Skip to main content

Voidaanko nisäkkään ihoon liittää lehtivihreää tuottava geeni, joka tekisi sen nahasta yhteyttävän?

 Vihermamba (Dendroaspis angusticeps)
on äärimmäisen vaarallinen myrkkykäärme

Maapallon ensimmäiset eliöt eivät käyttäneet klorofylliä eli lehtivihreää yhteyttämiseen, vaan niiden biokemialliset prosessit perustuvat samoihin molekyyleihin kuin nykyisten purppura-bakteerien yhteyttämiseen käyttämä prosessi. Toisin sanoen maailman ensimmäiset eliöt olivat punaisia, mikä sitten tietenkin saa aikaan sellaisia mielikuvia, kuin että maan pinnalla saattoi olla punaisia lammikoita, joissa noita bakteereja eli. Vaikka lehtivihreä pidetään tietenkin vain kasveille kuuluvana osana, niin toki muidenkin eliöiden ihossa tapahtuu erilaisia vitamiinisynteeseja, ja esimerkiksi ihmisen elimistössä tapahtuva D-vitamiinisynteesi on eräänlaista yhteyttämistä, vaikka ihminen ei selviäkään ilman happea.


Kun puhutaan purppura-bakteereista, niin myöskään nämä eivät selviä pimeässä ilman happea, mutta myös normaalit kasvit tarvitsevat pimeällä happea omien biokemiallisten prosessien ylläpitoon, eli kasvi tulee toimeen anaerobisessa ympäristössä oikeastaan vain silloin kun se saa tarpeeksi auringonvaloa. Mutta kuten tiedämme, niin klorofylli-molekyyli on luonnon ainoa vihreä molekyyli, ja sen tähden osalla liskoista on kyky käyttää fotosynteesiä elimistössään, mikä tarkoittaa sitä, että eliön elimistö kykenee pelkistämään hiilidioksidista happea, joka on sivutuote tuossa prosessissa, missä eliön eli kasvin tai eläimen elimistö valmistaa erilaisia sokereita omaan käyttöönsä.


En tiedä kuinka suuren osan esimerkiksi vihreän gekko-liskon tai vihreän- eli vihermamban sokerinsaannista tuo niiden ihon vihreä väri kattaa, mutta ainakin ne todistavat, että vihreitä liskoja tai käärmeitä on olemassa.  Tässä sitten käsittelen myös kasveja samalla tavoin kuin eläimiä, eli niilläkin on elimistö eli tukirakenne sekä vettä kuljettavia johto-suonia sekä lehtiä, joka koostuu selluloosasta ja muista vastaavista aineista.Eli tämän takia voidaan sanoa, että kasveillakin on elimistö.  Syy miksi kasvi tarvitsee pimeällä happea johtuu sen energiantarpeesta.


Päivällä se saa yhteyttämiseen tarvitsemansa energian auringonvalosta, mutta yöllä kasvi tuottaa tarvitsemansa energian mitokondrioissa, jotka sitten tietenkin vaativat happea pystyäkseen tuottamaan aminohappo-synteesin vaatiman energian. Eli päivällä metsä tuottaa happea ilmakehään, koska se on silloin kasville tarpeeton, lukuunottamatta OH-ryhmän molekyylejä, joissa vety on yhdistynyt happeen, mutta muuten happi on kasville myrkky, koska se muuttaa tietyt yhdisteet palaviksi, vaikka se olisi vain sitoutunut niihin


Se että maapallon ensimmäinen bakteeri on ollut punainen tuo mieleeni sellaisen ikään kuin hieman naurettavan ajatuksen siitä, että olisiko paholainen mahdollisesti joku olio, jonka ihossa olisi samoja purppura-molekyylejä kuin noissa Maapallon ensimmäisissä organismeissa. Me kaikki olemme lukeneet geeniteknologiasta, missä geenejä yhdistellään lajien välillä, ja esimerkiksi etanoille on siirretty geenejä, jotka saavat sen ihon yhteyttämään.Tuolloin kyseessä on vihreä etana, jota ei luonnossa ilmeisesti ole ollenkaan. Temppu tehdään niin, että ensin eristetään kavin klorofyllin tuotantoa säätelevä geeni, joka sitten yhdistetään etanan soluihin sen ollessa munassa.


Tuolloin sitten tuo etana alkaa yhteyttämään. Mutta tuollainen geeninsiirto olisi melkein yhtä helppo tehdä nisäkkäälle. Sikiön ollessa pelkästään yhden solun kokoinen, voidaan sen tumaan ruiskuttaa vierasta DNA:ta melko yksinkertaisin menetelmin, ja sitten tuo DNA-pätkä jää tuon eliön elimistöön sen loppuelämän ajaksi. Tuollaisia tutkimuksia tehdään huhujen mukaan laitoksissa, joiden nimiä ei koskaan mainita. Kuitenkin kun puhutaan esimerkiksi Josif Stalinin sekä muiden vastaavien käsityksestä armeijasta, niin varmasti asevoimissa on tehty geneettistä tutkimusta, jotta nuo laitokset saisivat käyttöönsä vain parhaita miehiä. Joten esimerkiksi erikoisjoukkojen sotilaiden DNA:t varmasti on tutkittu, jotta niitä voidaan verrata noihin joukko-osastoihin pyrkivien henkilöiden DNA:han. Ja tuota geneettistä tietoa on käytetty noiden operaattoreiden valitsemiseen, eli taisteluissa tehtävistään erinomaisesti suoriutuneiden sotilaiden käytöstä sekä muita taitoa ohjaavia geenejä on verrattu toisiinsa.


Tuolloin on pyritty selvittämään se, millainen olisi ihanteellinen operaattori noihin tehtäviin. Ja joidenkin lähteiden mukaan esimerkiksi Uudessa Seelannissa on tavattu lampaita, joiden iho on ollut vihreä. Mutta jos palataan tähän purppura-molekyyliin, niin silloin tällöin olen miettinyt, että olisiko joku ihminen sitten aikojen alussa onnistunut liittämään esimerkiksi juuri purppura-bakteerin geenejä oman ihonsa soluihin vahingossa.


Tuollainen tilanne voisi tapahtua siten, että kyseinen bakteeri siirtää vahingossa omia geenejään ihmisen ihon orvaskeden solujen sisään, jolloin ihmisen iho voisi muuttua punaiseksi. Tahaton geenien vaihto voisi tapahtua retroviruksen kautta, joka sitten siirtää perimänsä ihmisen ihosolut. Ja jos tuo kuvitteellinen virus olisi syntynyt purppura-bakteerin sisällä, niin se voisi sitten siirtää tuon geenin ihmiseen, jos tuo virus vain sattuisi tarttumaan ihon soluihin, kuten esimerkiksi Hantavirus tekee.


Kyseinen ajatelma tietenkin on vain sellaista teoreettista pohdintaa tai huvittelua aamun ratoksi. Mutta kun mietitään sitä mahdollisuutta, että joku laboratorio loisi keinotekoisen retroviruksen, minkä se sitten siirtää ihmiseen. Tuolloin voisi sitten syntyä ihminen, jonka iho on punainen. Ja koska tuollainen ihminen kykenisi yhteyttämään, niin hän olisi paljon tavallista ihmistä kestävämpi sekä vahvempi. Kun palataan noihin DNA-testeihin, niin periaatteessa voitaisiin luoda “NAVY SEAL”-virus, joka sitten muuttaisi ihmiset ihanteellisiksi erikoisjoukkojen sotilaiksi perimänsä puolesta. Mutta tietenkin perimä on vain osa ihmisen taitoja, ja siksi myös koulutus on tärkeää.


Mutta kun puhutaan siitä, että vaikka perimä vaikuttaisi vain kymmenessä prosentissa esimerkiksi ihmisen soittotaidossa tai että tuota perimän vaikutusta voidaan kompensoida ankaralla harjoittelulla, niin kuitenkin jos ihmisen perimä on kohdallaan, niin silloin tuo harjoittelu tuo hänelle nopeammin parempia tuloksi. Ja tämä ajatelma viruksesta, joka muuttaa käytöstä perustuu siihen, että meidän fenotyypit eli ulkoiset piirteemme eivät mitenkään ole riippuvia siitä, mitä oma genotyyppimme eli perimämme olisi.

Tuossa kuvitteellisessa viruksessa olevat perimän palaset siis vaikuttaisivat vain niihin ominaisuuksiin, mitä ei päällepäin näe. Tällöin tuo ihminen olisi päällepäin katsoen aivan kuten ennen, mutta hänen sisällään on tapahtunut muutoksia. Joten ehkä tämä on tulevaisuudessa jonkun filmin aiheena, ja ainahan näistä asioista voidaan keskustella nykyaikaisen bioteknologian valossa. Muistakaa että esimerkiksi bioteknologiaa koskevaa lainsäädäntöä ei edes kaikissa maailman maissa ole, ja noiden laboratorioiden välineitä voidaan käyttää etäkäytön avulla jopa maapallon toiselta puolen. Eli nukkukaa hyvin, ja uskokaa vain ihmisten hyvyyteen.

https://sites.google.com/view/voikoihoyhteyttaa/etusivu

http://voikoihoyhteyttaa.webnode.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,