Skip to main content

Syyttäjälle tuli sitten syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta ja otsikot ovat suuret, joten mikään ei ole enää pyhää


Mikään asia ei ole enää pyhää, kuten lehtikirjoittelusta olemme huomanneet.Edes kirkko ei enää ole sellainen instituutio, joka suoraan sanelee ihmisten mielipiteitä. Eikä kukaan virkamies ole enää arvostelun ulkopuolella, kun joku sitten alkaa heidän edesottamuksistaan tehdä juttuja. Mikään virka tai asema ei ole enää sellainen, että siinä oleva henkilö ei voisi joutua oikeuteen teoistaan, ja tietenkin toimittajan pitää aina tehdä juttuja, joilla lehti herättää kiinnostusta. Ja tietenkin "maan mahtavien" edesottamukset ovat sellaisia asioita, mistä ihmiset haluavat lukea, eikä varmaan ole sellaista seurapiiriä, missä ei kerrottaisi sarkastisia vitsejä syyttäjistä, jotka joutuvat itse vastaamaan rikossyytteeseen tai komisariosta joka joutuu vankilaan rikoksesta, joita hänen pitäisi tutkia, ja varmasti noita ihmisiä odotetaan innolla vankilassa, missä heidän "asiakkaansa" ovat ehkä saaneet vähä turhankin kovaa kohtelua, kun heille on opetettu, että "rikoksia ei maassamme saa oikeasti tehdä ja jos niistä jää kiinni, niin silloin joutuu vankilaan istumaan".


Enää eivät edes valtakunnan mahtavimmat miehet ole turvassa ilkeiden journalistien sekä bloggaajien käsistä, jos heitä haetaan tuomiolle teoistaan, kun he jäävät kiinni rötöstelystä. Kyllä on meno maassa muuttunut, kun ennen näistä asioista ei edes saanut hiiskahtaa tai presidentti soitti päätoimittajille, että tuollaiset virkakunnan mainetta mustaavat jutut eivät tule maassamme kuuloonkaan. Ja kaikki epäilykset, jotka kohdistuvat maan mahtaviin ovat vähintään harhaisen mielen tuotteita. Mutta nyt esimerkiksi sitä, että syyttäjä saa itse istahtaa syytettyjen penkille käsitellään erittäin suurella volyymilla maamme mediassa. Ja enää ei mahtavinkaan mies kykene välttämään julkista asian käsittelyä mediassa vedoten siihen, että "maan etu vaatii sitä, että asiasta vaietaan".

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/valtakunnansyyttaja-nissiselle-syyte-virkavelvollisuuden-rikkomisesta-kasitellaan-korkeimmasta-oikeudesta/6561974

Tästä erittäin hyvänä esimerkkinä on MTV:3:n juttu siitä, kuinka eräs valtakunnansyyttäjä sai sitten syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska hän oli saanut eräältä yhtiöltä konsulttiapua koulutukseen. Kyseistä lehtijuttua ei olisi muutamaa vuotta aikaisemmin edes voitu julkaista, koska virkakunnan maine oli tuolloin kyseessä, ja silloin kauan sitten vedottiin siihen, että "yleinen luottamus viranomaisiin kärsii, jos heitä käsitteleviä syytteitä puidaan julkisuudessa". Ja samalla tietenkin vihjattiin, että noista tapauksista kirjoittava toimittaja voi odottaa vaikeuksia esimerkiksi asioidessaan poliisiasemalla.


 Tässä sitten tietenkin kyse on ilmeisesti ilmeisesti esteellisyyttä koskevista epäilyistä tapauksessa, missä syyttäjille on hankittu johtamiskoulutusta erittäin suurella rahasummalla, joka on ilmeisesti mennyt tämän syyttäjän veljelle. Tällaiset tapaukset ovat hyvin valitettavia, mutta onneksi niitä käsitellään julkisesti, jotta mistää salailusta ei sitten jää kenellekään mielikuvaa. Ei ole mitään herkkua joutua syyttäjänä vastaamaan syytteisiin, ja tietenkin tällaiset tapaukset ovat hyvin harvinaisia. Kuitenkin tämä tapaus varmasti tuo ihmisille mieleen kaiken maailman "Alibi"-lehden kaltaisissa julkaisuissa käsitellyt asiat, joissa on väitetty syyttäjien tarjonneen valmennusta todistajille, eli opettaneen heille "oikeita vastauksia", jotka ovat tukeneet virkakunnan kantaa johonkin oikeusjuttuun.


 Kun puhutaan tällaisesta toiminnasta, niin silloin kyllä voidaan kysyä, että "mistä tämä mies tai nainen on saanut lakimiehen paperit?". Oikeudenkäynnin sekä syyttäjien ja poliisin tarkoitus on saada oikeita rikollisia tuomiolle, jotta he eivät sitten kykene jatkamaan rikollista uraansa, eikä viedä vankilaan niitä, joiden naama ei virkakuntaa satu miellyttämään. Tällaisia väitteitä todistajien manipuloinnista on aina silloin tällöin esitetty myös Suomessa. Ja aina välillä on myös tuomareita syytetty siitä, että nämä henkilöt eivät kuuntele vankeinhoidon sekä psykiatrien antamaa analyysiä rikoksesta tuomitun henkilön vapauttamisen yhteydessä. Yleensä tuollainen analyysi josta käytetään nimeä "Riskianalyysi"on kuitenkin vankeinhoidosta vastaavien viranomaisten eli vankilan vartijoiden, vankilassa työskentelevien psykiatrien sekä psykiatrisen vankisairaalan sairaanhoitajien antama, joten niihin kyllä pitää suhtautua kaikella kritiikillä.


Osa noista anlyyseistä koskee tietenkin vankejaa, joiden kohtelu on ollut vähän niin kuin liian kovaa, ja osalle on sitten käyty myös vähän "näyttämässä", mikä on rikollisen paikka yhteiskunnassa. Ja tietenkin silloin kun kohtelun tarkoitus on ollut puhtaasti nöyryyttäminen muiden edessä esimerkiksi pakottamalla henkilö riisuutumaan keskellä pihaa, niin tällaisessa tapauksessa sitten on varmasti kaikille vankilan työntekijöille parasta, että tämä vanki sitten jää tuohon laitokseen lopun iäkseen. Samoin joissakin tapauksissa sitten kyse on siitä, että poliisin tiedottaja eli "vasikka" on ollut ratkaisevassa asemassa jonkun rikosvyyhdin ratkaisemisessa, ja silloin tietenkin tämä henkilö varmasti tuntee pelkoa entisiä kavereitaan kohtaan. Joissakin tällaisissa lähinnä ilmeisesti huumeiden tai vastaavien tuotteiden salakuljetusta käsittelevissä jutuissa on ainakin joskus tullut eten sellaisia väitteitä, että esimerkiksi huumeiden kuljetuksesta kärähtäneiden henkilöiden autoihin on laitettu huumeita heidän tietämättään.


Eräissä salakuljetusta käsittelevissä tapauksissa huumeita on piilotettu esimerkiksi auton vararenkaaseen, joka on väitteen mukaan vaihdettu ajajien tietämättä. Yleensä tuollaiset väitteet kuitataan lähes poikkeuksetta rikollisten yrityksenä päästä selittämällä pois tuosta ongelmasta, mikä saattaa merkitä heille jopa vuosien mittaisia vankeustuomioita, mutta kuitenkin voidaan sanoa, että tuollainen vararengas on erittäin helppo vaihtaa autosta, jos se on irrallaan tavaratilassa, tai jos tuo autoilija ei käytä varsinaista vararengasta vaan hänellä olisi käytössään tavallinen rengas, ja tuolloin voidaan tuo rengas vaihtaa hyvin helposti, jos auton takaluukku tai pakettiauton kuormatilan ovi on jätetty auki. Noihin huumekauppaa käsitteleviin juttuihin liittyy ainakin lehdistön mukaan aina sellaista, että todistajat muuttavat lausuntojaan sekä juttua yritetään kammeta viattomien päälle, ja todistajat valehtelevat järjestelmällisesti sitä mukaan mitä heille kukin taho sattuu lupaamaan.


Tämänkaltaisessa tapauksessa missä kyse on tiedottamisen seurauksena tapahtuneesta kiinnijäämisestä, niin silloin varmaan tuo henkilö, joka joutuu vankilaan on hieman vihainen tällaisesta asiasta, mutta jos hänet on lavastettu syylliseksi, niin silloin varmasti raivo on kahta suurempi. Tällaiseen tiedottajan kautta tapahtuneeseen kiinnijäämiseen liittyy varmasti myös sellaisia ulottuvuuksia, missä ystävyyssuhdetta on käytetty tiedon hankintaan, ja kun hyvä kaveri sitten pettää, ja järjestää henkilön vankilaan, niin silloin raivo ja pettymys ovat todella syviä. Kun tuohon sitten vielä liittyy kaiken maailman ikäviä kommentteja, sekä entisen kaverin tyttöystävän kanssa naimisiin menemisiä, niin silloin kyllä tuo vankilaan laitettu henkilö tuntee vihaa. Ja jos tähän tuomioon sitten liittyy vielä se, että henkilölle luvataan lievempää tuomiota yhteistyöstä syyttäjien kanssa, mutta hän saakin sitten täyden rangaistuksen, niin silloin ei varmasti pettymys ole kovin pieni.


Eli tuo henkilö voi sitten kokea, että syyttäjä sekä tapausta tutkineet poliisit ovat häntä käyttäneet törkeästi hyväkseen, ja sitten hylänneet tuon onnettoman vankilaan. Tuolloin varmaan ei olisi mukavaa, jos tuo henkilö joskus pääsee pois vankilasta, koska joskus syyttäjä tai poliisi on luvannut tapauksen todistajille, että tuo rikoksesta tuomittu joutuu vankilaan lopun elämäkseen, ja silloin ovat entiset kaverit saattaneet vähän "lällätellä" tuolle syytetylle, sekä kertoa asioita, jotka ovat hänelle hyvin kiusallisia. Silloin tietenkin tuollaisen henkilön vapautuminen saa aikaan pelkotiloja myös hänen entisissä kavereissaan, joille on heidän mielestään vakuutettu, että heidän ei enää tarvitse tätä vankilaan joutunutta ystäväänsä kohdata.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/valtakunnansyyttaja-nissiselle-syyte-virkavelvollisuuden-rikkomisesta-kasitellaan-korkeimmasta-oikeudesta/6561974

http://kirjabloggaus.blogspot.fi/p/kirjoitelma-perustellun-mielipiteen.html

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

The LK-99 could be a fundamental advance even if it cannot reach superconductivity in 400K.

The next step in superconducting research is that LK-99 was not superconducting at room temperature. Or was it? The thing is that there is needed more research about that material. And even if it couldn't reach superconductivity in 400K that doesn't mean that material is not fundamental. And if LK-99 can maintain its superconductivity in 400K that means a fundamental breakthrough in superconducting technology.  The LK-99 can be hype or it can be the real thing. The thing is, anyway, that high-voltage cables and our electric networks are not turning superconducting before next summer. But if we can change the electric network to superconducting by using some reasonable material. That thing can be the next step in the environment. Superconductors decrease the need to produce electricity. But today cooling systems that need lots of energy are the thing that turn superconductors that need low temperatures non-practical for everyday use.  When the project begins there is lots of ent

Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.

 Black holes, the speed of light, and gravitational background are things that are connecting the universe.  Black holes and gravitational waves: is black hole's singularity at so high energy level that energy travels in one direction in the form of a gravitational wave.  We normally say that black holes do not send radiation. And we are wrong. Black holes send gravitational waves. Gravitational waves are wave movement or radiation. And that means the black holes are bright gravitational objects.  If we can use water to illustrate the gravitational interaction we can say that gravitational waves push the surface tension out from the gravitational center. Then the other quantum fields push particles or objects into a black hole. The gravitational waves push energy out from the objects. And then the energy or quantum fields behind that object push them into the gravitational center.  The elementary particles are quantum fields or whisk-looking structures. If the gravitational wave is

The CEO of Open AI, Sam Altman said that AI development requires a similar organization as IAEA.

We know that there are many risks in AI development. And there must be something that puts people realize that these kinds of things are not jokes. The problem is how to take control of the AI development. If we think about international contracts regarding AI development. We must realize that there is a possibility that the contract that should limit AI development turns into another version of the Nuclear Non-Proliferation Treaty. That treaty didn't ever deny the escalation of nuclear weapons. And there is a big possibility that the AI-limitation contracts follow the route of the Nuclear Non-Proliferation Treaty.  The biggest problem with AI development is the new platforms that can run every complicated and effective code. That means the quantum computer-based neural networks can turn themselves more intelligent than humans. The AI has the ultimate ability to learn new things. And if it runs on the quantum-hybrid system that switches its state between binary and quantum states,