Skip to main content

Mietelmä pelosta sekä siitä kuinka se hallitsee ihmisten elämää


Pelko on asia, joka laittaa ihmiset tekemään outoja asioita, ja moni melko viaton tempaus saattaa johtua hyvin vakavasta asiasta. Mietittäessä tilannetta, missä esimerkiksi oppilaitoksen opiskelijat ikään kuin täyttävät naapuritalojen pihoja pyörillään sekä mopoilla, niin silloin tietenkin pitää kysyä sellainen kysymys, että eikö tuossa oppilaitoksessa ole sitten mitään omia paikkoja noille välineille?

Tietenkään ei ole normaalia, että opiskelija pitää esimerkiksi mopoaan naapuritalojen pihalla, joten silloin tulee mieleen hyvin ikävä asia, nimittäin onko tuota mopoa tai pyörää sitten uhattu vahingoittaa, kun opiskelija sen sitten toiseen pihaan vie. Kun puhutaan tuollaisesta asiasta, missä esimerkiksi naapurissa on koulukoti tai avovankila, niin silloin voi jollekin ihmiselle tulla mieleen sellainen ajatus, että hän laittaa omia tekojaan noiden jo jostain rikkeestä tai rikoksesta tuomittujen ihmisten niskoille.

Ja tietenkin tarkkailuluokat ovat monissa kouluissa sellaisia, mistä löytyvät aina joka tilanteeseen sopivat “Max ja Moritz”, joiden syyksi laitetaan kaikki paha, mitä maan päältä löytyy. Tuollainen asia on tietenkin väärin, koska jokaisen pitäisi itse omat rangaistuksensa kärsiä. Kun puhutaan rikoksista tiedottamisesta, niin aina pitää hieman miettiä, mitä noista ehkä käsittämättömistä teoista kerrotaan yleisöllä. Näet ainakin sellaisissa tapauksissa, missä toinen henkilö on saanut surmansa pahoinpitelyn seurauksena on vaara siitä, että tekijän päälle vyörytetään muitakin veritekoja, ja hetken päästä hänestä tehdään jutussa oikea sarjamurhaaja, jolla on satoja uhreja ympäri maailmaa.

Tuo ei tietenkään palvele oikeutta eikä yleistä turvallisuutta mitenkään, koska jos vankilassa istuu väärä mies tai nainen, niin oikea murhaaja siten kävelee kadulla. Kun henkilö tekee kovia sekä inhottavia rikoksia, niin silloin hänestä tulee hyvin helposti “perfect enemy” eli täydellinen vihollinen, jota voidaan käyttää hyväksi, kun vaaditaan kovia rangaistuksia sekä suljettuja ja tarkoin valvottuja laitoksia.

Myös esimerkiksi huumenuori joka käyttää huumeita lasten leikkipaikoilla sekä sylkee hiekkalaatikon täyteen huumeruiskuja käy hyvänä esimerkkinä henkilöstä, jonka takia huumeista pitää antaa kovia tuomioita. Kukaan ei noita ihmisiä halua pihalleen, ja varmaan kovin moni ei moninkertaisen pahoinpitelystä tuomitun rikoksenuusijan kuntoutukseen halua rahaa antaa. Vaikka tämä asia ehkä kuulostaa hyvin ikävältä sekä kiusalliselta, niin tuollainen huumeista riippuvainen henkilö voidaan kyllä pakottaa tekemään rikoksia, jotta hän saisi sitten “kamaa”.

Kaikkein pahin tapa hoitaa näitä asioita on pakottaa narkomaanit hakemaan apua joltain “pimeältä poliklinikalta”, jota sitten pitää yllä joku mafian kaltainen rikollisjärjestö, Tuolloin voi joku sitten keksiä sellaisen tempun, että hän pakottaa narkomaaneja tekemään esimerkiksi murhia puolestaan uhkaamalla lopettaa vaikkapa subutex-hoidon.

Ja tietenkin tuollaisilla laittomilla poliklinikoilla on huono maine muutenkin, koska niissä saattavat hoitokustannukset kohota hyvin korkeiksi, jolloin tietenkin henkilön on pakko turvautua rikokseen saadakseen hoitonsa maksettua. Noista paikoista kerrotaan kauhujuttuja, joita voidaan verrata esimerkiksi Auschwitziin. Eli huhuja kuuluu siitä, että niissä on narkomaaneja pakotettu myymään omia elimiään pimeille elinsiirto-markkinoille. Tai sitten tuollaisia yhteiskunnasta pudonneita ihmisiä on  vain murhattu esimerkiksi siirto-sydämen saamisen takia. Tämä voisi olla sellaisen näennäisesti sattumanvaraisen henkirikoksen motiivina ainakin jossain kauhunovellissa, eli joku henkilö sitten ostaa elinsiirteen itselleen, ja palkkamurhaaja käy sitten lahtaamassa jonkun ihmisen, jonka elimet sopivat tuolle tarinan roistolle.

Uskoisin että ainakin joillekin ihmiselle on voinut tällaista tapahtua, koska vaikka aina välillä jopa Euroopassa tulee ilmi tapauksia, missä henkilö on myynyt oman munuaisensa. Mutta kun puhutaan siitä, mitä esimerkiksi jotkut “Kultaisen kolmion” huumekauppiaat tekevät ihmisille, niin noilla henkilöillä ei ehkä mitään moraalia ole. Ja he voivat sitten tilata tuollaisen elinsiirteen hyvin ikävällä tavalla. Itse olen sitä mieltä, että ainakin joissakin tapauksissa kannattaa tarkistaa sellainen asia, että onko esimerkiksi sarjamurhaajan uhreille tehty solu- tai kudostyyppejä koskevia määrityksiä ennen kuolemaa?

Tuolloin sarjamurhaajan motiivina voisi olla se, että hän haluaa toimittaa ehkä jonkun yksityisen poliklinikan tilaamia elimiä, jotka tekevät tällaisia leikkauksia. Jos huumepomo on esimerkiksi saanut sydänsairauden, niin eivät hänen tapansa siitä muutu, ja silloin hän saattaa ideoida murhan, jossa kuolleen henkilön elimiä  voidaan käyttää laittomissa elinsiirroissa.

Näillä ihmisillä on rahaa, suhteita sekä käytössään alaisia, jotka tekevät mitä hän haluaa, kun sopivasta summasta puhutaan. Joten olen joskus ajatellut, että kuinka paljon esimerkiksi Mafia tekee tällaista kauhistuttavaa bisnestä ihmisten elämällä. Syy miksi poliisi ei saa tutustua suoraan esimerkiksi kaikkien laitokselle tulleiden  juttujen asiakirjoihin, johtuu siitä että hän ei laita omia tekojaan muiden päälle. Jopa poliisi voi joskus joutua tappeluun tai menettää malttinsa myös vapaa-aikanaan.

Vaikka tätä ei usein tapahdu, niin aina välillä eteen tulee tapauksia, joissa poliisia epäillään tällaisesta asiasta, ja siksi on tutkinnan kannalta tärkeää, että näitä asioita ei turhaan levitellä, ja tietenkin joku palkkamurhaaja voi esimerkiksi jäljitellä jonkun muun sarjamurhaajan tekniikkaa, ja tällä tavoin yrittää lavastaa muita ihmisiä syylliseksi esimerkiksi todistajien vaientamiseen. Eli mikä olisi mukavampaa kuin laittaa mafiassa olleen “vasikan” murha jonkun häiriintyneen henkilön syyksi. Joten tämän takia pitää tiedoissa, mitä rikoksista jaetaan olla tarkkoja.

https://pimeakronikka.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,