Skip to main content

Kansallisromantiikkaa sekä Thule-yhteisö


1. Salaseurat sekä niiden vaikutus kansalliseen itsetuntoon

Salaseurat ja suljetut yhteisöt olivat aina ennen olleet sellaisia paikkoja, missä ihmiset kohtasivat toisiaan ikään kuin toistensa vertaisina ilman pelkoa salaisen poliisin iskuista sekä sensuuriviranomaisten toiminnasta. Vaikka noita salaseuroja ei virallisesti maassamme oikeastaan pidetä muuna kuin rikkaiden poikien sekä tyttöjen huvituksena, niin todellisuudessa nuo seurat saattoivat olla erittäin tarkkoja jäsentensä taustoista. Samoin noilla salaseuroilla oli tapana se, että kyseisen seuran jäsenet vannoivat pitävänsä seuroissa kerrotut asiat omana tietonaan.


Toki keisarin vastaiset mielipiteet piti pitää omana tietona, ja varsinkin jos niitä esitti yliopiston professorin tasoinen virkamies, niin hän olisi voinut saada noista asioista sekä sanomisista melko paljon vaikeuksia. Keisarin urkintakoneisto olisi voinut saada tuon mielipiteen ilmaisun tietoonsa, ja vaikka virallista sensuuria ei ollut olemassakaan, niin toki suuriruhtinaan sekä venäjän keisarin arvostelu oli ylimmiltä virkamiehiltä kiellettyä. Se voitiin katsoa tuona pysähtyneisyyden aikana yllytykseksi, ja silloin piti professorin erota virastaan sekä häntä ehkä kehotettiin poistumaan maasta.


2. Kansallisromantiikka


Nuo meidän kansalliset salaseuramme kuten lauantaiseura kuitenkin kokoontuivat miettimään omaa kansallista identiteettiämme sekä sitä, että olemmeko halukkaita olemaan venäläisiä vai ruotsalaisia tai ehkä meidän piti heidän mielestään olla suomalaisia. Mutta kuten tiedämme, niin tuo järjestö tai keskustelupiiri ovat oman kansallisen identiteettimme muodostumisen kannalta erittäin tärkeitä. Tuossa piirissä tutkittiin vanhaa suomalaista kansantarustoa, ja siellä alettiin korostaa maamme loistavaa historiaa.


Tuo kansallisromantiikkaa korostava katsantokanta kuitenkin antoi voimaa fennomanialle, joka syntyi ajatuksesta, että suomalaiset olisivat jotenkin muita parempia kansoja. Tuo katsantokanta sitten johti myöhemmin “ryssävihaksi” kutsutun aatteen leviämiseen, mikä myöhemmin vaikutti maamme ulkopolitiikkaan aina Toisen Maailmansodan päättymiseen asti, ja tuohon aatteeseen kuului tietenkin Vänrikki Stoolin tarinoiden kaltaisen kirjallisuuden avulla luotuun kuvaan sankarillisista taistelijoista, jotka uhrautuvasti taistelivat venäläisiä vastaan vuonna 1808-1809 sodissa.


2.1 Thule-yhteys


En tiedä onko esimerkiksi noilla lauantaiseuran miehillä kuten Sibeliuksella sekä Gallen-Kallelalla yhteyksiä Saksassa vaikuttaneeseen salaperäiseen Thule-yhteisöön, jota pidetään NSDAP:n prototyyppinä. Tuo yhteisö on hiukan huonosti tunnettu, koska suuri osa sen asiakirjoista on hävitetty jo 1920-luvulla. Thulen ideana oli synnyttää kuva saksalaisista ikään kuin tarunhohtoisten germaanien sekä salaperäisten “arjalaisten” jälkeläisinä. Kyseisen järjestön palveluksessa olleet runoilijat ja kirjailijat kirjoittivat tunnettuja romaaneja uudestaan, jotta niistä saatiin esiin esimerkiksi “arjalainen historia”.
Eli nuo Thulen palveluksessa olleet kirjailijat puhuivat jatkuvasti Ultima Thulesta, tarunhohtoisesta paikasta, mistä saksalaiset olivat muka tulleet. Työ tehtiin niin, että nuo mentorit kirjoittivat Platonin teokset uudestaan niin, että sanan “Atlantis” paikalle kirjoitettiin sanat Ultima Thule.


Tuossa työssä tietenkin käytettiin hyväksi myös oikeasti olemassa olleiden ritarijärjestöjen nimiä . Samoin nuo kirjailijat loivat tarunhohtoiset “Teutoniritarit” yksinkertaisesti muttamalla historian kirjoista tutut Temppeliherrat tuollaisiksi teutoneiksi. Thulen työntekijät loivat sitten erityisen uuden mielikuvituksellisen ritarityypin, joka sai vaikutteita myös eteläisen euroopan vampyyritarinoista. Todellisuudessa temppu tehtiin ottamalla historiasta oikea, mutta vähän tunnettu ritarikunta, jonka jälkeen sen suuruutta alettiin korostaa kirjoittamalla esimerkiksi joukko tunnettuja taisteluita tuon ritarikunnan nimiin.


2.2 Teutonit 1800-luvun jediritarit


Thulen kehittämän muunnelman mukaan teutonit olivat kuolemattomia. Kun tuo Thulen kirjailijoiden kehittelemä teutoni sai surmansa, niin hän sitten muuttui eräänlaiseksi vampyyriksi, joka taisteli vihollista vastaan kunnes kaikki viholliset olivat kuolleita. Tuon uuden tyyppisen mytologian mukaan nuo oikeasti olemassa olleet ritarit olivat oikeasti kuolemattomia. Thulen tarkoitus oli korostaa saksalaisen ritarikunnan olleen todellisuudessa euroopan mahtavin järjestö, jonka kunnian veivät juutalaiset. Mutta varsinkin tässä Thulen “teutoni-mallissa” ideana oli se, että kirjoitus oli oltava mielenkiintoista, jotta sitä luettaisiin vapaaehtoisesti.


Nuo Thulen mielikuvituksen tuottamar teutonit ovat oikeastaan eräänlaisia Jedi-ritareita, joilla oli “aitoa arjalaisverta suonissaan”. Jedien sekä Thule-teutonien yhteys on siinä, että noilla Tähtien Sota-elokuvien supertaistelijoilla sekä noilla 1800-luvun kansallisromanttisilla taistelijoilla oli myös esimerkiksi telekineettisiä kykyjä, joilla nämä henkilöt sitten saattoivat esimerkiksi lennättää miekkoja pitkin huoneita sekä kaukokuristaa uhrejaan. Tuollaiset kyvyt omasi tietenkin vain puhtaan arjalaisen perimän omaava teutoni, ja muutenkin noilla 1800-luvun hengentuotteilla sekä George Lucasin luomilla hahmoilla on paljon yhteistä, joten onkohan tuossa hahmossa hiukan plagioitu noita tekstejä.


2.3 VRIL yhteisö


1800-luvulla Thule kehitteli käsitteen nimeltään VIRL. Se perustui löyhästi Edward Bulwer-Lyttonin kirjan Vril upcoming the new race-nimiseen kirjaan. Tuon VRIL-käsitteen mukaan Ultima Thulea hallitsi erityinen VRIL-kansa, jolla oli käytössään erityinen “musta aurinko”-niminen koje, jolla he sitten puolustivat Ultima Thulea. Myöhemmin Waffen-SS-perusti “Sonderkommando VRIL”-nimisen huippusalaisen toimintaryhmän, jonka tuote oli huippusalainen Natsi-UFO eli VRIL V-5 HÖNEBRU.


Tuota lentävää lautasta ei koskaan virallisten tietojen mukaan rakennettu, mutta siitä on olemassa erilaisia rakennuspiirustuksia, joten ainakin joidenkin ihmisten mukaan Saksalaiset aikoivat vakavissaan rakentaa tuon lentävän lautasen, joka olisi liikkunut sen kehälle säteittäisesti asennettujen suihkuturbiinien avulla. Jos se olisi toteutettu, niin V-5 olisi ollut täysin ylivoimainen  liittoutuneiden koneisiin nähden. Tuo projekti kuitenkin lakkautettiin, koska koneen rakentaminen ei olisi kannattanut polttoainepulan takia.


3. Kuningas Arthur ja pyöreän pöydän ritarit


Nuo uuspakanistiseksi muuttuneen järjestön jäsenet aikoivat luoda eräänlaisen “mustan jeesuksen”. Tuo toimintamalli oli se, että 12 tuohon aatteeseen hyvin perehtynyttä henkilöä ympäröisi johtajansa kuten Raamatun mukaan tapahtui Jeesukselle. Ja sitten he ikään kuin “pumppasivat” tuon henkilön täyteen aatettaan. Kuten arvata saattaa, niin noiden okkultistien ajattelutapa oli sikäli mielenkiintoinen, että he ajattelivat luoda käänteisen jeesuksen eli “antikrituksen”, joka toimisi maailman kuninkaana.


Noissa Ahnenerben luomissa teksteissä esimerkiksi tuo pääsiäisyön kuuluisa jalkojen pesu käännettiin niin, että opetuslapset palvelivat tuota propagandaministeriön luomaa johtajaa joka sitten vapautui tuosta syytteestä. En tiedä paljonko noita tekstejä oikeasti luettiin, mutta nuo tekstit luotiin mauttoman propagandan välineeksi kertomaan kaikille ihmisille, että johtajaa on uskottava jokaisessa asiassa, mitä hän sanoo. Tämän takia nuo mentalistit sitten kehittelivät omia muunnelmia noista meille pyhistä teksteistä, ja monet noista legendaarisista rinausteksteistä on jäänyt historian hämärään, kun ne on poltettu jossain takassa sodan edettyä siihen pisteeseen, että Saksan armeija kävi taistelua Berliinin porteilla.


3.1 Nostradamuksen tekstien muuttaminen palvelemaan poliittista tarkoitusta.


Eli tuon ajatuksen pohjana on ollut Raamattu. Siinä olevat tekstit valjastettiin palvelemaan tuon oudon yhteisön tarkoitusta. Esimerkiksi nuo Thulen työntekijät väittivät, että Pyöreän pöydän ritarien “Kuningas Arthur” on itse asiassa Jeesus. Ja he loivat sitten omasta päästään oman “kristus-hahmonsa”, joka oli kantanut aseita,  sekä myös määrännyt Jerusalemin hävitettäväksi. Kuten varmasti tiedämme, niin nuo tekstit hävitettiin Sodan jälkeen puhtaana natsipropagandana. Toisen Maailmansodan aikaan esimerkiksi Waffen-SS:llä oli osasto, joka kirjoitti Nostradamuksen ennustuksia uusiksi, jotta ne tukisivat enemmän Saksan kantaa asioihin.

Ahnenerbe-osaston toiminta perustui siihen, että esimerkiksi historiallisia esineitä väärennettiin niin, että ne tukivat natsipropagandaa. Tuo osasto toimi siten niin, että he muuntelivat raamatun tekstejä sekä arkeologisia löydöksiä siten, että esimerkiksi Mooses esitettiin arjalaisena ja faarao oli aivan muuta. Eli he yksinkertaisesti vaihtoivat noiden tahojen paikat, jotta saatiin vetävää tekstiä, jolla voitiin korostaa natsien olleen peräisin jostain tarujen paratiisista. Mutta kuten tiedämme, niin tuo yhteys suomalaisiin fennofiileihin saattoi olla niin, että nuo suhteet eivät kovin vakavia ole. Toki saattaa olla niin, että esimerkiksi Sibelius teki tilaustöitä noille miehille, jotka myöhemmin muuttuivat historian verisimmiksi diktaattoreiksi, tai sitten natsit vain kertoilivat suhteestaan tuohon säveltäjään, jotta saisivat maailman uskomaan, että heillä oli jotain kannattajia myös itsenäisissä maissa.


Toki Sibeliuksella oli sopimus saksalaisen kustantamon kanssa, ja siksi hän saattoi tuntea joitain “kulttuurinatseja”, joiden nimiä en tässä ryhdy arvailemaan. Mutta kun puhutaan esimerkiksi Ahnenerben vaikutuksesta Saksan sotaponnisteluihin Toisen Maailmansodan aikaan, niin silloin se toimi niin, että noita ehkä rintamalla palvelleita miehiä “sidottiin häpeän köysiin”, eli Ahnenerbe saattoi “runoilla” aivan tavallisille upseereille sekä miehille urotekoja, joita ei koskaan tapahtunut, sekä myös tekaista liikesuhteita länsivaltojen liikemiehiin sekä kulttuurivaikuttajiin, yksinkertaisesti esittämällä sopimuksia, mistä nuo uhrit eivät koskaan ole kuulleetkaan. Noiden ansiottomien mitalien perusteella sitten Waffen-SS kiristi noita henkilöitä, väittäen heidän itse väärentäneen taisteluraportteja.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,