Skip to main content

Never say never again (Mietelmiä kirjoituksista sekä siitä, miten asioista pitäisi ainakin omasta mielestäni puhua)



Kimmo Huosionmaa

Olen monta kertaa sanonut lopettavani nämä kirjoitukset, mutta tässä siis pieni korjaus toiseksi viimeiseen kirjoitukseen, tai miten näitä nyt sitten lasketaan, eli missään nimessä ei mitään päätöksiä saa koskaan tehdä lopullisesti. Älä koskaan sano “ei koskaan”, ja itse asiassa näitä tekstejä jatkossakin tulee myös tänne, joten sen takia tämäkin päivitys on tänne ladattu, mutta aina välillä en viitsi tai halua käyttää omaa Gmail-tai Google-osoitetta, kun kirjaudun koneelle, joten silloin kirjoittelen WordPressiin. Mutta kuten aina ennenkin niin sen piti sitten olla viimeinen kerta kun kirjoittelen tänne. Kuitenkin aina välillä taas mieli muuttuu, joten siksi tähän taas sitten palaan. Eli "palaja takaisin mä sua odotin", kuten laulussa kerran sanottiin.



Kuitenkin kun kirjoittaminen on hauskaa sekä itselleni tärkeä elämään kuuluva asia, niin itse kyllä näitä kirjoituksia haluan tietenkin jatkaa. Se mitä ihminen kirjoittaa on tärkeää sen kokonaiskuvan kannalta, mitä hän muille itsestään antaa. Ja usein ihmisen vihamiesten hänestä antama kuva on jotenkin yksipuolinen. Siinä hoetaan vain sellaista mantraa, mikä muka oikeuttaa tuon henkilön ihmisarvon polkemisen, ja kyseinen asia saattaa olla vain yksi lause, minkä kiusaamisen kohde on joskus sanonut jossain tilanteessa, mikä on jäänyt hänen vihamiehilleen pyörimään heidän päähänsä.


Se että joihinkin teksteihin tulee kommentteja kertoo siitä, että niitä luetaan, joten kiitos kaikille niillekin, jotka ovat niihin jotain negatiivista kirjoittaneet. Kirjoittaminen on hauskaa, vaikka se käsittelee välillä asioita, joita ei ole mukavaa seurata. Mutta kuitenkin tässä sitten voisin sanoa, että varmaan lähes kaikki uutiset maailmassa käsittelevät asioita, jotka eivät ole mitenkään mukavia. Vai voitteko koskaan sanoa, että missään todellisessa lehdistössä käsitellään viikkokausia asioita, jotka ovat positiivisia.


Eli viha ja pelko myyvät, ja lehdissä sitten tietenkin eteen tulee välillä sellaisia tilanteita, että niissä käsitellään asioita vähän liiankin perusteellisesti. Ja kuitenkin noita juttuja luetaan erittäin tarkasti. Mutta kuten olen aina kirjoittanut tai sanonut, niin silloin tällöin voi olla järkevää vaihtaa hiukan ympäristöä, ja kaikille maailman tietokoneilla ei julkaisu-alustoille kannata kirjautua minkään Google-tilin kautta, mutta tässä vaiheessa sitten voin sanoa, että tietenkin myös WordPress on loistava alusta, jos haluaa kirjoitella sellaista, mitä haluaa netissä jakaa.


Kun puhutaan vihasta sekä pelosta, niin tietenkin on asioita, joista ei pitäisi kirjoittaa, ja tietenkin esimerkiksi aseiden muuttaminen on asia, josta ei ehkä kaikkea tarvitse tietää. Mutta tietenkin esimerkiski liittämällä johonkin ampumahiihto-kivääriin kahvan, jolla sen lukkoa vedellään edestakaisin saadaan aseen tulinopeutta kasvatettua. Mutta kuitenkin voidaan sanoa, että vihalle ja pelolle voidaan tehdä jotain. Jos ihminen saa jonkun kaverin puolustamaan itseään, niin se tietenkin on erittäin hyvä asia, mutta kuitenkin jos ihminen uskaltaa puolustaa itseään niin se on vielä parempi asia.


Kiusaaminen on aina samanlaista oli se sitten koulu- tai työpaikkakiusaamista, ja siihen yleensä kuuluu ihmisen vähätteleminen. Mutta tässä sitten voisin kuitenkin sanoa, että jos kiusaajia kuuntelee vähän tarkemmin, niin silloin voidaan huomauttaa siitä, että he jakavat tietoa kovin yksipuolisesti. Itse en kovin paljon heidän mielipiteitään ymmärrä, koska osa noista repliikeistä, mitä sellaisten ihmisten suusta kuulee eivät merkitse että ihminen olisi jotenkin tyhmä. Vai mitä tyhmää siinä on, jos toinen sanoo tullessaan sadepäivänä sisään huoneeseen “että minä tykkään kävellä ulkona sateessa”.

Että tuollainen sanonta voi olla jonkun mielestä jotenkin tyhmä. Itse olen kuullut vastaavia sanomisia miljoonia kertoja, ja niihin en koskaan ole kiinnittänyt sen kummempaa huomiota. Kunnes eräänä päivänä eräs ihminen kertoi jostain vuosikymmeniä sitten tapahtuneesta asiasta, joka muka leimasi toisen tyhmäksi. Itse kirjoittelen jatkuvasti asioista, jotka eivät niin kamalan normaaleja ole, mutta kukaan ei niistä ole mitään sen suurempia virheitä löytänyt, eli kuten tiedämme niin kiusaaja takertuu yhteen sanaan tai lauseeseen, mikä sitten tekee ihmisestä jotenkin oudon sekä tyhmän.


Samalla kuitenkaan ei ole olemassa mitään suurta kokonaisuutta, millä ihmistä voidaan arvioida. Eli on vain ehkä yksi lause, jota sitten hoetaan sekä toistellaan kuin jotain mantraa. Ja kuten tiedämme, niin jokainen joka on kiusaajan kanssa eri mieltä on jotenkin tyhmä. Kiusaaja ei näet itse kykene mitenkään muodostamaan itsestään mitään kovin realistista kuvaa, vaan hän näkee kaikki muut itsensä alapuolella olevina olentoina.


Samoin kaikki mitä tuollainen jengien kuningas sitten sanoo on ilmeisesti hänestä jotenkin hauskaa, koska itse en nyt aivan yhden lauseen perusteella ryhdy mielipidettä toisista rakentamaan. Eli joskus ihminen voi vaikuttaa ensin karhealta ja mieleen tulee heti  luotaantyöntävä persoona, mutta myöhemmin hän saattaa sitten muuttua mielenkiintoiseksi sekä älykkääksi ihmiseksi, joka ehkä osaa keskustella monista asioista. Mutta kaikilla asioilla on kääntöpuolensa. Tällä tarkoitan sitä, että on paljon ihmisiä, jotka tuovat mieleen oikean maailmaa nähneen henkilön, mutta sitten kun hänen kanssaan keskustellaan, niin saattaa olla niin, että kaukomatkoilla hän on nähnyt vain hotellin tai sitten hän saattaa keskustella vain jostain vaatteista tai ostoksistaan.


Tai sitten tuo karkea henkilö voi osoittautua joksikin vielä pahemmaksi kuin miltä hän vaikuttaa. Kuten olen kirjoittanut monesti, niin se että ihmisillä on huonot sosiaaliset taidot ei tarkoita sitä, että hän ei olisi sosiaalinen. Kun ajatellaan ihmistä, jolla on surkeat sosiaaliset taidot, niin silloin mieleen tulee takavuosien TV-sarja “Nortia”, missä päähenkilö ei omaa mitään todellisia sosiaalisia taitoja, vai mitä pitäisitte ihmisestä, joka on toisen pahoinpidellyt useita kertoja, ja sitten tuomion tullessa, vetoaa  hän siihen, että hän jää silloin ilman jengiään tai että hän joutuu vankilaan. Tuolloin päähenkilö sanoo, että jos minut tuomitaan, niin joudun vankilaan, joten siksi hän pyytää toista ottamaan syyt tekoihinsa päälleen.


Samoin olen muutamia kertoja törmännyt ilmiöön, missä toista vastaan rikkoneet henkilöt henkilöt jatkuvasti hokevat sanaa “me”, kun he ovat toistuvasti pilanneet toisen liiketoimia tai tehneet hänelle muuta vääryyttä esimerkiksi levittämällä valheellista tietoa. Silloin ajatellaan vain sitä, miten paljon “me” joudumme kärsimään, vaikka tuolloin pitää sitten muistaa, että uhria pitäisi tuolloin vähän muistaa. Kuitenkin uhri jää tuolloin täysin huomaamatta, koska tuolloin osataan vain ajatella sitä omaa itseä, joka teki toiselle väärin, ja se sitten on saattanut maksaa uhrille todellisuudessa koko elämän. Tämä koskee erittäin ikävällä tavalla valehtelua sekä väärän tiedon levittämistä, joka saattaa aiheuttaa ihmiselle lopun elämäksi traumoja.


Vai mitä pidätte tapauksista, joissa ihmisen väitetään esimerkiksi myyneen huumeita tai tehneen esimerkiksi lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, kun hän hakee esimerkiksi lastenhoitajan työtä? Siinä voi sitten käydä niin, että tuollainen ihminen leimataan lopun iäkseen, vaikka mitään hän ei olisi tehnyt. Riittää että joku esimies kirjoittaa tuollaisesta asiasta johonkin sähköpostiin, jolloin ihminen sitten leimautuu, ja “juttu lähtee liikkeelle”, jolloin saattaa työpaikka jäädä saamatta. Mutta sitten tietenkin voi käydä niin, että juttu leviää kautta koko Suomen, kun sitä aletaan levitellä ympäri kaiken maailman kokouksien.


Eli vaikka joku olisi puhunut epäilyksestä tai kuulopuheesta, niin kuitenkin joku muu voi ottaa sen puheen todesta, jolloin seuraukset saattavat tuollaisen henkilön kohdalla olla hyvin vakavat. Toisin sanoen hän voi esimerkiksi vaihtaa maata tai ammattia, sekä muuten kohdata syrjimistä. Tällaisen lastenhoitajan työn kohdalla sitten kyse on hyvin ikävästä asiasta, koska tuolloin on kyse kutsumusammatista, jossa ihmisen pitää olla innostunut sekä haluta tehdä työtä lasten kanssa. Ei niin että vastaava henkilö ei muihin töihin soveltuisi tai että hän ei sitten voisi kouluttautua vaikka rakennusinsinööriksi tai sähkömieheksi tai metsuriksi,  mutta kuitenkin on hyvin ikävää, jos hänen tilalleen tulee ihminen, joka ei koe mitään kiinnostusta alaansa kohtaan.


Tuollainen asioiden levittely saattaa aiheuttaa sen, että uhri ei koskaan saa liiketoimia  pyörimään, koska hänen kanssaan ei haluta tehdä sopimuksia, koska hänen menneisyytensä ei muka sitten ole sopiva yrittäjälle. Eli siinä sitten menee vain toisen elämä pilalle, mutta mitään se ei tietenkään muille merkitse. Kuitenkin kunnianloukkaukseen sekä väärän tiedon levittämiseen suhtaudutaan maassamme jotenkin kevyesti. Se että ihmisestä kerrotaan siihen sävyyn, että hän on jotenkin rikollinen puolen sivun lööpeissä, ja sitten oikaisu tulee johonkin viitos-sivulle pienellä sivun yläreunaan laitettuun kirjoitukseen ei varmaan kovin miellyttävä tapa korjata väärää tietoa ole.

https://avoimenkoodinmaailma.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,