Skip to main content

Informaatio-operaatiot voivat vaarantaa demokratian erittäin vaarallisella tavalla

EC-130J COMMANDO SOLO 

Kimmo Huosionmaa

Propaganda tai Informaatiosodankäynti on hyvin mielenkiintoinen tutkimuskohde, koska siinä tarvittavat välineet ovat lähes kaikkien saatavilla. Tuon sodankäynnin muodon käyttö ei rajoitu pelkästään rauhan aikaan, vaan sitä voidaan käyttää myös täysimittaisessa sodassa vihollisen moraalin murtamiseen sekä muihin tukitoimiin kuten vastapuolen kommunikaation sotkemiseen. Sodan aikaan Informaatio-operaatioiden avulla voidaan esimerkiksi tykistön tulta johtaa niin, että ne ampuvat omia joukkoja, mikä voi sitten aiheuttaa hyvin vakavan loven vihollisen keskinäiseen luottamukseen.


Tai sitten ne voivat häiritä taktista viestintää niin, että esimerkiksi ilmatukea koskevat pyynnöt eivät välity vihollisen lentokoneille, sekä muutenkin sotkea langatonta dataverkkoa, jolloin vaikkapa Predatorien sekä muiden UCAV-lennokkien hallinta on mahdotonta eikä GPS saa yhteyttä satelliittiin. uo vaikeuttaa vihollisen operaatioita jonkin verran, eikä GPS:n avulla hakeutuvien asejärjestelmien käyttö ehkä onnistu niin hyvin kuin pitäisi. Eli noiden aseiden osumatarkkuus alenee, kun niiden GPS-laitteiden viestintää häiritään sopivalla taajuudella toimivien radioiden avulla.


Tuo iskun muoto on myös ilmainen, koska siinä voidaan käyttää avoimen lähdekoodin julkaisualustoja. Joten tästä voitte päätellä, että kyse on oikeastaan pelkästä harhatiedon levittämisestä, ja tuolla tavoin pyritään vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin. Samoin tuo Informaatio-operaatiot muodostavat uhan demokratialle, ja niiden käyttö voi olla hyvin monipuolista. Eli näistä operaatioista on erilaisia versioita, joista yksi on tiedon kerääminen sekä sen muuttaminen aseeksi. Tuollainen operaatio voisi olla esimerkiksi gallupien tekeminen ja sitä kautta voidaan hankkia tietoja siitä, millaisista asioista äänestäjät sitten pitävät, ja miten he haluavat asioitaan hoidettavan.



Gallupien avulla voidaan sitten tehdä profiilit siitä, millaisia puheita äänestäjät poliitikoilta haluavat, ja sitten tuota tietoa voidaan käyttää hyväksi, kun joidenkin kansankiihottajien puheita aletaan sorvata. Eli kyseessä on periaatteessa äärimmäinen populismi, jossa kansalle luvataan sitä, mitä he sattuvat haluamaan, ja sitten tietenkin edessä on joissakin tapauksissa ollut äänivyöry, jolloin joku ääriryhmä on saattanut saada enemmistön parlamentissa.



Tuollaisten ääriryhmien tapa toimia on se, että ihmisille luvataan kaiken maailman perättömiä asioita, joista yksi on se, että heidän ei tarvitse missään nimessä esimerkiksi tinkiä palkoistaan tai sitten voidaan saman tien luvata maassa täystyöllisyyttä, jos ihmiset äänestävät noita ääriryhmien edustajia. Tuolloin yleensä on suuri työttömyys, jolloin ihmisillä on pulaa vähän kaikesta, ja kun heille luvataan sitten esimerkiksi mahdollisuutta päästä armeijaan tai poliisiin töihin, niin sitten tietenkin on ihmisiä, joita tällainen malli kiinnostaa, ja sitten voidaan joltain vähemmistöltä viedä kansalaisoikeudet.



Silloin ihmisille tarjotaan sijaiskärsijöitä, joita voidaan syyttää kaikesta mahdollisesta, ja samalla tietenkin korostetaan sitä, kuinka vain olemalla kovia, niin silloin voidaan päästä tuloksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että osa maan kansalaisista tuomitaan ikään kuin pakkotyöhön, jotta muut voivat sitten istua mukavasti omilla palleillaan ,ja komentaa muita tekemään asioita, joita he eivät itse halua tehdä. Kuitenkin Informaatio-operaatioiden uhka on myös hyvin todellinen muilla tavoin. Tätä sodankäynnin muotoa missä vihollisen tai vastapuolen tiedotusvälineisiin ujutetaan pidetään usein väkivallattomaan metodologiaan perustuvana toimintana, joten sen vaaraa ei tiedosteta, vaikka informaatio-operaatioita voidaan käyttää esimerkiksi kansanryhmien vastaiseen kiihottamiseen.



Näiden operaatioiden ongelma on siinä, että niissä käytettävät välineet saa kuka hyvänsä ostettua kaupasta. Ja noiden operaatioiden välineitä ovat kotisivut, sanomalehtiin ujutetut valheelliset tiedot sekä epäjärjestyksen lietsominen. Tuolloin valtioon aiheutetaan sekasortoinen tila, jotta se voidaan sitten valloittaa tai sen johtoon voidaan nostaa nukkehallitus. Mutta tietenkin esimerkiksi viranomaisten tietoverkkoon solutetun harhatiedon vaara on erittäin suuri. Kun puhutaan esimerkiksi EC-130 “COMMANDO SOLO”:n kaltaisista lentokoneista, niin niiden varustukseen kuuluu esimerkiksi tehokas TV-lähetin sekä kyky käyttää myös VHF-taajuuksia, jolloin sen avulla voidaan ottaa myös esimerkiksi poliisien tietoverkkoja sekä radioita hallintaan. Periaatteessa tuollainen operaatio voisi saada aikaan sen, että joku suurvalta laukaisee ydinaseet toista vastaan, koska heidän komentojärjestelmäänsä on ujutettu esimerkiksi väärä kotisivu, jonka avulla esimerkiksi NORAD:in isolle ruudulle ujutetaan tietoja Venäläisten hyökkäyksestä, mikä tapahtuu ydinaseita käyttämällä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lockheed_EC-130J


Kun vain jollekin tietylle alueelle suunnataan valheellista tietoa, niin silloin käydään niin sanotusti rajoitettua informaatio-sotaa, jossa viranomaisten kommunikaatiota häiritään antamalla heille esimerkiksi tekaistuja hälytyksiä tilanteista, missä poliisi on joutunut ammutuksi. Tuolloin useita partioita voidaan kääntää väärään suuntaan, mutta tämän kaltaisessa operaatiossa on omat vaaransa, nimittäin jos tuollaista disinformaatiota välitetään vaikkapa alueella, missä on mielenosoittajia, niin silloin saattaa viranomaisten tulenkäyttö kohdistua siviileihin. Ja tällainen tilanne missä poliiseja ohjataan muualle, voi johtua tilanteesta, että oman valtion erikoisjoukot operoivat alueella tai agentteja haetaan vihamielisestä maasta.Kuitenkin suuren luokan informaatio-operaatioiden riski on siinä, että niissä käytetään esimerkiksi hyödyksi dubattuja uutislähetyksiä, joissa levitetään perätöntä tietoa.



Tuolloin tilanne on se, että ihmiset eivät voi erottaa valheellista mediaa aidosta, ja silloin voi eteen tulla tilanne, missä teoriassa koko valtio ajautuu sekasortoon. Samoin tuota operaatiota voidaan tehostaa lisäämällä jaettuun informaatioon esimerkiksi subliminaalisia viestejä, ja jos esimerkiksi panttivankitilanteessa tuon tilanteen aiheuttajaan suunnataan aistiärsykkeiden alapuolella olevaa informaatiota kuten infraääntä, niin silloin jos komennot ovat vääriä voi tilanne leimahtaa liekkeihin, ja esimerkiksi Wacossa Texasissa FBI kokeili tuollaista infraääni-käskytystä erään uskonlahkon toimintoihin linnoittautuneiden jäsenten pakottamiseksi antautumaan, mutta tulos oli se, että koko lahko poltti itsensä. Ja tuosta sitten on kysytty, että käyttikö FBI vahingossa väärää käskyttämisen käytettvää nauhaa, vai sanoiko joku sanat “do it” väärässä kohdassa, jolloin infraäänen taajuudella toimivan kaiuttimen kautta tuleva väärä viesti sai aikaan sen, että nuo lahkon jäsenet surmaamaan itsensä.



Tämä on muuten vanha teoria siitä, että jotku “black metal”-bändit olisivat laittaneet vastaavia viestejä omille nauhoilleen, ja seurauksena on väitteiden mukaan ollut itsemurhia. Ja joskus näistä rokkarien itsemurhista eli  tapauksista missä nuori on surmannut itsensä kuunnellen samalla jonkun bändin levyä  on ollut myös kuulusteluja mm. USA:n Kongressissa. Kuulustelut ovat koskeneet väitteitä, joiden mukaan joku olisi laittanut itsemurhaan yllyttäviä havaittavan tai tietoisuuteen pääsevän aistiärsykkeen ulkopuolella olevia tietyn viestin sisältäviä äänitteitä joillekin CD-levyille, ja tuolloin epäiltiin sitä, että joku olisi testannut “psykoepidemiaa” näillä CD-levyllä, mutta siitä ei ole koskaan saatu todisteita. Tiedetään vain se, että jotkut nuoret tekivät 1980-luvulla itsemurhia  tietyn tyyppistä musiikkia sisältäviä CD-levyjä kuunnellessaan. Ja tapauksista oli aikoinaan melko paljon polemiikkia, mutta mitään syytteitä ei nostettu eikä pidätyksiä näiden tapausten osalta tehty.


Informaatio-operaatiot voivat kohdistua myös yksityisiin yrityksiin, jolloin voidaan laskea irti tietoja mahdollisesta tulosvaroituksesta, jolloin yhtiön osakkeiden arvo laskee, ja vaikka uutinen sitten myöhemmin korjataan, niin vahinko on jo ehtinyt tapahtua. Eli joku operaatioon osallistuva taho voi tuolloin hankkia kohdeyrityksestä useita osakkeita ikään kuin alennettuun hintaan, ja kun yhtiön osakkeiden kurssi palautuu ennalleen, niin sitten nuo osakkeet voidaan myydä suurella voitolla, jolloin kyseessä on puhtaasti rahan saamiseksi suoritettu operaatio.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,