Skip to main content

Miksi NASA muokkaa sivuillaan olevia kuvia Photoshopilla?

https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/huygensartistrendering_full_main.jpg

Yllä on photoshopilla käsitelty kuva, johon on lisätty “Huygens”-laskeutuja kymmenen vuoden jälkeen laskeutumisesta. Se mikä tästä kuvasta tekee oudon on se, että se on laitettu NASA:n kotisivuille. Eli kuten huomaamme, niin kuva on erittäin hyvin tehty, joten totta kai se on upea, eli siinä olevan “laskeutujan” päälle on tehty hiekkaa ja muuta, jotta se näyttäisi 10 vuotta tuolla taivaankappaleella olevalta laitteelta. Joten hyvin tuo photoshoppaaja on työnsä tehnyt.


Tämän seuraavan kirjoitelman tarkoitus on olla vain pohtiva mietelmä siitä, miten paljon julkishallinnon alaisen eli verorahoilla maksetun organisaation jäsenet saavat muokata esimerkiksi laitteidensa ottamia kuvia?  Kun NASA ja ESA julkistavat kotisivuillaan kuvia, jotka on valmistettu photoshopilla, niin omasta mielestäni ne kyllä syyllistyvät jonkinlaiseen totuuden vääristelyyn. Ja tietenkin tällainen kuvien muokkaaminen varmasti herättää joidenkin ihmisten mielessä kysymyksen, että mitä tuolla photoshopin käytöllä oikeastaan halutaan peitellä?


Vaikka kuvien muokkaaminen tekee niistä tietenkin näyttäviä, niin silloin kuitenkin voitaisiin alkuperäinen kuva laittaa sinne sivuille näkyviin, jotta noiden kuvien sisältämä informaatio välittyisi myös muille ihmisille. Tarkalleen ottaen kuvien photoshoppaus sitten saa aikaan sen, että niitä koskevia huhuja alkaa kiertää myös Internetissä, ja sitten tietenkin myös sellaisia teorioita aletaan esittää, että ne olisivat esimerkiksi “Solar Warden”-ohjelmassa luotuja “hoax”-tiedostoja, joilla peitellään jotain suuria asioita, kuten mahdollisesti salassa pidettyä tukikohtaa jossain tuolla avaruudessa. Kun vanhoja kirjoja selataan, niin silloin tietenkin voidaan niistä löytää esimerkiksi mainintoja MOL (Manned Orbital Laboratory)-asemasta, joka ei koskaan lentänyt Maata kiertävälle radalle, joten tällaiset ohjelmat joihin on sijoitettu miljoonia, mutta peruttu viime hetkellä tietenkin ruokkivat huhuja salaisista avaruusohjelmista, joita ei koskaan olla paljastettu ihmisille.


Olen monesti ihmetellyt, että miksi ESA eli Euroopan avaruusjärjestö sekä NASA antavat julkisuuteen Photoshopattuja kuvia, joihin on lisätty noita luotaimia? Esimerkiksi ESA:n “Huygens”-laskeutujan ottamiin kuviin on ilmaantunut photoshopilla lisätty elementti, mikä on tuo luotain itse. Muutenkin noista kuvista, mitä esimerkiksi Titanin pinnalta on otettu ei oikeastaan tiedä, mikä niissä on totta ja mikä tarua? Eli kun puhutaan noista photoshopilla käsitellyistä kuvista, niin tietenkin ne julkaistaan julkishallintoon kuuluvan organisaation kotisivuilla, ja tietenkin voidaan asiaa pohtia leikillisesti vaikka niin, että noilla kuvilla peitellään salaista Titanissa sijaitsevaa tukikohtaa.


Vaikka itse en tuohon salaperäiseen tukikohtaan kuitenkaan usko, niin silti voisin kyllä sanoa, että kun kuvia käsitellään kuvankäsittelyohjelmilla, niin ihminen joka väittää niiden olevan astronauttien ottamia on kuitenkin oikeutettu tähän uskoon, eli tuohon teoriaan uskovat väittävät, että noita kuvia vääristellään, koska halutaan peitellä esimerkiksi salaperäistä “Solar Warden”-ohjelmaa. Tuollaiseen teoriaan uskovat väittävät, että noiden photoshopilla käsiteltyjen kuvien tarkoitus olisi peittää esimerkiksi se, että tuonne kauas onkin lähtenyt kaksi luotainta yhden asemasta, ja miksi näin ei olisi käynyt? Kun insinööri tekee työtään, niin hän ei koskaan jätä mitään yhden kortin varaan, vaan ehkä tuonne Saturnuksen järjestelmään on lähetetty toinenkin luotain, mutta miksi tuon “toisen luotaimen” lähettäjä sitten peittelisi tuota laitetta sekä sen olemassaoloa?


Tämän takia ihmettelen, että miksi näitä kuvia oikeastaan muokataan, vaikka tietenkin tiedän, että niihin halutaan näyttävyyttä. Kun NASA:n “Cassini”-luotain sitten syöksyi kohti Saturnusta, niin ihmisille näytettiin upeita fotorealistisia animaatioita, joiden tarkoitusta kyllä sitten ihmettelen. Nimittäin noiden luotainten mukana on ilmeisesti myös ohuen hiilikuidusta tehdyn varren päässä olevia kameroita, joilla voidaan tarkkailla luotainten kuntoa, joten miksi NASA on nähnyt niin paljon vaivaa valmistaakseen noita trikkikuvia?


Ja miksi niihin lisätään yksityiskohtia, jotka hämärtävät sitä näkymää, minkä luotain todellisuudessa välitti Maahan? Jos tuollaisen tieteellisen järjestön kotisivuilla julkaistaan jotain kuvia, jotka on tehty photoshopilla, niin silloin kyllä tämän teon tarkoitusta vähän ihmettelen. Kun palataan tuohon “Huygens”-lakeutujaan, niin silloin tietenkin itse ihmettelen sitä, että miksi se operoi niin kauhean lyhyen aikaa? Tuon luotaimen piti olla sellainen alus, joka lähettää ensimmäisen kerran kuvia Titan-kuun pinnalta, ja Titan on ainoa aurinkokunnan kuu, missä ilmanpaine vastaa likipitäen Maan pinnalla olevaa painetta.


Kyseisen kuun kaasukehä koostuu pääosin metaanista sekä ammoniakista, jotka ovat erittäin voimakkaita kasvihuonekaasuja. Ja tämän takia Titanista olisi voitu olettaa saatavan tietoja siitä, miten elämä joskus syntyi sekä joidenkin optimistien mielestä tuossa kuussa olisi voinut olla myös arkkibakteereja, mutta sitten kun “Huygens”-laskeutuja sitten laskeutui Titanin pinnalle, oli siinä ainoastaan normaali kemiallinen paristo. Eli miksi tuota laskeutujaa ei varustettu RTG:llä eli Cesium-paristoilla, joilla se olisi voinut toimia pidemmän aikaa, kuin kemiallisella paristolla. “Huygens”-laskeutuja on ollut melko paljon sivussa tuosta tehtävästä, ja joidenkin ihmisten mielestä sitä esitellään vähän turhan pienellä volyymillä.


Tähän luotaimeen ja sen ottamiin photoshopilla käsiteltyihin  kuviin liittyy sellainen ilmeisesti erikoinen salaliittoteoria, jonka mukaan nuo kuvat liittyvät “Solar Warden”-ohjelmaan, eli eräiden ihmisten mielestä ne voisivat olla astronauttien ottamia, mutta kuitenkaan tästä asiasta ei olla mitään todisteita koskaan esitetty. Mutta itse kyllä vähän mietin sitä, että mitä varten viranomaisten kotisivuilla julkaistaan noita muokattuja kuvia?  Kun puhutaan salaliitoista, niin sillä yleensä tarkoitetaan kaikkia mahdollisia asioita, joista ei jakseta tai haluta puhua. Eli ehkä tähän photoshopin käyttöön on olemassa aivan normaali selitys, jota vain ei olla huomattu kertoa ihmisille.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,