Skip to main content

Informaatiota, salakuuntelua sekä valheellisen tiedon levittämistä: Mitä voisi tapahtua, jos joku pääsee lähettimellä vaikuttamaan viranomaisten salakuuntelu-laitteisiin?

Fort Meade: NSA:n päämaja

Informaatiosodankäynti on yksi kaikkein vähiten tunnetuista, mutta samalla näkyvimmistä tavoista vaikuttaa ihmisten mieliin. Ja yksi ehkä kiinnostavimmista asioista, mitä tässä viime-aikoina on sattunut oli juuri Turkin sotilasvallankaappauksen estäminen, josta on esitetty hyvin mielenkiintoinen “mitä jos”-tyyppinen hypoteesi, tai sitten vain väsymykseltä kuvittelin nähneeni tuollaisen kotisivun, missä tätä Turkin vallankaappausta väitettiin todellisuudessa maan presidentin ideoimaksi toimeksi, jossa armeijan piti ottaa tuon maan parlamentti vangiksi, ja tukea näin presidentin valtaa. Mutta itse en toki tähän teoriaan oikeastaan usko.

Mutta nuo henkilöt unohtivat, että NSA tai joku muu tiedustelupalvelu kuten SVR:n elektronisiin operaatioihin erikoistunut ryhmä olisi saattanut päästä kuuntelemaan heidän toimistojensa salakuuntelulaitteiden signaaleita, ja sitten ehkä jotkut noiden laitosten palveluksessa olevat hakkerit olisivat sitten väärentäneet noiden upseereiden pidätysmääräyksen. Kun tuota melko erikoista ajatusta lähdetään purkamaan, niin mieleeni tulee se, että tuo vallankaappaus saattoi tapahtua presidentin ajatuksesta, jotta hän olisi saanut toimia sekä tehdä, mitä mieleen juolahtaa.

Kun pohditaan Turkin vallankaappausta sekä sen kukistamista, niin olihan noiden kenraalien sekä amiraalien ollut pakko tietää, että heidän toimitilojaan kuunneltiin salaisen poliisin toimesta, joten eivätkö he sitten olleet tietoisia siitä, että nuo puheet vallankaappauksesta saattaisivat aiheuttaa heidän pitätyksensä. Kun mietitään tilannetta, että joku pääsee kuuntelemaan jotain poliisien toimitilojen kuuntelussa käyttämiä  välineitä ikään kuin siivellä, eli hän voisi käyttää DX-radio- kuunteluvälineitä siepatessaan tuon poliisin salakuuntelulaitteen signaaleja, ja tuollaiset huippuluokan radiolaitteet sieppaavat tuollaisen kuuntelulaitteen signaalit erittäin kaukaa.

Vaikka nykyaikaiset salakuuntelulaitteet perustuvat “tietoa keräilevään järjestelmään”, missä käytetään koodattuja signaaleja, joissa hyödynnetään GSM-verkkoa, niin silti ainakin halvemman järjestelmän voi murtaa melko helposti. Nimittäin tuossa älykkäässä kuuntelu-järjestelmässä on huoneistoihin sijoitettu perinteisiä kuuntelulaitteita eli niin sanottuja “lutikoita”, jotka välittävät saamansa tiedot järjestelmän kokooja-komponentille, joka on oikeastaan vain muunnettu GSM-puhelin, mikä välittää noiden “lutikoiden” lähettämän tiedon GSM-verkon kautta poliisille.

Tällaisessa järjestelmässä on kuitenkin “akilleen kantapää”, jos sen huoneistoihin laitetut salakuuntelulaitteet on toteutettu perinteisellä radiotekniikalla, jossa ei käytetä salauksia, jolloin kohde voidaan lavastaa syylliseksi käyttämällä syntetisaattorilla tehtyjä nauhoitteita, jotka lähetetään tehokkaammalla radiolla tuohon kohdejärjestelmään, ja jos lähetysteho on tarpeeksi suuri, eivät nuo alla olevat “lutikat” sitten kuulu noissa laitteissa läpi

Tietenkin kaikki varmaan haluavat kuunnella esimerkiksi poliisin “siivellä” joitakin henkilöitä, ja jos sitten kyseinen järjestelmä on kovin helppo murtaa, niin tuo “ylimääräinen kuuntelija” voi sitten päästä kuuntelemaan noiden lutikoiden tuolle kokoaja-laitteelle lähettämiä signaaleja. Ja sitä kautta sitten voi kuuntelija päästä kuulemaan tuota keskustelua. Tietenkin tuo järjestelmä voidaan rakentaa kokonaan koodatuksi, jolloin nuo huoneistoon piilotetut lähettimet lähettävät viestinsä tukiasemalle koodattuna jolloin sitä ei teoriassa päästä kuuntelemaan.

Kuitenkin koodaus tekee noista laitteista kalliita, ja aina pitää muistaa, että salakuuntelu-laitteisiin tulee aina jonkinlaista hävikkiä, näet jos kohde huomaa noita laitteita, niin hän saattaa tuhota nämä lähettimet vetämällä ne vessasta alas. Syy miksi salakuuntelulaitteen sijoittaminen tilaan on jotenkin järkevämpi ratkaisu kuin käyttää laser-mikrofonia johtuu siitä, että laser-mikrofonin pitää olla näköetäisyyden päässä kohteestaan, ja jos tuo väline tunnistetaan, niin silloin saattaa sen käyttäjä joutua vaikeuksiin. Ja jos jotain asuntoa tarkkaillaan intensiivisesti, niin se sitten vaatii sen, että henkilö saa käyttöönsä asunnon, josta on näköyhteys kohteeseen, tai sitten laser-mikrofoni täytyy asentaa niin, että sitä ei kukaan pääse varastamaan.

Näet jos tuollainen melko hintava väline löytyy maastosta, niin silloin sen kyllä joku noukkii mukaansa, tai jos sillä tähtäillään jonkun asuntoon, ja kohde saa tämän tietää, niin silloin tämä saattaa muuttua väkivaltaiseksi.  Tuollainen radioaaltoon perustuva salakuuntelulaitteita hyödyntävä järjestelmä on siitä hyvä, että se voidaan sijoittaa myös paikkaan, josta ei ole näköyhteyttä kohde-asuntoon. Kuitenkin jos koko järjestelmä toteutetaan koodeja käyttävillä komponenteilla, niin sen hinta olisi melko kova. Näitä järjestelmiä on erilaisia, ja niiden paljastaminen on todella vaikeaa, jos kyseiset laitteet tehdään oikein.

Tuolloin ne varustetaan Flash-muisteilla, jotka tyhjennetään herätesignaaleilla. Kun puhutaan salakuuntelusta, niin kaikkein helpointa se on toteuttaa muuten sellaisella modifioidulla GSM-puhelimella, joka jätetään vain auki ihmisten huoneisiin. Tuolloin on muuten sitten muistettava, että esimerkiksi WhatsAppissa on olemassa tuo mahdollisuus soittaa videopuheluita, ja jos tuo sovellus laitetaan väärin kiinni, niin silloin puhelimen toisessa päässä oleva henkilö voi kuulla kaikki, mitä huoneessa puhutaan.


WhatsAppin avulla tapahtuvassa salakuuntelussa voidaan tehdä niin, että jonkun kaverin puhelimen WhatsApp sovellus vain jätetään auki, kun ryhmä poistuu talosta, ja sitten voidaan kuunnella noita keskusteluja salaa. Salakuuntelu-sovellukset ovat oikeastaan vain eräänlaisia WhatsAppeja, jotka saattavat vain aueta niin, että ne eivät tuo puhelimen ruutuun kuvaa. Ja tuollainen ohjelma voidaan tehdä niin, että siinä on kaksi komponenttia. Soittava sovellus sekä puhelun vastaanottava sovellus, joka sitten aktivoidaan soittamalla tuo datapuhelu.

Tuo soitto avaa sovelluksen, mikä on täysin näkymätön puhelimen käyttäjille. Ja sitten tuo salakuuntelija vain käyttää oman puhelimensa äänitys-ominaisuuksia tai sitten hän voi myös liittää puhelimen tietokoneeseen. Kyseinen sovellus ei ehkä ole suoraan ladattavissa mistään sovelluskaupasta, mutta sen ehkä pystyy jonkinlainen kehittäjä modifioimaan WhatsAppin lähdekoodista, jos hänellä on käytössään hyvät sovellusohjelmointi-ympäristöt sekä jonkin verran taitoja, jotka koskevat GSM-puhelinten sovelluskehitystä.

Ja hän voi siirtää tuon oman sovelluksensa toisille esimerkiksi käyttämällä sähköposteja, sekä ehdottamalla sitä kautta sovelluksen asentamista jostain linkistä. Tai sitten hän voi ottaa jossain juhlissa tuon kohteensa puhelimen “lainaksi” ja käyttää esimerkiksi SD-korttia ohjelman siirtämiseen puhelimeen. Eli hän vain varastaa puhelimen hetkeksi, menee vessaan ja väittää sen jälkeen löytäneensä puhelimen vaikka lattialta.

Kuitenkin kun palataan taas siihen kuuluisaan “informaatiosotaan”, niin ainahan nuo puhelun nauhoitukset voidaan tekaista esimerkiksi mikserillä, jota myös kutsutaan nimellä “Britney Spears”-generaattori, ja sitten noita tekaistuja nauhoja voidaan käyttää henkilön maineen tuhoamiseen. Tuolloin tarvitaan vain henkilön äänen kuva, jonka jälkeen automatisoitu laitteisto sitten voi asettaa nuo mikserin säätimet niin, että ääni kuulostaa tarkalleen samalta kuin oikealla kohde henkilöllä, ja sitten vain täytyy puhua mikrofoniin, jolloin hänet voidaan lavastaa syylliseksi. Silloin voidaan radiolähettimen avulla lähettää tuollainen syntetisaattorilla tehty radio-nauha tuohon salakuuntelijan omaan vastaanottimeen, jolloin vastustajan lavastaminen rikolliseksi onnistuu erittäin hyvin.

http://marxjatalous.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,