Skip to main content

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa...

Autoliitto haluaa jo 16-vuotiaat rattiin, mikä ei varmasti ole sinällään mikään huono ajatus, koska mitä nuorempana ihminen oppii ajamaan autoa, niin sitä parempi ajaja hänestä tulee. Sama koskee mitä tahansa muutakin taitoa, kuten pyörällä ajamisen taitoa. Mikäli ihminen oppii ajamaan hyvin nuorena eli jo kouluikäisenä polkupyörää, niin hän osaa tuon taidon paljon paremmin kuin ihminen joka opettelee sen vasta myöhemmin.

Eli jos ihminen on jo nuoresta iästä lähtien esimerkiksi osannut juuri ajaa polkupyörää, niin silloin hän tietenkin on erittäin hyvä ajaja, ja osaa tehdä sillä kaiken maailman temppuja, kuten esimerkiksi ajaa sitä ilman koskettamista ohjaustankoon. Tuo ei muuten ole kovin helppoa, jos sitä ensimmäisen kerran lähtee kokeilemaan, koska pyörän pitää kulkea silloin tietyllä nopeudella, jolloin sen tangosta voi irrottaa kädet, ja pyörä sitten kulkee eteenpäin ilman että henkilö kaatuu sillä.

Tuota ei muuten kannata koskaan kokeilla ilman kypärää, koska siinä voi sitten ihminen kaatua ja satuttaa itsensä, mutta kuten varmaan tiedätte, niin nämä asiat eivät aina luonnossa mene niin kuin kirjoituksissa, joissa tietenkin pitää noudattaa tiettyjä sääntöjä. Kun puhutaan siitä, että mitä nuorempana ihminen jotkut asiat oppii, niin sitä paremmin hän ne osaa, näkyy monesti esimerkiksi koodaamisessa sekä tietokoneiden käsittelyssä. Varsinkin hyvin nuorena tietokoneharrastuksen aloittaneet henkilöt ovat vanhempina erittäin hyviä nimen omaan tietokoneiden kanssa, koska he ovat jo nuoresta pitäen noita koneita harrastaneet, ja tuo asia sitten hiukan aiheuttaa myös keskustelua siitä, että miksi nuo henkilöt eivät ole mitään erityisen sosiaalisia.

On myös lähes pilanpäiten esitetty ajatus siitä, että kouluihin rakennettaisiin autosimulaattoreita, joilla lapsia opetettaisiin ajamaan autoja jo ala-asteelta lähtien, jolloin autokilpailuissa ajaminen onnistuisi paremmin sitten vanhempana. Tämä idea oli joskus esitelty ikään kuin pilana, ja siinä formulatalli kustantaisi johonkin kouluun tai nuorisotilaan formula-simulaattorit, joiden avulla se voisi kouluttaa sitten noita ultimaattikuljettajia. Mutta tästä sitten on kirjoitettu muutamia hyytäviä novelleja, joissa jo ala-asteikäisille on opetettu taistelulentokoneen hallintaa simulaattorien avulla, jotta heistä tulisi parempia lentäjiä. Ja monissa tieteistarinoissa esimerkiksi sankari on aloittanut lentokoulutuksen jo neljävuotiaana, jotta hän sitten osaisi työnsä tehokkaammin. Ja tuo sitten tekisi hänestä ylivoimaisen taistelulentäjän.

Syy siihen että ihminen aloittaa tietokoneharrastuksensa saattaa liittyä siihen, että hänen on jostain syystä vaikea saada kavereita. Eli monilla muillakin aloilla kuin vain polkupyörän ajamisessa halutaan hyödyntää tätä ilmiötä, missä hyvin nuoria henkilöitä aletaan opettaa tekemään jotain erityisiä asioita, jotka vaativat lahjakkuutta. Esimerkiksi jääkiekon kaltaiset lajit pitää aloittaa hyvin nuorina, jotta henkilö kehittyy huippupelaajaksi. Sama koskee myös itsepuolustuslajeja ja oikeastaan kaikkea huippu-urheilijoita sekä muusikoita, ja monet huippumuusikot ovat aloittaneet jo alle kouluikäisenä tuon musisoinnin.

Eli heillä on aivan lapsena kehitetty malli, jonka mukaan he osaavat soittaa instrumenttiaan erttäin taitavasti, ja muuten mallioppimiseen liittyy sellainen asia, että jos vanhemmat ovat muusikoita, ja lapsi näkee heidän harjoittelevan, niin hän saattaa joskus ottaa yllättäen vanhempansa viulun tai mitä instrumenttia hän sitten soittaakaan, ja sitten soittaa jonkun sävelmän, vaikka lapsi ei koskaan olisi viulutunteja vielä saanutkaan. Tuo perustuu siihen, että koska lapsen aivot kehittyvät valtavan nopeasti, jolloin niihin tallentuu tietoa sekä käden ja silmän yhteistoiminnan oppii paljon nopeammin kuin vanhempana.

vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,