1. Miksi vesi on tärkeää?
Jos planeetalla on vettä, niin se voi silloin olla kohteena mahdolliselle avaruusmatkalle, on normaalisti se, mitä esimerkiksi tiedejulkaisuissa kerrotaan. Mutta asia ei ole aivan niin yksinkertainen kuin miltä päällepäin näyttää. Nimittäin vesi voi vaarantaa koko tehtävän, koska se saattaa elättää bakteereja, jotka voivat infektoida koko aluksen miehistön hyvin pahasti, joten sen tähden veden löytyminen planeetoilta ei ole ehkä aina hyvä asia avaruusmatkaa ajatellen.
Mikäli esimerkiksi Jupiterin Europa-kuuhun tehdään joku matka, niin silloin ongelmana on se, että tuon kuun pinta on jääkuoren peitossa. Ja silloin tuo jääkuori voi romahtaa aluksen painon alla, tai sitten siihen aukeaa railo yllättäen. Tuolloin miehistö saattaa esimerkiksi saada tuota vettä päälleen, kuten monesti olen kirjoittanut. Mutta toki muutkin mahdollisuudet veden tuottamiseen ovat olemassa, ja esimerkiksi kidevesi voisi olla paljon lupaavampi mahdollisuus tuon veden tuottamiseksi kuin virtaava vesi. Toki kidevedessäkin voisi teoriassa elää jonkinlaisia eliöitä, mutta se on todella hyvin epävarmaa.
2. Hiilivety- ja arkkiplaneetan mahdollisuudet
Jos planeetan kaasukehässä sekä pinnalla on vapaana huomattava määrä hiilivetyjä, niin silloin kyseessä voisi olla paljon lupaavampi kohde tukikohtaa ajatellen. Eli jos tuo planeetta olisi ihmiselle hyvin vihamielinen, niin silloin tietenkin myös ihmisen elinympäristö on noille olioille samalla tavoin myrkyllinen. Samoin jos planeetan organismi syntetisoisi happea jostain yhdisteestä, niin silloin puhdas tai vapaana oleva happi olisi sille liian reaktiivinen aine, jolloin tuo organismi menehtyisi meidän kaasukehässämme.
Mutta hiilivedyn avulla voidaan tuottaa energiaa hyvin helposti polttokennoilla, ja jos tuolta planeetalta löytyy happea esimerkiksi jostain yhdisteestä, niin sitä voidaan silloin kemiallisesti erottaa sen kaasukehästä. Esimerkiksi hiilimonoksidikaasukehän ollessa kyseessä voidaan tuo hiilimonoksidi ohjata aktiivihiilisuodattimen läpi, jolloin tietenkin voidaan tukikohta perustaa esimerkiksi Venukseen. Tuollainen tukikohta vaatisi tietenkin hyvän lämpöeristyksen, jonka ansiosta tuo Venuksen pinnalla oleva tukikohta voisi pitää lämmön ulkopuolella.
Operointi tuon planeetan pinnalla tapahtuisi masuunisuojapukujen sekä kaasunaamareiden avulla, ja planeetan paksua kaasukehää voidaan tietenkin hyödyntää esimerkiksi tuulivoimaloiden muodossa, joten ehkä Venus voisi olla hyvin lupaava matkakohde tulevaisuudessa. Mutta ennen kuin noita planeettojen välisiä matkoja edes aletaan harkita, pitää tekniikan hiukan kehittyä, ja myös se pitää tiedostaa, että tuolta kohdeplaneetalta pitää saada jotain konkreettista hyötyä, jotta avaruusmatkaan tarvittavia miljardisatsauksia voidaan perustella. Toki robottien avulla tapahtuva planeetan hyödyntäminen olisi varmasti hyvin järkevä ratkaisu.
3.Robottien käyttö avaruuden kaupallisessa hyödyntämisessä
Tekoälyn sekä robottien avulla voidaan avaruudessa tehdä todella paljon ilman, että ihminen altistuu millekään vaaralle. Eli esimerkiksi Mars olisi metallipitoisena planeettana järkevä kohde kaupallista hyötyä ajatellen, ja tietenkin asteroidit ovat todella potentiaalisia matkakohteita kaivostoimintaa ajatellen. Eli voidaan ajatella vaikkapa Atlas-raketin kokoinen alus, joka vaeltaa sähköstaattisten työntöjärjestelmien kuten ionimoottoreiden avulla asteroidivyöhykkeessä sekä poimisi sieltä pieniä, hyödyntämiskelpoisia kivenmurikoita omaan lastitilaansa. Tuon kiven valitsemisessa alus käyttäisi esimerkiksi massaspektrometriä sekä muita sensoreita, joiden avulla se voisi poimia tuolta vyöhykkeeltä esimerkiksi mahdollisia jättiläistimantteja tai huomattavia määriä platinaa sisältäviä kappaleita.
Eli asteroidivyöhykkeeltä mennään sitten tulevaisuudessa hakemaan sitä, mitä maassa ei ole. Näitä asioita ovat esimerkiksi iridiumin kaltaiset platinametallit, joita on maankuoressa erittäin vähän. Ja tietenkin asteroidivyöhykkeellä voidaan rakentaa noita tulevaisuuden tähtien välisiä avaruusaluksia, joiden moottoreita ei voida turvallisesti käynnistää Maata kiertävällä radalla. Sen takia noita aluksia rakennettaisiin asteroidivyöhykkeellä, ja sitten ne hinataan Jupiteria kiertävälle radalle, jossa niiden ajoainesäiliöt täytetään Helium 3:lla, tai sitten mahdollisten tähtienvälisten ramjetien käynnistys voi olla sellainen, että tuo alus hinataan ensin kauas maasta, jonka jälkeen tuo aluksen magneettinen imujärjestelmä käynnistetään.
3.1 Interstellaaristen lentojen tukialue voi sijaita tulevaisuudessa asteroidivyöhykkeellä.
Nuo kaukaisessa tulevaisuudessa toteutettavat fuusioraketit käyttävät tulevaisuudessa eräänlaista avustettua fuusiota, jossa aluksen sähköenergia luodaan normaalilla ydinreaktorilla, ja sitten aluksen läpi vedetään tuota ionisoitunutta vetyä magneettikentän avulla. Ja kun tuo plasmanauha ohjataan aluksen taakse, niin siihen kohdennetaan laserien avulla energia, mikä käynnistää fuusioreaktion. Eli mikään itsejatkuva spontaani ei tuo reaktio olisi, ja lasereiden sammuttaminen sammuttaa myös tuon keinoauringon, mikä sitten työntää alusta eteenpäin Kuitenkin on mahdollista kehittää vielä tehokkaampi moottori, joka perustuu antimateriaan.
Tuo kuvitteellinen alus varustetaan silloin hiukkaskiihdyttimillä, minkä avulla osa plasmasta muutetaan antimateriaksi, ja sitten antimateriasuihku yhdistetään normaalin materian kanssa, jolloin alus saa valtaisan sysäyksen. Ja tietenkin sen ulkopuolelle voidaan asentaa hiukkaskiihdytin, jolloin kyseessä olisi WARP-moottori. Tuon teoriassa valon nopeuden ylityksen mahdollistava moottori tarvitsee tietenkin valtaisan energian, jotta sen antama kiihtyvyys olisi tarpeeksi voimakas Tai muuten tuo kiihdytys valon nopeuteen kestää todella kauan.
Eli WARP-alus olisi sellainen, että se käyttäisi hybridi-moottoreita. Eli ensin antimateriaa käyttävä alus hinataan pluton radan ulkopuolelle,ja sitten sen moottori käynnistetään. Tuota antimateriaa käytetään valtavan voimakkaan sähkövirran luomiseen sekä aluksen työntämiseen eteenpäin, mutta samalla tietenkin toimii myös WARP,joka vetää universumin ioneja aluksen kulkusuuntaa vasten. Ja näin ehkä sitten saavutetaan tilanne, missä valon nopeus on teoreettisesti mahdollista ylittää.
elainasiaa.blogspot.fi
Comments
Post a Comment