Skip to main content

Piruja sekä demoneja ja niihin liittyviä pohdintoja nykytieteen valossa


Muistan erään kirjan, missä oli tarinoita kummituksista. Siinä kerrottiin tarinaa pirusta, joka tuli ihmisten päähän kummittelemaan, ja siitä pääsi sitten eroon menemällä polvelle sekä tekemällä samalla ristinmerkin maahan. Kun asiaa hiukan tarkemmin miettii, niin silloin voidaan ajatella kyseessä olevan esimerkiksi sellainen asia, että henkilö painuu polvistuessaan jonkun penkereen alapuolelle, jolloin ääni katoaa päästä. Toisaalta voin kertoa, että tuon tarinan ajankohta on olut 1800-luvulla, jolloin näihin asioihin uskottiin oikeasti.

Eli henkilö todellisuudessa kuulee ehkä veden pintaa pitkin kulkeutuvaa puhetta, ja kun hän sitten menee polvelle, niin hän sitten painuu penkereen alle. Tai sitten jos ääni on kovin heikko, niin silloin tuo lehtien kohina sitten peittää tuon heikon äänen Toinen versio voisi olla se, että jos metsä on kovin hiljainen, eli henkilö on ikään kuin ärsykeadaptaatiossa, niin hän saa ikään kuin takaumia, missä hän muistelee esimerkiksi perheenjäsenen juoppohulluuskohtauksia. Ja kun hän sitten rukoilee, niin tuo henkilö on saanut ajatuksensa kääntymään pois tuosta muistosta, joka voi olla myös torjuttu. Toki noiden äänten alkuperä voi olla vaikkapa hallusinaatioita aikaansaava sieni.

Jos pieni lapsi kokee kotona pahoinpitelyä tai pelännyt juoppoa henkilöä, niin silloin hän kokee ikään kuin PTSD:n kaltaisen tilan, missä tuo muisto saattaa vielä vuosia myöhemmin pyrkiä pintaan eli tietoisuuteen. Ja jos tuo asia on tapahtunut lapsen ollessa hyvin pieni, niin silloin se voi palata muistoihin hänen koko elämänsä ajan, ja osa takaumista on todellisuudessa ikään kuin ääniä, jotka palaavat ihmisen tietoisuuteen hänen ollessaan yksin. Tai sitten keskushermoston kasvaimet saavat aikaan sen, että henkilö alkaa kuulla ääniä päässään.

Tuollaiset takaumat voivat saada aikaan aggressiivista käytöstä sekä muita psyykkisiä oireita. Ja niiden syy pitää aina selvittää, jotta voidaan saada selville se, miksi kyseinen henkilö kärsii noista oireista, jotta voidaan myös huolehtia hänen oikeusturvastaan sekä selvittää se, että salataanko jonkun ihmisen toimesta jotain vakavampiakin asioita. Eli tietenkään rukous ei ole missään nimessä mikään parannuskeino, vaan tällaisessa tilanteessa pitää aina ottaa yhteyttä osaavaan neurologian tai psykiatrisen terveydenhuollon ammattilaiseen, joka sitten tutkii henkilön, jotta myös keskushermoston kasvaimet voidaan sulkea pois. Se mitä lääkkeitä tai muita hoitoja potilas saa, on tietenkin tapauskohtaista.

Toisinaan esimerkiksi modernilla sotanäyttämöllä taistelleet miehet ovat kokeneet sellaisia asioita, että he kuulevat puhetta tai muita ääniä päänsä sisällä, ja se saattaa johtua esimerkiksi erilaisten psykologisten aseiden käytöstä, joista yksi on tietenkin sellaiset kaiuttimet, jotka antavat ihmisen kuuloalueen rajalla olevaa ääntä, minkä tarkoitus on saada vastapuolen sotilaat kauhun valtaan. Osa noista kaiuttimista on sellaisia, että ne panevat kalloluut resoinoimaan.

Tällaisessa tapauksessa saattaa käydä niin, että tuo kaiutin saa aikaan ääniä ihmisten pään sisään. Joissain tapauksissa kyseessä saattaa olla erityinen suunnattu kaiutin eli LRAD-laite, ja joskus olen miettinyt sitä, että voiko äärimmäisen voimakas radioaalto saada aikaan sen, että ihmisen päähän syntyy kuuloefekti. Eli kyseessä olisi tilanne, missä ihmisen hermosto muuttuu radiovastaannottimeksi, ja tämä saattaisi olla mahdollista, koska osa hermoston toiminnasta on sähköistä. Tuossa teoreettisessa laitteessa äärimmäisen radio stimuloi hermostoa, joka sitten alkaa vapauttaa välittäjäaineita ja ikään kuin tuottaa harha-aistimuksia, mutta en tiedä onko tuollainen mahdollista. Ja joka tapauksessa pitää tuolloin käyttää äärimmäisen voimakasta radiota, jolloin se saisi aikaan tarpeellisen hermovasteen, mikä voidaan aistia ääni tai muina aistimuksina.

charelesfort.blogspot.fi



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,