Skip to main content

Tähtiin ja taivaisiin eli SETI-ohjelma


Kuten sanonta kuuluu, niin matkustamme  autotallista tähtiin ja taivaisiin. Avaruuslentojen huima kehitys yhdessä biotekniikan kanssa on mahdollistanut sen, että ehkä joskus matkustamme toisiin tähtiin niin, että ihmisikä riittää tuohon matkaan. WARP-ajojärjestelmä jossa hiukkasia vedetään alusta vastaan antaa teoriassa mahdollisuuden myös siihen, että ihmiskunta voi suoraan matkustaa hyvinkin kaukaisille tähdille. Ja tietenkin myös mahdollinen humanoidi voi matkustaa tänne samalla tavoin kuin me voisimme matkustaa heidän luokseen. Samoin matkaan voidaan käyttää madonreikiä eli keinotekoisia mustia aukkoja, jolloin me voisimme kohdata hyvin vakavia uhkia.

Tämä luo eteen sellaisia uusia uhkakuvia, joita pitää ennakoida. Eli kun puhutaan vieraasta sivilisaatiosta, niin eteen nousee varmasti käsite nimeltään SETI-ohjelma eli Search for Extraterrestrial Intelligence, joka tähtää nimenomaan älyllisen elämän etsimiseen universumista, ja tuota ohjelmaa pidetään erittäin vaarallisena. Näet jos SETI-ohjelma toimii kansalliselta pohjalta, niin se voi antaa jollekin valtiolle sellaista teknologiaa, että se nostaa tuon valtion ikään kuin teknisesti muiden yläpuolelle. Eli antaa tuolle valtiolle mahdollisuuden dominoida maailmanpolitiikkaa ylivoimaisilla aseilla sekä tekniikalla.

Jos puhutaan että SETI-ohjelma nousee tasolle, jota tiedemiehet kutsuvat CSETI:ksi eli Contact-SETI:ksi, niin ollaan menossa tielle, mikä mahdollistaa esimerkiksi teknologian vaihdon tuon ohjelman puitteissa. Vaikka ensimmäiseen viestiin menisi vuosisatoja aikaa, niin jos humanoidi tuo sitten viestintäsatelliitin tähän aurinkokuntaan, niin madonreiän avulla se voisi sitten puhua ihmisten kanssa kuten me puhumme puhelimessa tuttaviemme kanssa. Ja tuo malli tietenkin varmasti pelottaa ihmisiä todella paljon. Varsinkin jos tuota ohjelmaa sitten salataan, jolloin kyseinen tekninen osaaminen jää vain yhden valtion käsiin.

SETI:n kannalta toivottava sivilisaatio

Se millainen olisi tuo kontaktin kannalta toivottava  sivilisaatio riippuu siitä, millaista suhdetta me ihmiset haluaisimme. Jos kohtaamme vaikka supersivilisaation, joka antaa meille kaiken mitä haluamme valmiina varmasti ei olisi oman lajimme kehittymisen kannalta kovin hyvä asia, koska se olisi oikeastaan vain oman lajimme sitomista toisiin lajeihin. Eli tuo ilmiö on hävittänyt useita sivilisaatioita myös Maan pinnalta, koska joku paikallinen pasha on ryhtynyt hallitsemaan Eurooppalaisten aseiden turvin, ja tuosta ripustautumisesta "isoveljeen" kärsii nykyään moni siirtomaa, jota on hallittu tuontiaseiden voimin. Eli SETI:n sekä ihmiskunnan kannalta toivottavaa olisi löytää sivilisaatio, jonka kanssa olisimme tasaveroisia, ja voisimme aidosti vaihtaa osaamistamme sekä teknologiaa keskenämme.

Supersivilisaation kohdalla ongelma olisi se, että se ei meitä tarvitsisi muuhun kuin geenipankkina, mikä varmasti ei ole toivottavaa oman lajimme kannalta. Ja jos puhutaan sotilaallisesta näkökulmasta, niin ehkä noin 150 vuotta meitä edellä oleva sivilisaatio voisi olla se, mistä voimme saada kaavoja siihen, miten esimerkiksi joitain välineitä kuten avaruuslentokoneita voidaan rakentaa onnistuneesti. Mutta tuon tuotannon pitäisi kyllä tapahtua Maan ihmisten toimesta, joten tässä mallissa humanoidi toimisi vain kouluttajana maan ihmisille, kuten yliopistojen opettajat toimivat opiskelijoilleen. Kuitenkaan emme saa silti tuudittautua siihen, että tuo yhteiselo jatkuisi ikuisesti, vaan aina tulee ryppyjä rakkauteen kuten sanotaan. Eli emme saa ostaa silloin kaikkea valmiina, vaan meidän olisi itse kehitettävä sellaisia tuotteita, että ne olisivat oman itsemme kannalta järkeviä käyttää, valmistaa sekä huoltaa.

CSETI mahdollistaisi sen, että lähettäsimme humanoideille oman geneettisen koodimme radiosignaalien avulla. Ja sitten nuo vieraan älyn edustajat kloonaisivat meidän sinne datamuodossa lähettämämme ihmiset bioteknologian avulla. Toki tuo kuulostaisi varmasti hyvin mielenkiintoiselta, varsinkin jos humanoidi sitten lähettäisi oman lähettiläänsä meidän luoksemme, mutta se että nuo yksilöt kasvavat ilman yhteisöllisyyttä tekee heistä kuitenkin täysin irrallisia muihin ihmisiin tai humanoideihin nähden. Eli kehittyäkseen yhteisönsä jäseneksi olennon pitää olla yhteydessä omaan yhteisöönsä sekä saada sen koulutusjärjestelmä käyttöönsä. Tai muuten kyseessä on vain biologinen koe, jossa testataan, syökö humanoidi porkkanoita.

Kuitenkin kuvitteellisessa UFO:n maahansyöksytilanteessa varmasti antaisimme myös sen miehistölle ensiapua, jotta emme sytyttäisi maailmojen sotaa. Ja ehkä he kiitokseksi sitten jättäisivät aluksensa meille tutkittavaksi. Mutta onko humanoidi käynyt maassa on kuitenkin arvailujen varassa, mutta kuten tiedämme, niin kaikilla muilla uskonnoilla paitsi Buddhalaisilla on maininta jumalista, jotka ovat ihmisiin nähden ylivoimaisia, joten jotkut antropologit ovat sitä mieltä, että nuo jumalolennot olisivat humanoideja. Mutta tuota väitettä ei voida mitenkään todistaa muuten paitsi analysoimalla pyhiä kirjoituksia, ja olettamalla jumalan tarkoittavan teknisesti sekä tieteellisesti ylivoimaista olentoa. Toki Buddhalaisten "Buddha" eli Siddharta Gautama on oikeastaan paljon jumaluutta vastaava termi tai olento, joka on paljon samankaltainen kuin jeesus.

Millainen ETI olisi?

Millainen  tuo ETI Extraterrestrial intelligence eli älyllinen avaruusolio sitten olisi? Hän tai se ei ehkä olisi ollenkaan meidän kaltaisemme. Tuo olento voisi olla esimerkiksi hyönteisen näköinen, ja se saattaisi omata kyvyn liittää aivonsa yhteen esimerkiksi tuntosarvien avulla. Tai se olisi kollektiivieliö, joka käyttäytyisi kuin muuraahaislauma. Eli yksittäinen olio ei ehkä olisi älyllinen, mutta yhteisön liittäessään hermoston yhteen, tuo hyönteisten ryhmä voisi lisätä älykkyysosamääräänsä, niin että nuo olennot voisivat yhdessä kehittää jotain uutta. Tai sitten ETI voisi olla esimerkiksi sienimäinen hermoverkko, joka ottaa toisen eliön hallintaansa.

Mutta vaikka nuo olennot muistuttaisivat ihmistä käytökseltään, niin heidän yhteiskuntansa voi olla toisenlainen. Eli jos ja kun heillä on edistynyt bioteknologia käytössään, niin heillä voi olla vaikka "palavelijalji", joka tottelee herrarodun komentoja, mutta ei itse osaa tehdä päätöksiä tai pysty innovoimaan uutta. Se että ihmiset pitävät tätä ehkä orjuutuksena ei ehkä kuitenkaan ole tuosta toisesta lajista mitenkään omituista, ja pitäväthän ihmisetkin esimerkiksi koiria lemmikkeinään, joten jollain lajilla saattaisi olla esimekiksi itsensä näköisiä "orjia", jotka tekevät kaiken mitä käsketään. Tai sitten tuo vieras laji lisääntyisi vain bioteknisiä menetelmiä käyttäen.

Haluammeko me ihmiset kontaktia?

SETI on vieraan älyn etsimisohjelma, joka kuitenkin on lajillemme melko tärkeä, koska jos meitä uhkaa joku sivilisaatio, niin silloin olisi tuohon uhkaan syytä valmistautua. Se että me havaitsemme radiosignaaleja jostain vieraasta sivilisaatiosta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vastaamme tuohon signaaliin. Jos joskus joku radioteleskooppi ottaa vastaan todistettavan sigaalin toiselta tähdeltä, niin silloin pitää tiedemiesten sekä sotilaiden ryhtyä miettimään sitä, että kannattaako meidän vastata, ja millaisia uhkia tuo vastaus meidän lajillemme tuo. SETI on kuitenkin myös ohjelma, jonka puitteissa tehdään erilaisia tietojenkäsittelyä ja avaruustutkimusta koskevia uusia ratkaisuja kokeillaan kaiken aikaa.

Eli mm. pilveen perustuva tietojenkäsittelymalli on kehitetty SETI:n toimesta. Samoin SETI:n puitteissa on kehitetty erilaisia seulontamenetelmiä, joilla saadaan vedyn alfa-viivan kaltaista kohinaa vaimennettua, ja tähtien lähettämää radiosätelyä paremmin esiin. Eli tarkkuusmaserien avulla voidaan luoda äärettömän kapealla radiokaistanleveydellä toimiva radiolähetin sekä vastaanotin. Tämä poistaa häiriöitä normaalista GSM-verkosta. Myös erilaisiin matemaattisin seulontoihin perustuva kaavoja on keihitetty matemaatikkojen toimesta, ja EMP-pulssiin perustuva JOSHUA-EXCALIBUR- laite on toteuttettu USAF:n alaisuudessa.

Kyseessä on tutka, joka antaa äärimmäisen voimakkaan MASER- tai RASER - eli Microwave tai Radio Amplification by Stimulated Emission of Radiation, laitteen avulla. Eli jälkimmäinen tarkoittaa sitä, että radioaaltoa vahvistetaan magneettikentässä erittäin voimakkaasti, jolloin syntyy EMP-pulssi. Mutta mitään varsinaista todistettavaa tietoa humanoidikontakteista ei vielä ole saatu. Mutta joitain erittäin mielenkiintoisia havaintoja esimerkiksi synteettisestä radiosignaalista saattaa olla tehty. Toki esimerkiksi radioastronomisten laitteiden avulla ei ole mahdollista havaita mikroaaltoja, jotka eivät pääse muuten maan pinnalle asti. Ja siksi tuo taivaan mikroaaltokartta pitää tehdä satelliittien avulla, jotka voivat tehdä havaintojaan Maan ilmakehän ulkopuolella.



Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,