Skip to main content

Erich von Dänniken sekä muinaiset meritiet (Maailmassa on monta niin uskomatonta asiaa)

Kuva I

Me kaikki olemme lukeneet Erich von Dännikenin kirjan, missä väitetään humanoidien rakentaneen sekä Gizan että Jukatanin pyramidit. Väitteensä tueksi Dänniken esitti aikoinaan sellaisia huomioita, että esimerkiksi meritiestä Egyptin sekä Jukatanin intiaanien välillä ei ole mitään historiallista todistetta, mutta kun noita pyramideja verrataan, niin Gizan poraspyramidit sekä Jukatanin pyramidit ovat samankaltaisia. Eli tuosta kirjasta puuttui muistaakseni määritelmä siitä, että mitä pyramideja tuo mies oikeastaan tarkoitti. Nämä porraspyramidit ovat niin saman kaltaisia, että ne on kyllä mielestäni tehty samojen piirustusten mukaan, ja kuvassa yksi (Kuva I) on Chichén Itzá:ssa oleva pyramidi, ja kuvassa kaksi (Kuva II) taas on Djoserin pyramidi Egyptissä. Tuon jälkimmäisen pyramidin huono kunto selittyy sillä, että faarao Djoser hallitsi Egyptiä vuosina 2667-2648 eKr. Ja Chichén Itzá taas valloitettiin vasta vuonna 1531, mistä syystä nuo pyramidit ovat tietenkin paremmin säilyneitä, kuin nämä egyptin porraspyramidit, jotka hylättiin viimeistään silloin, kun kritinuskosta tuli rooman valtion uskonto.

Mutta jos puhutaan siitä, milloin esimerkiksi Djoserin pyramidi hylättiin, eli se jätettiin rapistumaan, niin tämä tieto olisi ratkaisevaa, kun yritetään selvittää sitä, että oliko Egyptin valtiolla sekä Etelä-Amerikan korkeakulttuureilla mahdollisesti kauppasuhteita. Tuo tieto on tärkeää sikäli, että tuolloin voidaan ajoittaa nimen omaan porraspyramideja koskevaa kulttuurinvaihtoa egyptiläisten sekä mayojen kanssa.  Toinen vaihtoehto on se, että ehkä joku Rooman virkamiehistä pakeni tuonne kauas Atlannin tuolle puolen, ja myi sitten mayoille tämän rakennelman piirustukset, ja ehkä eräs maailman mielikuvituksellisimmista tarinoista on totta. Tai ehkä nuo intiaanit löysivät nuo piirustukset jostain kätköstä, jonka roomalaiset ehkä kaivoivat maahan.
Kuva II

 Eli ehkä roomalaiset sitten veivät sellaisia tärkeitä papereita, kuten Aleksandrian kirjaston kokoelman turvaan Amerikkaan tai Namibian aavikolle, jossa nuo paperit säilyisivät ikuisesti. Yksi paikka missä nuo rooman kallisarvoiset arkistot olisivat olleet turvassa ovat Natzcan aavikon kaltaiset paikat, missä ei koskaan sada, ja missä ei ole tulivuoria, jotka voivat tuhota tuon arkiston. Mutta mitään todisteita tuosta roomalaisten matkasta Atlantin yli ei ole, paitsi intiaanien palvova suhde valkopartaisiin miehiin, joiden on oletettu olevan ehkä viikinkejä, mutta ehkä nämä alkuperäiset "valkopartaiset miehet" olivat Kreikkalaisia filosofeja.

Tämä teoria on kuitenkin vain otaksumaa, jossa puhutaan siitä, että ehkä nuo kirjastovirkailijat olivat sitten päättäneet pelastaa nuo asiakirjat, joita tuonne kirjastoon oli kätketty jo Aleksanteri Suuren ajoista asti. Kun rooman uskonnoksi tuli kristinusko, niin silloin kaikki muut tekstit määrättiin hävitettäväksi,ja tuolloin esimerkiksi viimeiset Osirisin papit veivät faaraoiden muumiot turvaan Sakkaraan, mistä ne muutama vuosi sitten löydettiin. Mutta tässä sitten oletan, että myös Aleksandrian suuren kirjaston työntekijät toimivat samoin. Eli jos he olivat asiansa osaavia arkistovirkailijoita, niin he tietenkin kopioivat kaikkien hallussaan olevien niteiden sisällön, ja toimittivat kopiot turvalliseen paikkaan. Eli kun kristityt alkoivat mellakoida Alexandriassa, niin nämä virkailijat tiesivät sen, että kirjastoa tarkkailtiin.
Kuva III

Tällöin he antoivat tietenkin ihmisten tuhota käsikirjaston, mihin oli tuotu varmasti muitakin niteitä, kuten erilaisia poliitikkojen muistelmia sekä mainoksia, jotta tuhoajien oli vaikeampi paikallistaa tärkeitä materiaaleja hyllystä. Eli tuossa kirjastossa oli tärkeä materiaali piilotettu yhden tekevien runojen ja muiden kirjoitelmien sekaan, ja tuon materiaalin sisältöä voidaan vain arvailla. Mutta se saattoi pitää sisällään erilaisten polttotaistelulaitteiden tai turbiinialusten piirustuksia, eli saattoi olla niin, että tuolloin oli rakennettu kaleereja, jotka siirsivät itseään eteenpäin archimedeen ruuvin ja siihen kiinnitetyn alkeellisen palloturbiinin voimin eteenpäin. Palloturbiini tai " Aeolipile" (Kuva III) on laite, missä vettä kuumennetaan pallossa, ja se päästetään ulos pallon kyljissä olevien aukkojen kautta, ja se tunnettiin antiikin maailmassa erittäin hyvin.

Tuolla laitteella voitiin pyörittää pieniin putkiin sijoitettua archimedeen ruuvia, millä alusta kuljetettiin eteenpäin. Kyseinen palloturbiini ei tarvinnut ollenkaan tulta, vaan sitä voitiin käyttää aurinkopeilin avulla, ja joissain suunnitelmissa on esitetty hiukan samanlainen turbiinilaiva, jonka boileriiin suunnataan aurinkokeräin, mikä keittää veden erittäin kuumaksi. Kun puhutaan tuosta suuren kirjaston muuttamisesta, niin kyseessä on tietenkin vain ajatusleikki, jolla ei ole mitään todistuspohjaa. Kun puhutaan esimerkiksi muinaisista tekniikan ihmeistä sekä hiukan erikoisista teorioista, niin erään teoreeman mukaan maailmassa oli ennenkin ollut korkeasti kehittynyt sivilisaatio, mutta se tuhosi itsensä ehkä ydinaseella. Mutta kuten tiedämme, niin mitään todisteita tästä ei koskaan olla esitetty. Kuitenkin näissä kuvissa olevat kaksi pyramidia ovat hyvin samankaltaisia, eli sitä emme koskaan voi kiistää.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,