yrityksille.

http://vaarallinenhakkeri.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,