Skip to main content

Homidit sekä evoluution jatkuminen

Kuva I

Ihmisen evoluutio jatkuu edelleen myös Homo Sapiens-lajin sisällä, ja sitä osoituksena pidetään yleisesti pitkän kämmenlihaksen puuttumista osalta ihmisistä. Näet tuo kyseinen lihas on evolutiivinen jäänne ajoilta, jolloin ihminen kiipeili puussa. Toki tuon lihaksen puuttumisen aiheuttaa geneettinen mutaatio, mikä on jäänyt elämään ihmisen kehittyessä sille tasolle, että puissa kiipeily ei enää ollut välttämätöntä yksilön kehityksen kannalta. Sen takia tuo geenivirhe on johtanut siihen, että noin 15 % ihmiskunnasta elää ilman kyseistä lihasta. Ihmisen elimistöllä on tapana poistaa solukot, joita se ei tarvitse tai käytä, koska jokaisen turhan solun ruokkiminen vie energiaa, mutta jos pitkää kämmenlihasta tarvitaan kiipeilyssä, niin silloin tietenkin luonto poistaa ihmislajista sellaiset jäsenet, jotka eivät pääse petoja pakoon. Samoin likinäköisyyttä pidetään joskus tieteellisen työn tekijän synonyyminä, ja se johtuu siitä, että professorit mielletään usein likinäköisiksi miehiksi, jotka puhdistelevat mielellään silmälasejaan.

Mutta syy tähän silmälasien käyttäjien suureen edustukseen yliopistoissa saattaa johtua siitä, että silmälasien käyttäjän on vaikeaa saada esimerkiksi työpaikkaa upseerina. Syy siihen että yliopistoihmiset ovat olleet kiinnostuneita kasvien keräilystä tai evoluutioteoriasta johtuu siitä, että sota oli varattu heidän isoveljelleen. Ja sotilasvälineiden ja taktiikoide opettelu oli kielletty näiltä pikkuveljiltä, koska nuo asiat olivat valtiosalaisuuksia, eikä pikkuveljellä ollut mahdollisuutta myöskään hakkia ketään komennettavaa itselleen. Toki likinäköinen upseeri oli riski tuolla kentällä, koska hän ei erottanut vihollista ennen kuin oli myöhäistä. Ja tuosta lienee peräisin se, että armeija vielä nykyäänkin karsastaa silmälasien käyttäjien palkkaamista.

Evoluutio jatkuu ja esimerkiksi Internet muokkaa seuralaisen hakuamme.

Ja kuten yläkuvassa (Kuva I) humoristisesti esitellään niin ihmisen evoluutio jatkuu edelleen, ja ehkä sosiaalinen media myös alkaa muuttaa geeniperimämme koostumusta, koska tietokoneen käyttäjillä on entistä paremmat mahdollisuudet puolison hankintaan, koska he osaavat hyödyntää sosiaalista mediaa sekä erilaisia Internetin seuranhakupalveluita, ja varmasti sivistyneen käytöksensä sekä ainakin hyviksi mielettyjen ammattien kuten juristi, lääkäri sekä insinööri ja tradenomi varmasti myös herättävät kiinnostusta tuollakin rintamalla.
Muuli eli aasin sekä hevosen risteymä
Kuva II

Tuo likinäköisiä syrjivä politiikka sai ehkä alkunsa siitä, että aikoinaan metsästys ei likinäköiseltä ihmiseltä onnistunut, niin he sitten saivat jäädä kylään kun metsästäjäryhmä lähti ajamaan riistaa takaa.  Ja kun yhteiskunta alkoi muuttua viljely-yhteiskunnaksi, niin silloin tietenkin nämä likinäköiset ihmiset jätettiin puolustamaan peltoja sekä rakentamaan kylän puolustusvarustuksia, ja ehkä jo tuolta ajalta on peräisin se näkemys, että insinööreillä on silmälasit. Kuitenkin se että ihminen turvasi elantonsa viljelemällä maata sekä kesyttämällä nautaeläimiä mahdollisti tietenkin myös likinäköisten ihmisten osallistumisen kylän ravinnon hankintaan. Eli paikoilleen asettuminen nosti likinäköiset ihmiset sellaiseen asemaan, että he saattoivat keskittyä muurien sekä rakennusten piirtelyyn sekä yhteisten sääntöjen laadintaan.

Biotekniikka sekä lajien risteyttäminen

Biotekniikan käyttöönotto eli keinosiemennys, mikä yhdisti ensin hevosen sekä aasin muuliksi. tuossa lajissa yhdistyivät aasin rauhallisuus sekä hevosen voima.  (Kuva II), Muuli oli ja on edelleen aasia vahvempi mutta söi vähemmän kuin hevonen. Sekä muu evoluution nopeuttaminen, eli ei toivottujen yksilöiden karsimisen tuosta navetasta aggressivisten yksilöiden teurastuksen sekä sterilisation avulla, teki mahdolliseksi sen että kotieläinten käytöstä saatiin muutettua ihmisille mieleiseksi. Myöhemmin myös biotekninen alkion tuotanto teki mahdolliseksi luoda kotieläimiä silloin kun haluttiin sekä muuttaa koko eläinkanta säyseästi käyttäytyviksi yksilöiksi, jolloin esimerkiksi onnettomuudet navetoissa vähenivät.

Samoin koeputkihedelmöitys mahdollisti kahden muuten toisiaan karttavan lajin yhdistämisen, ja näin on saatu aikaan esimerkiksi liikeri, joka on leijonan sekä tiikerin risteymä. Mutta kun puhutaan geenin siirrosta, eli siitä että monasoluun siirretään injektion avulla toisen lajin perimäainesta, niin silloin seuraukset saattavat olla katastrofaaliset. Perimäaineksen siirto tarkoittaa sitä, että toisen lajin solusta otetaan DNA imemällä tuma tyhjäksi, ja sitten tuo DNA ruiskutetaan munasoluun. En tiedä kyllä mitään sen kammottavampaa kuin kahden lajin hybridien tuotanto, eli joidenkin mieleen ei tule se, että tällaista tutkimusta tehdään myös luvatta. Ja joidenkin tietojen mukaan esimerkiksi kaneille on siirretty kissan geenejä tuollaisen keinohedelmöitysprosessin avulla. Samoin joidenkin tietojen mukaan esimerkiksi tietyissä koelaitoksissa kuten AREA-51/ S-4 on ihmiseen siirretty liskojen geenejä, jotta voidaan luoda nopeampia sekä vahvempia ihmisiä.
Kuva III
Samoin esimerkiksi noille kaneille on tehty sellaisia kokeita, että apinoiden hermoston kehitystä ohjaava geeni tai kromosomi on siirretty noille jyrsijöille. Tuollaiset kokeet on tehty luvatta, mutta kukaan ei niihin ole puuttunut juuri tästä syystä. Ja eräiden ihmisten mielestä Gironan Tonttu (Gnome of Girona) (Kuva III) on oikeastaan joidenkin tiedemiesten luoma lajiristeymä, joka on päässyt pakoon luojiltaan. Tai sitten kyseessä on väärennös.Eräissä videoissa on esitetty esimerkiksi Argentiinassa havaittuja kääpiöitä, jotka kävelevät sivuttain, sekä pitävät päässään outoa hattua, joten noita on pidetty joko sotilaallisten robottien kokeiluina robotteina tai geneettisen  kokeilun tuloksena, ja monet varmaan muistavat Auschwitzin paholaistohtori Josef Mengelen asuneen tuossa maassa, joten joidenkin mielestä hän on ehkä saattanut jatkaa kokeitaan Etelä-Amerikassa.

Evoluution nopeuttamista esimerkiksi pitämällä populaatioita äärimmäisissä olosuhteissa, ja odottamalla heikompien kuolemista on käytetty myös Roomassa, kun on etsitty mahdollisimman vahvoja ihmisiä keisarin legiooniin, mutta Auschwitzin järkyttävä tarkoitus oli surmata järjestelmällisesti heikoimmat yksilöt, ja vahvimpien avulla olisi luotu uusi herrarotu. Mengelen väitetään tutkineen mahdollisuutta risteyttää ihminen sekä gorilla, luodakseen täydellisen palvelijan natsi-isännilleen, Myös ihmisen älyllisen kehityksen tehostamista on kuulemma kokeiltu siten, että esimerkiksi yliopistojen professoreja on paritettu keskenään, jolloin ainakin pitäisi syntyä geneettisen perimänsä puolesta melko lahjakas ihminen. Mutta nyt myös seuranhakupalvelut sekä Internet muokkaavat geneettistä perimäämme, koska siellä parin voi löytää muutamassa minuutissa, ja siksi siellä menestyvät ne, joilla on paljon myytävää,  sekä henkilöt, jotka ovat kiinnostavia noiden sosiaalisessa mediassa viihtyvien ihmisten mielestä.

Ja eihän sen seuralaisen tarvitse olla toki mistään naapurista, kun henkilö voi kirjoittaa esimerkiksi netin seuranhakupalstalle olevansa matkalla Dubaihin ja kyselee että jos joku olisi sinne päin matkalla. Toki tämä ei ehkä ole niin kovin viisasta tietoturvan kannalta, ja toki evoluutio on muutakin kuin pelkkää genetiikkaa, mutta tässä pitäydyn perimän osassa tuossa valtavassa tieteessä, joka toki on myös informaatiotieteitä, eli käytettävissä informaation määrä tietenkin muuttaa myös yhteiskuntaamme kulttuurievoluution kannalta. Mutta tuo on tietnekin kulttuurievoluutioon kuuluva asia.

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,